O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

Totul a început cu o cafea cu Mariana Stan. O cafea îndelung amânată, cam de prin septembrie. Nu era cine știe ce, doar o cafea pe care urma să o bem la Zarva în trei, eu Mariana și fiica ei Mara. Totuși, această cafea mi-a schimbat direcția pentru ultima lună a anului și sper eu și pentru restul vieții.

Mariana este mămă de două fete minunate, este o femeie foarte frumoasă, un model de feminitate, dar mai ales este un om cu o forță incredibile pe care nu ai cum să nu o observi, un om care te inspiră imediat cum scoate primul sunet! Nu ai cum să pleci de la o întâlnire cu ea fără să te schimbe în bine. Acum este blogger pe Positive Mother.ro și organizează evenimente caritabile pentru diferite cauze în care crede cu tot sufletul.

Așa a luat naștere “Pădurea brăduților caritabili”, cel mai frumos eveniment în care am fost implicată până acum.

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

Încet, încet am pus totul pe hârtie.

Ne-am dorit foarte mult ca în Ajun de Crăciun, să reușim să aducem un zâmbet copiilor internați pe secția de Oncologie pediatrică de la Marie Curie și copiilor aflați în evidența Asociație Touched România. În același timp am visat la un eveniment care să inspire cu adevărat spiritul Crăciunului. Un eveniment în care să-i implicăm și pe copii, să le povestim ce înseamnă dăruirea și ajutorul acordat celor care au mai puțin.

Ideea noastră a fost să organizăm 2 ateliere creative în cadrul cărora să realizăm cu ajutorul copiilor brăduți din carton pe care să-i licităm apoi în cadrul Serii caritabile. După calculele noastre, urma să strângem apoximativ 2000 de lei din taxa de participare la ateliere, din vânzarea brăduților realizați și din taxele de participare la ” Târgul de Crăciun ” din cadrul Serii Caritabile.  Cu siguranță nu ne așteptam la suma pe care am strâns-o de fapt pâna la finalul evenimentului.

Ulterior, după ce am vorbit cu cei de la spital, ne-am dat seama că ar fi mult mai potrivit și chiar o bucurie mult mai mare pentru copii dacă am reuși să le ducem punguțe cu diverse lucrurșoare de care au nevoie: cărți, jucării, pijamale, produse de întreținere. Pentru cei mai micuți de până la 2 ani, ne-am gândit să oferim un ajutor părinților și să le ducem produse care reprezintă o cheltuiala majoră în fiecare luna și anume scutece și produse de igienă pentru bebeluși.

Primul ajutor a venit chiar din partea Zarva- club de harababură, care ne-au susținut de la început. Ne-au pus la dispoziție locația, atât pentru cele două ateliere de creație cât și pentru seara caritabilă și au suportat toate costurile atât pentru locație cât și pentru materialele de care am avut nevoie la realizarea bradutilor în cadrul celor două ateliere.

Apoi am început să trimitem e-mail-uri către toate brandurile cu care, atât eu cât și Mariana, am colaborat în trecut pentru a le cere donații în produse. Așa am ajuns să obținem chiar din primele zile donații de cărți de la editura  Asociaţia Da’DeCe, de la Monica Liuța, blogger pe PrinOchiDeAc.ro și de la Andreea Iatagan cu donația de carte (#PloaiaCurcubeu).

Odată ce comunitatea bloggerilor de parenting a început să afle despre eveniment, am primit ajutor din partea mai multor bloggeri de parenting.

Prima care ne-a ajutat a fost Elena Santos, mămică blogger pe AcasaCuMami.ro. Datorită ei am reușit să obținem produse de îngrijire de la Sano Romania. Mai mult decât atât, Elena a venit cu cele două fete la atelierele creative și a donat secției de Oncologie un aparat de aerosoli de care aveau mare nevoie.

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

Apoi, datorită ajutorului Sofiei Frunză, mamă blogger pe frunzaresc.eu și organizatoare a evenimentelor de parenting pentru tătici, Modern Dad’s Chalanges,  am fost contactată de către Huggies care au donat 22 baxuri de scutece din gama premium și 22 de pachete de șervețele umede.

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

La începutul lui Decembrie, deși pregătirile pentru atelierele creative erau în toi, altceva nu s-a prea întâmplat. Eram un pic deznădăjduită. Trimisesem nenumărate e-mail-uri către diferite branduri și agenții cu care colaborasem în trecut și nu primeam deloc răspunsuri îmbucurătoare.

Apoi, într-o zi cu soare, pe când tocmai plecăm de la Zarvă de la atelierul de creație de brăduți cu cei de la Asociația Touched, eram în mașina și am primit un apel:

-Bună Ada, te sun din partea Sofiaman. Am vrea să susținem evenimentul caritabil pe care îl organizezi și să donăm pijamale pentru toți copiii internați pe secția de Oncologia Pediatrică Marie Curie.

Uuuuuhuuuu îmi venea să țip de fericire!!! Asta îmi dorisem cel mai mult să obținem! Pijamale comode și moi care să reușească să le aducă puțîn “acasă” și în patul de spital. Nu-mi venea să cred, eram în al nouălea cer și asta  doar datorită Georgianei Idriceanu, blogger pe idriceanu.com. Ea le scrisese celor de la Sofiaman și le-a povestit despre proiectul nostru. Datorită ei mi s-a împlinit cea mai mare dorința pentru acest proiect, 40 de pijamale vesel colorate, și pentru bebeluși și pentru copii mai mari !

Tot datorită Georgianei, am mai primit produse și de la Dove România care ne-au donat 40 de punguțe cu produse de igienă personală din gama Dove Baby, o  gama completă pentru îngrijirea pielii delicate a bebelușului

Pe 14 Decembrie a avut loc Seara caritabilă din cadrul evenimentului Pădurea brăduților caritabili în cadrul căreia am strâns mai mult de 3000 de lei  pentru a fi donați către Asociația Touched România.

Seara caritabilă a fost cel mai frumos eveniment în care eu am fost implicată până acum!

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

A fost o seară în care am simțit foarte multă bunătate, implicare și dăruire din partea tuturor celor prezenți. Oricât de siropos ar suna, a fost o seară magică, exact așa cum ar trebui să fie Sărbătorit Crăciunul în familie.

Am povestit, am cântat și am aplaudat corul de copii de la Asociația Touched România, care ne-au încântat cu câteva colinde pe care nu le-am mai ascultat până atunci. Cel mai frumos a fost că , neavând negativele pentru melodiile pe care le știau, au cântat la rece doar cu ritmul susținut de bătăile din palme din public. A fost incredibil!!!

Au venit să ne susțină prieteni dragi care au plecat fiecare cu câte un brăduț acasă, dar nu înainte de a lasă un gând bun pentru copii și o dorința pentru Crăciunul care se apropia cu pași repezi.

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

A fost o seară în care am învățat foarte multe lecții despre dăruire, despre încrederea că totul se rezolva în final, Despre încrederea că atunci când faci un lucru cu toată inima reușești de fiecare dată și mai ales, o lecție despre ce înseamnă să oferi NECONDIȚIONAT. Practic, acel eveniment, mi-a dat puterea de a merge cu toate cadourile adunate la Spitalul Marie Curie alături de Mariana și de Elena. Mi-a dat forță să zâmbesc în față copiilor și a părinților pe care i-am văzut la Marie Curie, că să le pot oferi un cadou din toată inima și cu tot dragul! Îi sunt foarte recunoscătoare Marianei că  m-a implicat în acest proiect și mi-a arătat un drum mai bun pe care pot să merg înainte!

 

O cafea delicioasă, un om minunat și aproape 2000 euro donați

Sunt recunoscătoare susținerii primite din partea blogosferei de parenting. Foarte mulți părinți bloggeri care au dat o mâna de ajutor, fie cu un share în comunitatea online, fie cu prezența la ateliere sau la seara caritabilă, ba chiar și cu donații.

Mulțumesc din suflet brandurilor care au răspuns pozitiv invitației noastre de a aduce un zâmbet pe față copiilor internați în ajun de Crăciun la Marie Curie: Sofiaman, Dove, Huggies, Sano, Asociația Da’ De Ce, Profructa, Privileg, Yummy Mummy, Timmo, cofetaria Georgi, Lidl Romania și nu în ultimul rând, Zarva, care ne-au găzduit și au susținut acest eveniment de când era doar un nume reieșit dintr-o cafea: Pădurea Brăduților Caritabili.

Vă mulțumesc!!!

Datorită tuturor acestor oameni care au crezut în noi și în acest eveniment, am reușit să strângem peste 2000 de euro în bani și produse care au mers către Asociația Touched România și către copiii internați pe secția de Oncologie Pediatrică de la Marie S Curie.

foto: Alina Diaconescu si arhiva personala

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.