O petrecere mare și frumoasă, oameni care te inspiră și o rochie demult visată

Cam așa pot să rezum în câteva cuvinte Gala Itsy Bitsy, Lideri pentru liderași la care am participat acum 2 săptămâni.

Mai întâi a venit anunțul petrecerii, care nu a venit chiar oficial, ci de la Emily care auzise la radio. A venit fericită într-o după-amiază acasă și m-a anunțat că, pe 30 Ianuarie are loc Gala Itsy Bitsy Lideri pentru liderași. E incredibil cum se atașează perfect fiecare reclamă de la radio sau tv, dar habar nu are ce a mâncat cu o zi înainte :)))

Și eu am fost foarte fericită să primesc invitația la Gală pentru că aveam rochia perfectă! O rochie pe care o visez de aproximativ 10 ani, dar pe care nu am găsit-o până acum 🙂 O rochie pe care mi -o închipui într -un spectacol de dans contemporan in picioarele goale sau pe un peron, într-o gară înghețată , în timp ce posesoarea rochiei îi dă un ultim sărut iubitului care pleacă în armată .

O rochie coborâtă din filmul Allied. O rochie ca o poezie. Culmea, eu am găsit -o la Mango, era ultima.

stil de mama la gala itsy bitsy
Cu draga mea Monica Popescu

M-am gândit mult cum să o accesorizez mai bine, deși broderia de pe piept, cred că era suficientă. În schimb, am fost tare fericită de alegerea făcută ca încălțări, cizme din piele întoarsă, în loc de pantofi. Recunosc că mi-ar fi plăcut să fie cizmele peste genunchi la care tot visez, dar tot nu mi-am găsit 🙁

Rămânând la acest capitol de fashion, am rămas destul de dezamăgită de felul în care mulți s-au prezentat la eveniment. De la ținute de birou (pentru că mulți veneau direct de acolo), până la rochii lungi. Din păcate discrepanța a fost mare și mi s-a părut foarte urât că o seară atât de specială nu a fost tratată cu respectul cuvenit. Din punctul meu de vedere, poți să faci un efort și să-ți iei o rochie de schimb la tine. sau poți să alegi o ținută pe care să o transformi dintr-o ținută de zi în una de seară cu accesoriile potrivite și poate doar un sacou alb sau o altă pereche de încălțări.

Rămânând totuși într-o notă pozitivă, vreau să vă arăt câteva ținute care mie mi-au plăcut mult și mi s-au părut extrem de potrivite cu evenimentul. La capitolul bărbați, mi-au plăcut: Călin Goia, Augustin Magicianul și bineînțeles Felix Tătaru.

fashion barbati gala itsy bitsy

La femei mi-a plăcut în primul rând de Nadia Tătaru a avut o super rochie, cu trena, și a fost rochia perfectă de Gală!

Nadia si Felix Tataru Gala Itsy Bitsy

Mi-au mai plăcut: Cristiana Ionescu și aș vrea să zic și Ela Crăciun, pentru că mi-a plăcut maxim de ea și mai ales de încălțări, dar nu era din filmul care trebuie părerea mea. Ținuta era mai degrabă de un cocktail sau un alt gen de party, nu o Gală.

cristiana ionescu si ela craciun gala itsy bitsy

Seara a început spectaculos cu Nadia și Felix Tătaru, fondatori Itsy Bitsy FM, care au avut cuvinte tare frumoase de spus, la fel că și acum un an.

Mi-a plăcut mult discursul lui Felix în care spunea că primii lideri pe care îi are un copil sunt însăși părinții săi, apoi educatorii, învățătorii, profesorii, toți muncim pentru un viitor mai bun pentru copiii noștri. Din păcate, de multe ori nu suntem conștienți de acest rol sau uităm cu desăvârșire.

Ascultându-i pe rând, pe fiecare dintre cei care au fost premiați în acea seară, am realizat cât de importantă este această Gală organizată de către Itsy Bitsy. E extrem de necesar să recunoaștem meritele acestor oameni, să-i susținem și să-i încurajăm să continue pe acest drum pentru copiii noștri, ai tuturor și pe cât posibil, atât cât putem fiecare, sa ajutăm și noi cu ce putem!

Seara a fost cu atât mai specială cu cât, pe parcurs, au fost prezentate câteva testimoniale a câtorva copii care au răspuns la întrebări ce aveau legătură cu fiecare dintre premiile acordate. Cel mai mult m-a impresionat și mi-a rămas întipărit în minte răspunsul lui Rareș, la întrebarea ”Ce vor copiii de la părinți?”. Îl puteți vedea mai jos, nu m-am putut abține:

Am un mesaj pentru voi, oamenii mari. Cand vreți să ascultați pe cineva, măcar ascultați-l până la capăt. Am văzut mulți adulți  care întrerup copiii crezând că  au înțeles ce voiau să zică, doar că nu… înțeleg întotdeauna!

Nu știu dacă motivul pentru care m-a marcat atât de mult acest răspuns este că am realizat că fac chestia asta cu Emily sau pentru că văd destul de des acest fenomen în jurul meu. Cert este că m-a inspirat și m-a ajutat să-mi corectez comportamentul față de Emily. Mulțumesc, Rareș, să știi că din seară aceea nu am mai întrerupt-o pe Emily atunci când îmi spune ceva și am lăsat-o să termine!

Acestea fiind spuse, nu știu care sunt mai lideri în povestea asta a vieții, copiii sau părinții. Un lucru este sigur, avem nevoie să învățăm unii de la alții.

A fost impresionant discursul lui Vlad Voiculescu la care cred că au plâns mulți din sală. Un om care face atât de mult bine pentru atât de mulți copii! Dacă nu știați, Vlad Voiculescu este fost ministru al sănătăţii şi este implicat de mulţi ani în susţinerea bolnavilor de cancer. El a fondat MagiCAMP , pentru copiii diagnosticaţi cu cancer şi a reuşit să mobilizeze mii de oameni în susţinerea proiectul MagicHOME, un refugiu construit pentru părinţii copiilor bolnavi de cancer.

M-am bucurat să aflu despre Cristian Pepino, regizor, scenarist, autor şi profesor în artă păpuşăriei. El este omul din spatele pieselor de teatru de papsuși pe care și eu, și Emily le iubim atât de mult.

De la Marcel Iureș , despre care nu trebuie să va spun prea multe, am aflat ce înseamnă cuvântul Sacru. Nu va pot explică, e musai să urmăriți clipul. A fost un alt moment emoționant.

Diana Stănculeanu a câștigat la categoria ”Parenting” și m-am bucurat din nou pentru că este un specialist pe care îl ascult cu mare entuziasm de fiecare dată. V-am mai povestit despre Diana prima oară când am cunoscut-o la un eveniment la Orășelul Cunoașterii . De atunci am mai ascultat-o în câteva ocazii, mai ales în campania anti bullying de anul trecut alături de Gașpar Gyorgi. M-am bucurat foarte mult că a primit această recunoaștere, merită cu adevărat.

Liderul anului 2017 în Social Media este Atena Boca, cea care a reuşit să creeze o comunitate de peste 40.000 de părinţi în toată ţara, care, într-un mediu empatic şi decent, se ajută unii pe alţii şi primesc sfaturi de la specialişti, zi şi noapte. Comunitatea LaPrimulBebe a depăşit online-ul, având la activ aproape 70 de evenimente cu peste 8.500 de părinţi în săli din toată ţara.

Liderul anului 2017 în Activităţi Extraşcolare este Călin Goia, fondator al Voltaj Academy, despre care am auzit foarte mult lucruri bune și chiar mă gândeam că poate aș duce-o pe Emilușa când va mai crește, la cursuri de muzică. Școala există atât în București cât şi în Cluj, unde sute de copii fac cu pasiune muzică, învaţă să cânte, să se exprime muzical, unde sunt îndrumaţi să îşi găsească propriul stil muzical. Gala Itsy Bitsy s-a încheiat chiar cu acești copii, care au cântat tare frumos și au ridicat toată sala în picioare.

Puteți găsi lista completă a câștigătorilor chiar pe site-ul Itsy Bitsy, dar și o înregistrare a evenimentului.

Felicitări Itsy Bitsy pentru încă un an plin cu proiecte minunate și o seară de neuitat.

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.