Despre curajul de a întreba ”Vrei să fii prietenul meu?”

Prima oară când m-am lovit de cartea ”Vrei să fii prietenul meu”, Emily urma să împlinească 2 ani. Eram în Carturești Verona și căutam o carte care să-i amintească de acest moment important 🙂 Nu am cumpărat-o atunci, am ales in locul ei ”ziua lui Miffy”, m-am gândit că o va ajuta să înțeleagă puțin procesul.

Mai apoi am uitat de ea, dar am redescoperit-o cu Andrei într-o zi când am mers amândoi la biblioteca Ion Creangă să citim.

Și am citit ”Vrei să fii prietenul meu” cel puțin de 10 ori. A fost fascinat.

Și mai fascinat a fost să descopere fiecare animal în parte, să mă întrebe la fiecare răspuns ”De ce?”. De ce nu a vrut acel animal să fie prieten cu șoricelul?

Și uite așa am petrecut noi vreo 2 ore, tot cititind despre șoricelul determinat să-și găsească un prieten, despre cum uneori răspunsul celorlalți va fi nu și cum putem să acceptam mai ușor răspunsul acesta.

E o carte care ne ajută cu multe lecții pentru piticii noștri. Iată câteva dintre ele:

  • prezentarea unor animale sălbatice
  • interacțiunea dintre animale
  • un prilej de a vorbi despre curaj și despre prietenie
  • Și una dintre cele mai importante lecții este despre lipsa de discriminare. Pentru șoricelul din poveste nu conta dacă girafa e prea lungă sau elefantul e prea mare, oricare putea să-i fie un prieten la fel de bun.

Copiii se confruntă adesea cu teama de necunoscut. În cărţile mele încerc să combat această teamă şi s-o înlocuiesc cu o atitudine pozitivă. Copiii au o curiozitate instinctivă şi o tendinţă naturală către creativitate. Vreau să le arăt copiilor că a învăţa lucruri noi e ceva fascinant şi distractivEric Carle

”Vrei să fii prietenul meu” este o carte scrisă de către Eric Carle. Costul ei este de 25 lei și o puteți găsi chiar pe site-ul editurii Cartea copiilor

Prima carte din seria ”Lectura de seară”, este:

”Cei 7 papă lapte”, o carte pentru copii care m-a făcut să plâng

Am filmat cu - Panasonic Lumix 4G
Editare - VideoPad Video Editor
Music - Meg's Lullaby by Keith Thomas on Facebook Sound Collection
Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.