2018 va fi anul pentru sport organizat

Am început anul de lucru cu febra musculară, dar nu-mi pare rău. Mi-am promis că 2018, va fi anul pentru sport organizat.

Nu mă mândresc cu faptul că am fost căpoasa și m-am forțat din prima ședința și vreo două zile abia reușeam să cobor și să urc scările, ce să mai zice să mă întorc în pat de pe stânga pe dreapta 🙂

Mă mândresc în schimb cu faptul că mi-am ținut prima promisiune pe anul acesta, am mers la sală. Ba mai mult, în aceași zi mi-a ajuns și abonamentul pe care mi l-am făcut pentru asta!

Eu sunt o persoană destul de activă, cine mă citește știe că anul trecut mi l-am petrecut mult pe bicicletă, fie singură, fie trăgând atasul cu cei doi copii din dotare. Cu toate acestea nu am o condiție fizică ideală. Nu știu dacă e din cauza vârstei, cert este că am început să mă resimt.

Am realizat că nu am aceași forță în picioare și că obosesc și dacă alerg puțin după autobuz, iar în general, mă simt destul de anchilozată. Adică mă simt de parcă am nevoie să mă ia cineva și să mă întindă. Să mă tragă pe roată și să-mi întindă puțin oasele.

Am realizat că stilul de viață sănătos nu e de ajuns să fie doar cu bicicleta cât e frumos afară, e nevoie de constanță!

Uite așa am ajuns să spun Universului că anul acesta voi face sport constant și iată că Universul mi-a trimis un reminder sub forma unei invitații la un eveniment de sport. Am participat la lansarea Team Spirit Training – cel mai nou concept de training și food-coaching, lansat de antrenor Bogdan Andrei.

S-a întâmplat într-o Joi dimineață. Am rugat-o pe Mam să stea cu Andrei, mi-am facut geanta de sală, mi-am pus cartea și noii pantofi sport de la Dechatlon și am fugit la sală.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BeFUtcxAKSJ]

Am ajuns la locație tare melancolică, mai ales când am văzut că sala era lângă o sală de spinning, adică sportul cu care mi-am început anul precedent. M-am schimat și deja eram entuziasmată, abia așteptam să începem.

Prima surpriza a fost faptul că era o grupă mixtă, o primă experiență pentru mine. La pilates și aerobic unde mai mersesem eu cu ani în urmă n-am văzut asemenea specimene, erau toți în sala de fitness 🙂

A doua surpriză a fost conceptul în sine al programului pentru că nu se pune accent pe a face mișcare singur într-o sală cu mulți oameni, ci este un sport bazat pe echipă, pe exerciții făcute în 2, pe încurajări și realizări împreună!

După o încălzire ca în clasele gimnaziale, cu pasul ștrengarului (aproape și uitasem să-mi coordonez mâna cu piciorul opus),  genuflexiuni și alte exerciții pe care le-am uitat, am început cu adevărat să lucrăm în perechi.

Am făcut flotari bătând palma cu partenerul, astea au fost preferatele mele, m-au umplut de energie! Am făcut abdomene cu sprijinul celuluialt, deși, când zic am făcut, de fapt ceilalți au făcut pentru că eu nu am voie cu diastază mea, dar am stat în planking.

2018 va fi anul pentru sport organizat

2018 va fi anul pentru sport organizat

2018 va fi anul pentru sport organizat

Cireașa de pe tort a fost că,  la final ne-am intrecut și a fost mega, ultra fuuuun!!! Ne-am împărțit în două echipe și am făcut dus -întors pasul piticului, dus întors sărituri din ghemuit în extensie și sprint.

Energia și adrenalina a fost la maxim!!!

2018 va fi anul pentru sport organizat  2018 va fi anul pentru sport organizat

Deși mi s-a parut un antrenament greu, pentru mine care n-am mai mișcat nimic de la ultima ieșire cu bicicleta, Bogdan m-a asigurat că nu e chiar așa 🙂

Principala mea îngrijorare vine de la faptul că eu am diastază abdominală și mă temeam că exercițiile ar putea pune prea multă presiune pe mușchii abdominali, mai ales că am și făcut febră musculară după.

L-am întrebat pe Bogdan despre asta și iată ce mi-a răspuns:

Legat de faptul că ai făcut febră și la abdomen: abdomenul este una dintre puținele zone care lucrează tot timpul în corpul nostru și nu poate fi niciodată izolat complet; în timpul exercițiilor fizice, zona core (adică trunchiul, partea de sus a corpului) lucrează ca un tot, grupat, unii mușchi mai mult, alții mai puțin.

Legat de participarea în program, programul în sine și stilul meu de antrenament permit schimbarea și adaptarea exercitților pentru a putea fi făcute și de cineva care are diastază.

Recunosc că mi-a placut mult acel antrenament. Ideea de a lucra în echipă, întrecerea,  energia, antrenorul și mai ales și sala, foarte luminoasă și mare.

Dincolo de experiența mea, iată câteva detalii despre Team Spirit Training

  • se desfășoară pe parcursul a 3 luni
  • este gândit în jurul ideii de echipa și cu toate acestea intensitatea exercițiilor este adaptată la nivelul de pregătire fizică al fiecărui participant, mai mult sau mai puțîn antrenat
  • programul include și parte de food-coaching pentru că e important că alimentația să vină în completarea mișcării
  • că stil de antrenament, la Team Spirit Training se lucrează cu greutatea corpului și accesorii, nu pe aparatele clasice din sală
  • Despre Bogdan, pot să vă spun că are 15 ani de experiență în sport, cu pregătire în nutriție, fitness și segmente conexe. În prezent este antrenor personal World Class și colaborator Lotus Club. Mai multe despre el, găsiți pe site-ul lui.
  • prima grupă începe antrenamentele pe 12 februarie, de 3 ori pe săptămână – luni-miercuri-vineri dimineață și se desfășoară la Lotus Club – Padesu.
  • costul programului este de 320 euro/ 3 luni. Găsiți pe site câteva moduri prin care puteți beneficia de reduceri de până la 22%. În plus, mamele băutoare de ceai beneficiază de 10% în baza codului TEAMSPIRIT10

Mi-a rămas în minte ce a spus Bogdan la începututul antrenamentului.

Este mai important să lucrăm corect și creșterea dificultății în antrenament să fie făcută treptat”, decât să ne uităm la colegul dacă face mai mult  sau mai puțin!

Momentan, voi începe cu yoga, spinning și o ședință de gimnastică medicală pentru diastază. Cine știe, poate ajung să închei anul cu Team Spirit Training, nu exclud posibilitatea, mi-a placut maxim!!!

FOTO: Dan Ene

Partener eveniment: MyProtein – furnizor international de echipamente sportive si suplimente nutritive

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.