Doar 3 ani pentru o gândire orientată pe succes, adică MBA Junior

Aveam 17 ani când am realizat ce vreau să fac în viață și mai ales cum o să ajung acolo.

Avantajul meu a fost diriginta pe care am avut-o și pe care încep să o apreciez cu adevărat, abia acum, ca adult. Ca adolescentă mi se părea destul de nesuferită si mult prea exigentă. Cu toate astea, ea este unul dintre oamenii care m-au făcut pe mine să am forța și încrederea de sine de azi.

Datorită ei, am făcut debate în clasa a 9-a și am învățat să-mi susțin punctul de vedere cu argumente clare și o retorică aproape imbatabilă.

Datorită ei am făcut un curs de jurnalism la Centrul pentru Jurnalism Independent și așa am ajuns să aflu cât de mult îmi place să iau interviuri. Pasiunea a rămas și acum. Am devorat ”Arta interviului” de Lawrence Groble și sunt tare mândră de seria de interviuri ”5 întrebări”. Îmi pare rău doar, că nu apuc să le fac săptămânal așa cum mi-am propus inițial.

Tot datorită dirigintei mele, Luiza Cristea, am ajuns să aflu la 17 ani ce vreau să fac în viață și mai ales care este talentul meu pentru că ea a fost cea care a adus în liceu un program educațional care se numea Liderii mileniului 3 si era organizat de catre British Council si fundatia Codecs.

Sa va mai spun ca mai mult de jumătate dintre noi, cei care am urmat cursul, suntem liberi profesionisti si facem ceea ce am visat inca de atunci? Pare incredibil, nu?

Din cauza asta cred atât de mult în acest program proaspăt lansat, MBA Junior, pentru că știu ce impact a avut asupra mea un program asemănător, care a durat doar un semestru, nu trei ani și nici nu aveam la dispoziție toate aceste resurse pe care le au copiii care vor participa la MBA Junior.

Este un program care nu-i va face pe toți antreprenori sau șefi, ci îi va ajuta pe copii să găsească modul prin care pot gestiona cu succes propria viață, folosindu-se atât de resursele interioare (emoții, idei), dar și de resursele exterioare (ani, timp relații).

Ideea e că ceea ce vor învăța aici, le va folosi în practică. 

Știți eterna întrebare pe care ne-o adresăm ca tineri adolescenți. Cum care? Întrebarea la care niciun profesor nu știe să răspundă, dar se enerveaza maxim dacă i-o adresezi …

– La ce-mi folosesc mie logaritmii când merg la piață?

În cazul acestui program, răspunsul e foarte simplu.

– Tot ceea ce înveți în cadrul programului MBA Junior poate fi folosit în orice situație pe care o întâlnești, inclusiv de ce jucării să te desparți. Folosești repede o analiza SWOT și afli pe care le păstrezi și pe care le arunci. Este chiar atât de simplu!

Singura șansă de a crea un viitor mai bun pentru copiii noștri este să investim în educația lor. Și când spun educație nu vorbesc despre acumularea nebună de înformații de la o vîrstă cat mai frageda. Mă refer la educație bazată pe dezvoltarea skill-urilor practice, pe dezvoltarea inteligenței emoționale și pe lucrul în echipă.

Doar împreună putem să rezolvăm problemele existente.

Iată direct din prezentarea la care am asistat Joi, și alte lucruri pe care copiii le vor învăța în cadrul programului MBA Junior

Beneficii program MBA Junior

Cred cu tărie că acest program îi poate ajuta să acorde seriozitate fiecărei decizii pe care o iau:

  • ce opțional să urmeze, în urma unui proces clar de selecție
  • la ce profil să meargă mai departe la liceu
  • să poată face față presiunilor negative ce pot veni din parte grupului
  • o posibilă carieră
  • posibilitatea de a studia în afara țării
  • și multe altele decizii de genul acesta, mai mici sau mai mari care îl vor transforma într-un adult de excepție.

Un alt avantaj major al acestui program este tehnologia folosită. Fiecare lecție are o interfață multimedia care îi asistă pe cursanți într-o manieră interactivă. Sălile de curs sunt utilate cu echipamente tehnologice moderne, realizându-se un echilibru perfect între interacțiunea umană și cea cu tehnologia.

Programul presupune un curs de 2 ore săptămânal, timp de 3 ani de zile (ani școlari firește). Costul este de 380 lei/ lună.

Echipa care a dezvoltat acest program a mai făcut un pas către îmbunătățirea viitorului copiilor noștri. Au gândit acest program ca o franciză. Poate fi adus în școli sau în locațiile de tip after-scholl. Poate fi preluat în orice oraș din Romania și sper să ajungă chiar în toate!

Vă invit să accesați site-ul MBA Junior și să citiți mai multe detalii despre desfășurarea cursurilor, dar și despre posibilitatea de a da sfoară în țară despre acest program.

Numai de noi cât de mulți copii vor beneficia de el.

misiune program mba junior

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.