”Cei 7 papă lapte”, o carte pentru copii care m-a făcut să plâng

La începutul lunii iunie a avut loc Salonul de Carte Bookfest 2018 de unde am plecat cu o carte surprinzătoare de la Editura Cartea Copiilor, Cei 7 Papă Lapte.
Nu am reușit să o citim imediat cum am primit-o ci abia a doua zi, în timp ce ne beam cafeaua împreună. Ne-am facut ”cafeaua” reciproc, copiii mie, iar eu lor. Ne-am așezat pe balansoarul din curte și am început să citim.

Odată, carevasazică

A fost – ca astăzi- o mămică

Ce doamna Peters se numea-

Da, așa o chema pe ea.

Povestea este una tare duioasă care pe mine m-a impresionat până la lacrimi și nu exagerez. La final chiar m-au întrebat copiii de ce plang și le-am spus, pentru că m-a emoționat foarte mult dragostea copiilor față de mama lor.

Cei 7 Papă Lapte este o poveste despre viața reală dintr-o familie, despre provocarile maternității, despre sacrificiile pe care le face o mamă, dar mai presus de toate despre dragostea copiilor noștri care ne surprind în fiecare zi.

Pe langă versurile minunate și povestea înduioșătoare, ilustrațiile întregesc perfect tabloul din familia Peters. Avem ocazia să vedem o mamă grijulie, dar și relaxată, care face mancare cu copiii în sistem de purtare. Un tată implicat în toate aspectele creșterii copiilor și cumva realitatea vieții la curte, poate chiar la țară aș îndrăzni să spun, departe de ritmul accelerat și zgomotele orașului.

cei 7 pap[ lapte sistem purtare

 

După mine, cartea ilustrează perfect viața cu copii cu bune și cu grele 🙂

Recunosc că ”Cei 7 Papă Lapte” a devenit cartea mea preferată! Parcă îmi mângâie sufletul și face ca toate nopțile nedormite să dispară din amintirea mea 🙂

Mă bucur că este prima carte din seria ”Lecturi de seară”. Aștept cu mare entuziasm să-mi spuneți, vouă cum vi s-a părut?

”Cei 7 Papă Lapte” este o carte scrisă în versuri de către Mary Ann Hoberman, tradusă de Florin Bican și ilustrată de Marla Frazee. Costul ei este de 33 lei și o puteți găsi chiar pe site-ul editurii Cartea copiilor

Am filmat cu - Panasonic Lumix 4G
Editare - VideoPad Video Editor
Music - Meg's Lullaby by Keith Thomas on Facebook Sound Collection

 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mămică de doi, blogger și cea mai nouă pălărie este cea de life coach. În 2013 eram însărcinată în 8 luni și am început să construiesc comunitatea ”Ceai cu Mămici”. Ceea ce a început cu evenimente de socializare între mame, cu interese și experiențe comune, s-a transformat, în timp, în locul unde imi doresc să ofer cititoarelor mele instrumentele necesare dezvoltării noastre ca mame, ca soții,ca prietene și în primul rând ca femei gata să înfrunte orice provocare, fie că e vorba de o întâlnire la joacă și socializare, un tantrum sau redescoperirea de sine.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.