Copiii și tehnologiile. Când? Cum? Cât? [concurs și reduceri]

A venit septembrie. Grădinițele private și-au deschis deja porțile pentru a primii copiii în noul an. Școlile și grădinițele de stat urmează să se deschidă și ele începând de luni.

Totuși, septembrie înseamnă școală și pentru adulți. Eu am început ieri un curs de introducere în pedagogia Waldorf, iar Bucureștiul se anunță a fi plin ochi cu conferințe pentru părinți.

Astăzi vreau să vă povestesc chiar despre una dintre ele și să vă dau ocazia să câștigați o invitație gratuită pentru voi și 5 bilete reduse cu 50% pentru alți părinți interesați de subiect.

Este vorba despre o conferință despre riscurile și oportunitățile expunerii copiilor la tehnologie. Un subiect care vine la fix după o vacanță de vară în care am vazut copiii în stânga și în dreapta cu tablete și telefoane mobile și nu doar așezați undeva, ci peste tot, chiar și în mers.

De exemplu am văzut in Lidl, un băiețel la vreo 4-5 anișori, în căruțul de cumpărături ce ținea un telefon mobil în mână, de la care se auzeau diverse sunete. Zic se auzeau pentru că baiețelul nu se uita la el, el doar îl ținea și țipa la părinții lui ce să-i cumpere.

Am mai văzut copiii adolescenți pe stradă care mergeau cu ochii în telefon, tastând fără să vadă nimic din jurul lor. Nici căderea frunzelor de toamnă, nici copilul cu trotinetă care era să-l lovească, nimic.

Cireașa de pe tort a fost când, în joaca noastră de-a discoteca, am primit ca cerere pentru dans, melodia ”Eu sunt Dia Handbalista”, am pus-o să vedem despre ce este vorba și m-au durut urechile și sufletul să vad ce face generația YouTube.

Să revenim la conferință

Evenimentul are loc sâmbătă, pe 15 Septembrie, la Hotel Sheraton, de la ora 10 și este organizat de English Kids Academy (EKA).

După ce am citit toate informațiile despre acest eveniment, despre invitați și subiectele abordate, iată 5 motive pentru care vă recomand să mergeți si voi!

  1. Veți putea afla când și cât este ok să se uite copilul la desene.
  2. Cum putem să-i educăm corect pe copiii noștri în privința tehnologiilor? În niciun caz nu-i vom putea ține departe o veșnicie. Măcar să știm cum să vorbim aceași limbă.
  3. ”Rețeaua din adâncuri” (deep web)- ce reprezintă și în ce măsură este accesarea ei, periculoasă pentru copii?
  4. Care sunt soluțiile pe care le avem la îndemână pentru a ne proteja, pe noi și pe copiii noștri?
  5. Ce spun ultimele studii efectuate de neurologi, ciberpsihologi și cercetatori din domeniu?

Conferința este moderată de Virgil Ianţu și are ca speakeri pe:

  • Mihai Laurenţiu Gânj – Fondator IH Bucharest, Inspector IH World Organisation, Consultant în Dezvoltarea Relațiilor Umane și Trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda
  • Georgiana Rosculeţ – Coordonator Programe Educaţionale “Salvaţi Copiii”
  • Raluca Teleanu – Doctor Neurochirurg, Director al Secției de Neurologie a Spitalului Victor Gomoiu
  • Christian Ciocan – Comisar Șef Poliţia Română, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalităţii

Și acum CONCURS

Daca și voi sunteți într-o etapă cu copiii vostri, în care aveți nevoie de informațiile de mai sus, vă invit să participați la concurs și aveți posibilitatea să câștigați o invitație la conferință pentru voi și o reducere de 50% pentru un prieten.

Pentru participare, există o singură condiție: să-mi lăsați un comentariu  cu vârsta copilului și motivul pentru care vă doriți să mergeți la această conferință.

Concursul de desfășoară pana pe data de 10 Septembrie, ora 23.59, urmând să anunț câștigătorul învitației, pe 11 Septembrie. Alegerea câștigătorului va fi făcută prin random dintre persoanele care au comentat la acest articol pana la data de 10 Septembrie, ora 23.59.

În cazul în care nu câștigați, dar vă doriți să participați la conferință, vă puteți procura biletele online, de pe bilete.ro. Primii 5 oameni care achiziționează un bilet online si menționează codul EKA30, beneficiază de o reducere de 50%. 

După două zile petrecute în mediul Waldorf, în care nu există niciun fel de acces la laptop sau tablete, parcă nu-mi vine să cred ca încă mai poate exista acest ”loc ferit” și pașnic.

Deși este un mediu extrem de relaxant, nici asta nu cred ca este o varianta.

Traim totuși în lumea în care trăim și trebuie să găsim soluțiile optime pentru a beneficia de progresul tehnologic, dar în același timp să nu uităm de valorile de bază și de umanitatea noastră.

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

11 Comments
  1. Vă rog să mă scuzați petru întârzierea în anunțarea câștigătoarei. Am postat acum clip-ul în care am filmat tot procesul extragerii norocoasei câștigătoare a unei invitații la evenimentul de Sâmbătă organizat de English Kids Academy, ”Copiii și tehnologiile”. Câștigătoarea este Tünde Ibolya Szákacs. Felicitări!!! Te aștept cu un e-mail până mâine, 14 Septembrie ora 12 pentru a confirma participarea. În caz că nu-mi confirmi participarea voi extrage un alt nume.

  2. Băiatul meu are 8 ani. Situația e relativ sub control însă nu sunt sigură că aplic metoda corectă. Mi-ar plăcea să ajung la conferința aceasta.

  3. Am o fetita de 3 ani si as vrea sa stiu cum sa gestionez accesul cat mai corect la tehnologie pentru copilul meu. Sunt constienta ca nu restrictia e cea mai buna metoda dar o educatie in acest sens e binevenita.

  4. Eu am o fetita de aproape 8 ani. Acasa impun limite, incercam sa facem alte activitati …problema e la scoala, after si nu numai, unde este aproape singura fara telefon. Socul meu a fost la o petrecere, cand am vazut cum se grupau si corespondau prin mesagerie si nu viu grai…din pacate nu pot impune limite altora. Mai mult, din pacate majoritatea parintilor nu constientizeaza impactul psihologic asupra copiilor a diferitelor mesaje, rautati etc. transmise prin intermediul telefonului.
    Teama mea este de a nu fi prea stricta si sa ajunga sa fie marginalizata de ceilalti.

  5. Și eu sunt de acord că e necesară tehnologia, cu limite sau nu. Dar mă sperie și pe mine ceea ce văd în jur la copii și părinți. Puțină educație nu strică, jur.

  6. Eu am doi copiii..12ani si 5ani. Cu cea mica ma descurc, inca am control. Cu cel mare e o pb..chiar daca eu ii restrictionez timpul la tableta, tel..la scosla are colegi carr o aduc. Cum conving eu parintii sa puna limite?

    1. Exact despre asta discutam cu o prietenă. De fapt adevărata provocare este cum reușim să-i transmitem copilului nostru metodele prin care să cearnă informațiile primite fără a se simți exclus și nedreptățit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.