O altă abordare a cadourilor aniversare la 5 ani + un CADOU pentru voi

Micuța mea domnișoară împlinește 5 ani. Parcă nici nu-mi vine a crede.

Când zic 5 ani mi se pare că e un gigant față de bebelușul care s-a născut, dar totuși atât de mică!

Mă uit la ea și rămân într-o stare de contemplare. Nu-mi vine să cred cât a crescut. Nu-mi vine să cred cât de matură e. Cât de serioasă și jucăușă, cât de calmă și în același timp extrem de agitată.

Așa gândesc eu uneori până când mă vede și se întoarce la mine să-mi zică cu un zâmbet dulce:

– Ce mami? Ce te uiți așa la mine?

-Mă uit cu drag, iubita mea mică! Măuit cu admirație și adorație! 

Acum două săptămâni am primit o invitație la un eveniment, la deschiderea noului showroom Edu Class, unul dintre cei mai mari site-uri și importatori de jucării educative și creative. Mi s-a părut ocazia perfectă să plecăm doar noi două, că două floricele într-o zi superbă de primăvară.

Nu pot să vă spun cât de mare a fost încântarea ei când i-am zis că va chiuli de la grădiniță și vom merge doar noi două la un eveniment. Am un feeling că are evenimentele în sânge, la fel că mine. A participat la ceaiuri încă de la lansare, când încă era în burtică mea și apoi încă doi ani 🙂

E o adevarată plăcere să merg cu ea la evenimente, chiar ne distrăm 🙂

De data asta, am avut și o temă de făcut pentru că se apropia ziua ei, iar noi ne-am gândit la o nouă abordare a cadourilor.

De când a apărut și Andrei în viață noastră, cadourile s-au dublat și de Paște și de Crăciun și de zi de nume și de zi de naștere…. și oricât am încercat să le reducem la minim, să dau, să păstrez doar câteva, nu am reușit Am impresia că de fiecare dată când reușesc să le micșorez numărul, apare iar o sărbătoare și iar ne umplem de jucării.

Nu pot nici să le zic oamenilor, nu cumpărați, înțeleg, e plăcerea fiecărui om, bunic, mătușa, unchi, verișor etc., dar nici nu mai rezist cu acești munți de jucării pe care nu le apreciază suficient și ajung să le ignore după 2 zile. Nu așa vreau să-i învăț.

M-a obsedat acest gând… ce să facem să nu mai avem atâtea jucării după aniversări. Ne-am tot gândit care e cea mai bună abordare și am ajuns la următoarea:

Anul acesta Emily își va face singură o listă cu cadouri pe care și le dorește. Orice vrea ea cu condiția ca cele educative să existe pe listă în egală măsură cu ”prostioarele”. Pasul doi este ca pentru fiecare jucarie pe care o primește va alege o altă jucarie din cele pe care le are, pe care o va dărui mai departe. 

Ne-am gândit că în felul acesta, fiecare îi poate cumpără după dorința inimioarei ei, reducem numărul jucăriilor și în același timp reușim să exersăm și ideea de a-și dărui jucăriile.

Și cu tema asta ne-am dus noi la evenimentul organizat de Edu Class. Urmă să facem poze cu telefonul la tot ceea ce-și dorește căprioara :)))

Despre magazin pot să vă spun că este IMENS. Se întinde pe două etaje și puteți găsi toate gamele posibile de jucării pentru orice vârstă. De la creioane de colorat și accesorii pentru proiecte creative, până la jocuri de familie, având o zona cu jucării pentru bebeluși și chiar un raion dedicat mamelor care alăptează. Pentru Emily, cea mai mare atracție a fost raionul cu experimente și accesorii de explorat natura, gen binoclu, lupă, insectar etc.

Edu Class era magazinul perfect pentru lista de cumpărături pe care o aveam de facut.

Si uite asa, dupa ce eu am baut o cafea vorbind cu restul mamelor blogger prezente, iar Emily a dat iama în brioșe și macaroons, ne-am apucat de treabă.

Iată lista domnișoarei pentru ziua ei pe care le-am pus pe câteva categorii: explorarea mediului, prostioare distractive și materiale educative, deși și cele de explorare sunt educative, dar intelegeți voi la ce ma refer, nu?

Explorarea mediului

[supsystic-gallery id=’4′]

Prostioare distractive

[supsystic-gallery id=’5′]

Educative

[supsystic-gallery id=’2′]

Bonus, aș vrea să adaug și eu o recomandare, calendarul magnetic în română. Un joc pe care noi l-am primit cu mare încântare de la Edu Class și cu care ne jucăm în fiecare zi de atunci. E un joc potrivit atât pentru Andrei de doi ani, care e fascinat momentan doar să pună vremea și anotimpurile, dar și pentru Emily, care învață și ceasul, zilele săptămânii, lunile anului și să numere până la 30… e chiar fatastic. Îl puteți găși si în limba Engleză, tot pe site-ul lor.

La final vreau să vă anunț că am reușit să obțin și pentru voi un cadou de ziua Emilușei. O reducere de 15% la toate comenzile plasate până pe data de 15 Aprilie, ora 00.00 folosind un cod special.

Pentru a obține codul trebuie să-mi lăsați un comentariu mai jos, să-mi spuneți voi cum faceți cu cadourile aniversare? Eu vă voi trimite codul pe e-mail și puteți și voi să vă bucurați de produsele minunate de la Edu Class.

jucarii 5 ani   jucarii 5 ani

jucarii 5 ani   jucarii 5 ani

Cea mai mare dorința a ei de pe această lista este binoclul pe care a zis ca și-l cumpără ea, cu banii din pușculiță. Este tot ceea ce-și dorește și asta mă bucură foarte tare 🙂 Poate toate eforturile noastre de a o învață să nu meargă cu valul de consumerism, chiar dau roade, deși ne mai auzim după petrecere… să vedem cu ce munți de jucării rămânem 🙂


Pe 21 Aprilie merg la conferința Educația Modernă. Vii și tu cu mine? 

educatia moderna jucarii 5 ani

 

 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

25 Comments
  1. La multi anisori, scumpa Emily! Pe 28 aprilie e ziua lui Zian, deja mi-a facut lista cu ce isi doreste. Pentru cadourile celorlalti pitici din jurul nostru, prefer sa intreb mamicile .

  2. Pentru aniversari, bifez dorinte si nevoi, accesand cateva site-uri placute si folositoare. Inainte de-a bifa, “explorez si tatonez terenul” …cu referire la copilul aniversat.

  3. Noi suntem un grup de mamici care suntem prietene de multi ani.
    Intamplarea face ca avem copilasi de varste apropiate de la 1 an si 2 luni bebelusul meu, pana la 1 an si 5 luni, prin urmare imi permit sa intreb mamicile ce cadouri sa le cumpar copiilor,plus ca sunt la curent cu noutatile.
    Incerc sa le cumpar jucarii interactive si educative de care sa nu se plictiseasca foarte repede

    1. Ce frumos ca sunt piticii de varste apropiate 🙂
      Am trimis pe mail codul de reducere! Sa va fie de folos cu drag 🙂

  4. Și eu le am recomandat fetitelor mele sa își facă o lista cu ceea ce își doresc, nu foarte multe, dar sa se gândească și ce jucării ar vrea sa dea altor copii mai puțin norocoși.. Lucram la asta :).
    Fetita ce a mare își dorește tot un binoclu și o lupa, sa facă pe detectivul.. Și vad ca au prețul ok la Edu class.

    1. Si noi i-am luat lupa, conform dorintelor ei. Emily vrea pentru explorare in natura, nu cred ca s-a gandit la detectiv,dar e o idee tare buna pentru un joc cu indicii 🙂
      Am trimis codul de reducere pe e-mail!

  5. Cand facem cadouri intreb părinții care sunt ariile de interes ale copiilor sau ce isi doresc.
    Pentru ai nostri stim cam ce isi doresc (in fiecare zi isi exprimă dorintele ☺) si incercam sa facem o balanta, sa luam si cadouri utile si educative dar sa le satisfacem si o dorinta de moment.

    1. Daaaaa, asta cred ca e cel mai greu… Echilibrul intre educative si prostiiare cum le zic eu 🙂 Am trimis pe mail codul de reducere! Sa va bucurati impreuna de cadouri!

  6. F inspirat articolul, aprilie, mai și iunie fiind lunile când sarbatorim zânele. Pana acum n am avut o strategie clara referitoare la cadouri, le lăsăm să aleagă cu ve vor să se joace,restul donam. Dar e f interesant de văzut ce fac alte mămici, pt inspirație!

  7. Buna! Am urmarit cu interes articolul tau ptr ca ma asteapta niste zile de nastere ptr pici in fata. Asa ca a fost o buna inspiratie! Codul de reducere se poate folosi si in magazinul lor direct sau doar online? Merci

    1. Ma bucur ca ti-au fost de folos, mai ales ca acopera o raza mare de bugete, de la 18 lei pana la 168 parca 🙂
      Da, poate fi folosit la orice comanda fie plasata online fie direct in magazin. Ai pe mail codul 🙂

      1. Buna Ada. Sotul e acum in magazin si i s-a spus de ei nu stiu de nici un cod sau reducere.. Poti sa ma ajuti cumva? Eventual un contact de acolo

  8. Atunci când merge la aniversările colegelor de școală de obicei o întreb pe ea ce cadou i-ar placea sărbătoritei. Urmează aniversarea fetitei naseilor (9ani) deja am văzut pe site un set de experimente, sigur v-a fi surprinsă plăcut!

    1. Sa stii ca si eu am inceput sa o las pe Emily sa aleaga cadoul pentru colegii ei si a ales lucrusoare tare frumoase de fiecare data, e un exercitiu bun 🙂
      Valentina, ti-am trimis mail cu codul! Sa-l folositi cu drag 🙂

  9. Eu am lista de dorinte pentru mine si copiii mei, le pastrez online si le pot trimite oricui. Iar pentru cadouri pentru altii uneori intreb, uneori merg pe inspiratia proprie.

    1. Sunt curioasa, cum le pastrezi online? Si eu salvez link-uri, dar uneori ma pierd in ele 🙂
      Ti-am trimis pe mail codul de reducere 🙂

      1. Eu am cont pe https://www.wishlistr.com/, unul pentru mine si unul pentru fata mea cea mare (fata bebelus inca nu are dorinte). Dezavantajul e ca au o singura lista / cont. Mai este si https://m.giftster.com/index.html#/index, unde poti sa ai liste pentru copii in contul tau, dar parca e mai greu de folosit.

  10. Inainte de aniversari, intreb parintii ce si-ar dori copilul lor.Iar daca este aniversarea copiilor nostri, notam dorintele lor in carnetel le indeplinim atunci.

    1. Asa facem si noi cand mergem la alte aniversari. E cel mai bine asa, nu?
      Raluca, ai pe mail codul de reducere. Sa-l folositi cu placere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.