Atunci cand nu mai judeci, poți să câștigi un prieten!

De un an mi-a ramas în minte ceva ce a spus Oana Moraru la o conferinta despre educatie: ”Diferenta majora intre noi si generatia parintilor nostri, este faptul ca ei erau mult mai focusati pe interior decat pe exterior”.

Asta se vede cu ochiul liber din toata viata noastra publica de pe Facebook si restul retelelor de socializare: ne traim viata uitandu-ne la ceilalti si mult mai putin la noi.

Tot timpul ne comparam si ii judecam pe ceilalti pentru fiecare detaliu pe care il expun public, iar viata de mama este cea mai discutata, dezbatuta si atacata din toate partile. Urmarea cea mai dura care a aparut din acest proces este presiunea pe care o simte o mama de a face totul ”perfect”.

Daca nu ai alaptat, sigur se va gasi cel putin o alta mama care bineinteles alapteaza si este convinsa ca asa e cel mai bine. La capatul celalalt o mama care alapteaza un copil de 3-4 ani va fi judecata cel mai dur, tocmai de alte mame care fie nu au alaptat niciodata, fie au alaptat mult mai putin.

Daca folosesti un carucior, clar nu-ti pasa de copilul tau pentru ca daca ti-ar pasa, l-ai purta intr-un sistem ergonomic, EVIDENT (sper ca se intelege tonul ironic).

Daca ai inceput diversificarea si iti hranesti copilul cu lingurita in loc sa faci autodiversificare, este la fel de evident ca nu esti CAPABILA sa respecti autonomia copilului.

Ai inceput sa-l inveti cu olita? Dar de ce nu ai facut cu el comunicarea eliminarii??? Daca nu stiti ce presupune, mama Google va salveaza.

Copilul doarme in patutul lui? Camera lui? Vai de urechile voastre, mai bine incepeti deja sa mutati totul in casa ca sa dormiti toti impreuna. Iar daca dormiti deja toti impreuna sigur se gaseste cineva care sa va spuna ca nu faceti bine! Ce, pana cand o sa doarma copilul cu voi?

De fapt eu cred ca alte lucruri sunt importante si ne definesc pe noi ca mame

Doar o mama poate intelege ce inseamna sa simti o viata in tine cum creste timp de 9 luni.  Sa simti cum se simte bataia a 2 inimi la unison in interiorul tau. Sa simti acea legatura ce se dezvolta dincolo de cuvinte.

Doar o alta mama poate sa inteleaga dragostea neconditionata pe care o oferim copiilor. Acea dragoste care nu ne lasa sa dormim noaptea daca nu suntem ferm convinse ca puiul nostru este in siguranta, fie langa noi sau la 300 km distanta la bunici.

Doar o mama stie ce inseamna sa-ti privesti corpul in oglinda si sa vezi urmele copiilor tai.

Si mai ales, doar o mama poate intelege cat de mult iti iubesti copiii, chiar daca te plangi de toate nazbatiile lor!

Astea sunt de fapt lucrurile care ne unesc cel mai mult si pentru asta mi-am dorit atat de mult petrecerea de maine seara, Mame Tocuri si Rose, pe care o organizez alaturi de jumatatea mea din proiectul CafeauaDela10.

Atunci cand nu mai judeci, poți să câștigi un prieten!

De cand am cunoscut-o pe Dina, aka MamiPeTocuri, a ajuns foarte repede sa fie acea mama care intelege tot ceea ce ii spun. Desi suntem diferite si multe dintre lucrurile pe care le-am ales pentru copiii nostri au fost facute diferit, asta nu a contat deloc, ba cred ca asta ne-a unit mai mult. Suntem diferite si asta ne ajuta sa invatam una de la alta.

Impreuna am invatat sa nu ne judecam si sa spunem cand ceva ne deranjeaza la cealalta!

Maine seara, incepand cu ora 18 vom face asta impreuna!

Ne vom varsa ofurile, supararile, si frustrarile la un pahar de rose, alaturi de alte mame care ne inteleg si vom incepe o noua saptamana in forta.

Dar de unde a pornit totul?

Totul a inceput acum vreo 2 luni cand am spus prima oara pe pagina noastra ca anumite subiecte trebuie dezbatute numai la un pahar de rose si musai fata in fata. De atunci ideea a incoltit si nu ne-a mai dat pace, iar parte din cititoarele noastre chiar ne-au trimise mesaje intrebandu-ne pe cand rose-ul?

Decizia a venit cand am realizat ca Dina va pleca in Portugalia pe timpul verii, iar CafeauaDeLa10 va lua o pauza, asa ca… de ce sa nu inchidem noi sezonul in stil mare?

Si uite asa am ajuns sa avem alaturi de noi parteneri minunati care ne-au sprijinit ideea nastrusnica de a scoate cititoarele noastre la un pahar de rose intr-o luni dupa-amiaza.

Saverio, gazda noastra, ne pun la dispozitie in exclusivitate locatia din Bd. Regina Maria, Nr. 23 unde am mancat deja cu ai mei si pot sa va recomand cu mare entuziasm: Gyros de porc, Quesadilla de pui si un Cannoli la desert.

Budureasca, cei care ne ofera unul dintre elementele cheie in cadrul evenimentului. Veti avea ocazia sa degustati 3 soiuri de rose, iar dintre toate Rose-ul Organic va spun ca este un vin extraordinar, care cu siguranta o sa va incante simturile.

Delacopentru ca nu ar fi un eveniment cu vin daca nu am avea si niste branzeturi delicioase, iar maine chiar ne vom delecta cu specialitatile de branza Aperifraise.

Eu nu mai pot de entuziasm sa vina mai repede ziua de maine… nu stiu exact cu ce ma imbrac, dar stiu sigur cu ce ma voi incalta. Perechea mea de sandale roz sta trista intr-o cutie din august de la Mamici Pe Tocuri, maine voi avea motiv sa le scot la plimbare 🙂

Pe maine!

foto:Becca Tapert

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.