Despre curajul de a întreba ”Vrei să fii prietenul meu?”

Prima oară când m-am lovit de cartea ”Vrei să fii prietenul meu”, Emily urma să împlinească 2 ani. Eram în Carturești Verona și căutam o carte care să-i amintească de acest moment important 🙂 Nu am cumpărat-o atunci, am ales in locul ei ”ziua lui Miffy”, m-am gândit că o va ajuta să înțeleagă puțin procesul.

Mai apoi am uitat de ea, dar am redescoperit-o cu Andrei într-o zi când am mers amândoi la biblioteca Ion Creangă să citim.

Și am citit ”Vrei să fii prietenul meu” cel puțin de 10 ori. A fost fascinat.

Și mai fascinat a fost să descopere fiecare animal în parte, să mă întrebe la fiecare răspuns ”De ce?”. De ce nu a vrut acel animal să fie prieten cu șoricelul?

Și uite așa am petrecut noi vreo 2 ore, tot cititind despre șoricelul determinat să-și găsească un prieten, despre cum uneori răspunsul celorlalți va fi nu și cum putem să acceptam mai ușor răspunsul acesta.

E o carte care ne ajută cu multe lecții pentru piticii noștri. Iată câteva dintre ele:

  • prezentarea unor animale sălbatice
  • interacțiunea dintre animale
  • un prilej de a vorbi despre curaj și despre prietenie
  • Și una dintre cele mai importante lecții este despre lipsa de discriminare. Pentru șoricelul din poveste nu conta dacă girafa e prea lungă sau elefantul e prea mare, oricare putea să-i fie un prieten la fel de bun.

Copiii se confruntă adesea cu teama de necunoscut. În cărţile mele încerc să combat această teamă şi s-o înlocuiesc cu o atitudine pozitivă. Copiii au o curiozitate instinctivă şi o tendinţă naturală către creativitate. Vreau să le arăt copiilor că a învăţa lucruri noi e ceva fascinant şi distractivEric Carle

”Vrei să fii prietenul meu” este o carte scrisă de către Eric Carle. Costul ei este de 25 lei și o puteți găsi chiar pe site-ul editurii Cartea copiilor

Prima carte din seria ”Lectura de seară”, este:

”Cei 7 papă lapte”, o carte pentru copii care m-a făcut să plâng

Am filmat cu - Panasonic Lumix 4G
Editare - VideoPad Video Editor
Music - Meg's Lullaby by Keith Thomas on Facebook Sound Collection
Ada Chindea

Eu sunt Ada, mămică de doi, blogger și cea mai nouă pălărie este cea de life coach. În 2013 eram însărcinată în 8 luni și am început să construiesc comunitatea ”Ceai cu Mămici”. Ceea ce a început cu evenimente de socializare între mame, cu interese și experiențe comune, s-a transformat, în timp, în locul unde imi doresc să ofer cititoarelor mele instrumentele necesare dezvoltării noastre ca mame, ca soții,ca prietene și în primul rând ca femei gata să înfrunte orice provocare, fie că e vorba de o întâlnire la joacă și socializare, un tantrum sau redescoperirea de sine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.