Haine de alăptat din materiale naturale. O ședință foto cu 4 copii atomici.

haine alăptat materiale naturale

Suntem în ultima zi din Săptămâna Mondială a Alăptării și vreau să  recomand un producător român de haine din materiale naturale care face inclusiv haine speciale de alăptat. Este vorba despre Davex Wool și da, ați citit bine, nu sunt doar potrivite pentru alăptat ci speciale pentru alăptat!

Mi-am dorit foarte mult să va fac cunoștință cu Diana Gal, fondatoarea brandului Davex Wool, pentru că este o mamă și o femeie pe care o admir din foarte multe puncte de vedere și mă bucur foarte mult că mi-a acceptat invitația pe blog.

Diana este mamă de 2 băieți, soție, antreprenor, Problem Manager pentru un grup internațional, soră mai mare și sportiv amator la alergare, ciclism, duatlon (dar eu pot să  spun că nu e prea amatoare, fiind aproape în fiecare weekend la tot felul de competiții).  Îi plac culorile galben și mov (iar asta se vede în colecțiile de vară), serialele de investigație, aerul de munte și  cățărările pe bicicletă 😉

deschis Davex Wool în vara lui 2016 cu haine de corp din lână merinos pentru copii. Iarna a continuat cu o colecție din rib gros. În vara 2017 a adăugat o colecție din bumbac organic, iar în 2018 cânepă și in. În 2018 a continuat dezvoltarea brandului și i s-a alăturat o altă mamă, Gina Popa.

haine alăptat materiale naturale Am întrebat-o pe Diana de unde a pornit ideea unei afaceri cu materiale naturale:

De la hăinuțe de lână cumpărate second hand pentru cel mic 🙂 Așa am descoperit materialele, m-am jucat puțin cu mașina de cusut de acasă și voiam oricum o schimbare, care să nu mă mai lipească 8 ore/zi de o corporație.

Am început cu lână și cu scutecele textile, dar am descoperit în timp o varietate mare de materiale naturale, de care nu prea auzisem până atunci. Așa a apărut Davex Wool.

haine alăptat materiale naturale Cand am întrebat-o de ce a ales materialele naturale, raspunsul ei a venit foarte natural:

In primul rand pentru cum ne simtim in ele 🙂 si in al doilea rand pentru mediu si pentru lumea din jurul nostru:)

Incercam sa fim cat mai ecologici, sa aducem/producem materialele (de) cat mai aproape, sa fie certificate, sa fie prelucrate in conditii decente de munca, sa fie prietenoase cu pielea si mediul.

De asemenea ne orientam mai mult spre functionalitate, produse simple, utile, in care sa te simti bine si pe care sa vrei sa le porti 🙂 sa evitam sa umplem dulapurile de haine care sa isi astepte randul mult si bine 😉

haine alăptat materiale naturale Materialele folosite de Diana în colecțiile prezente în magazinul de pe pagina de Facebook sunt:

  • merinos subțire, grosime (gsm) 145 – 170, perfect pentru vară sau pijamale pentru toamnă
  • merinos cu gsm 200 – articole ce sunt recomandate a fi folosite ca prim strat, direct pe piele: bluza de corp, maieu, tricou, pantaloni
  • merinos cu gsm mare 475/575  pentru colanți, cardigan, bluză, pantaloni dublați (vedetele colecțiilor de iarnă)
  • bumbac organic certificat  folosit pentru colectiile de haine de interior, pentru grădiniță, pijamale
  • cânepa – preferată pe timp de vară, nu transpiri, având filtru de protecție împotriva razelor solare.
  • in tricotat, un material fluid, puțin transparent, perfect pentru zilele caniculare

În imagini, eu port tricou din cânepă cu terminație colorată la mâneci și guler, blugi și sandale Avarca. A două ținută este formată din fustă și sacou fără nasturi, ambele din cânepă și sandale Nine West. Sacoul îl puteți purta foarte bine cu o curea subțire sau deschis cu un maieu si blugi, fiind mai lejer.

haine alăptat materiale naturale   haine alăptat materiale naturale

Andrei poartă pantaloni scurți, tunică și șapcă din cânepă. Tunica are 3 capse pe umăr pentru a fi ușor de îmbrăcat, patalonii au buzunare practice în care intră cel puțin o mașină, iar șapca este reglabilă și are protecție pentru ceafă detașabilă.

haine alăptat materiale naturale Emily poartă sarafan din cânepă cu aplicație din dantelă din bumbac și pălărie din cânepă, iar Melek un sarafan în două culori cu buzunare, asortată cu mama ei 🙂

haine alăptat materiale naturale Paul, băiatul cel mare al prietenei mele, poartă tunică din cânepă deschisă în nasturi și pantaloni lungi din cânepă.

haine alăptat materiale naturale Vara încă nu s-a terminat așa că mai aveți timp să vă comandați un set asortat mamă fiică/ fiu sau o ținută perfectă pentru o zi la birou. Toate produsele sunt disponibile online pe pagina de Facebook, Davex Wool.

A fost o ședința foto tare distractivă, dar și destul de agitată. Nu e chiar ușor să reușești să ții la un loc 4 copii cu vârste între 2 ani și jumătate și 12 ani. Totuși la sfârșit ne-am distrat maxim și am rămas cu multe poze frumoase.

Imaginile sunt realizate de catre @Alina Diaconescu

Te invit să citești și Haine de alăptat de la designeri romani. În vizită la The Room Showroom. S-ar putea să găsești ceva care să-ți placă!

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.