11 ani și 2 copii mai târziu, sunt încă foarte îndrăgostită de EL!

În prima zi când l-am cunoscut îmi venea să arunc cu ceva după el. Mai exact, să arunc cu mănunchiul de chei pe care tocmai îl așezase pe biroul meu... Tocmai pe biroul meu cel curat și ordonat. Le-a aruncat acolo într-un colț, mi-a zâmbit senin și s-a dus să vadă de ce nu funcționează multifuncționalul nostru. Eu am rămas cu imbufnarea.

Deși m-a enervat la maxim, cred  l-am iubit de la primul zâmbetÎncă are acel zâmbet senin care pe mine  topește de-mi vine -l pup pe toată față.

Așa suntem noi, doi pupăcioși, am învățat asta de la el de fapt.

Atunci când l-am cunoscut, era îmbrăcat cu o pereche de blugi rupți și o cămașă albastră în dungi cu mânecă scurtă. O știu bine pentru că i-am călcat-o de multe ori gândindu-mă la acea primă zi. O combinație tare ciudată între aspectul hainelor și omul care le purta. Ai fi zis că e un fel de “bad boy” după haine și după franjurile pantalonilor, dar de fapt e cel mai sufletist leu pe care îl cunosc!

După ce a mai venit de câteva ori la noi să repare diverse, după câteva țigări fumate împreună când eu îmi făceam rost la bucătărie în rochia mea cea roșie, doar doar schimbam două vorbe singuri, a înțeles și el mesajul. Mi-a adus un Lion pe care l-am mâncat acel weekend în drum spre mare, gândindu-mă la el. Când m-am întors l-am sunat și i-am povestit despre un concert Phoenix, el s-a prins și m-a invitat la o pizza, joi la 6.

Asta se întâmpla acum 11 ani.

Atunci am avut prima noastră întâlnire, care de fapt s-a terminat a doua zi. Am stat 6 ore să ne cunoaștem și nu ne mai dădeam duși. A fost cea mai frumoasă primă întâlnire din câte am avut vreodată. Îmi aduc aminte chiar și hainele cu care eram îmbrăcăți, dar mai ales sandalele beige cu toc subțire în care m-am plimbat prin parc câteva ore alături de omul care urma să-mi fie soț.

După 11 ani și 2 copii, dragostea mea pentru el nu a devenit decât mai mare și mai puternică, iar nivelul de fluturi încă este ridicat atunci când copiii ne dau voie.

El este cel care mă susține necondiționat în toate ideile mele. El e primul care imi susține visele și mă încurajează atunci când vreau să renunț. El este rațiunea mea și cel care ma centrează.

El este jumătatea mea!

Când mă gândesc că au trecut doar 11 ani parcă nu-mi vine să cred, e prea puțin la cât de multe am făcut. Cel mai mult cred că mi-a placut acea lună în care bucătăria noastră era in baie, iar livingul în hol. Timp de o lună am redecorat garsoniera lui care a devenit atunci a noastră. Noi doi, amandoi, așa cum scrie și pe verighetele noastre, am vopsit toată garsoniera, am pus parchet și am rașchetat pereții.

Nu a fost o relație care a venit de la sine, ba chiar din contra, la început ne-am certat cât pentru toată relația la un loc. Cu toate astea, acele certuri cred că au pus de fapt bazele relației noastre, pentru că așa cum ne certăm în primul an nu cred că ne-am mai certat de atunci 🙂

Am avut și noi perioadele noastre mai nasoale, dar atunci ne-am oprit din orice altceva era mai important decât relația noastră și am lucrat împreună. Am stat zile și nopți de vorbă spunându-ne frustrările și neplăcerile, căutând soluții de compromis care să ne satisfacă pe fiecare atât cât era posibil. În felul ăsta am ajuns să ne cunoaștem cu adevărat, să știm care sunt limitele noastre, ce lucruri ne enervează la celalalalt, dar și unde putem lasă de la noi.

Am spus-o și am să o repet: comunicarea stă la baza oricărei relații de succes, iar când canalul de comunicare nu mai există e musai să lucrați să-l refaceți.

El este prietenul meu cel mai bun și omul cu care vreau să-mi trăiesc bătrânețea. Este omul de la care învăț în fiecare zi câte ceva și alături de care știu că pot muta munții din loc.

Dragule, iți mulțumesc că nu te-ai dat bătut în primele luni și mai ales iți mulțumesc că tu ai fost primul care a crezut în noi!

Luv u, Babe!!!

 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.