Cafeaua de la 10- Ep. 4- Despre aniversările copiilor

Astăzi am facut un nou live cu Dina de la Mami pe Tocuri cu subiectul aniversările copiilor.

Am început să vorbesc cu Dina despe acest subiect în weekend. Ne-am dat seama că avem experiențe total opuse la acest capitol. Dina a sărbătorit zilele copiilor doar acasă, iar eu doar la locuri de joacă. Am intrat și pe partea financiară, pentru că e clar, acasă e mult mai ieftin să faci o petrecere decât la un loc de joacă. Totuși, chiar și la un loc de joacă poți respectă un buget.

Vă invit să urmăriți clipul, iar eu am să vă povestesc în scris un pic mai mult despre cele 4 aniversări ale Emilușei. Unde le-am făcut și cum puteți respecta un buget.

La 1 an am făcut ziua Emilușei la Crayon Club, un loc care îmi este tare drag și unde am făcut 3 din 4 ediții Mămici pe Tocuri. A fost minunat, copilașii de vârsta Emilușei au avut unde să se joace, să meargă de-a bușilea pentru că era cu mochetă. Adulții au putut să stea în curte, să fumeze, să socializeze. A fost perfect!

emily 1 an
foto by: dianadamalan.ro

La 2 anișori i-am făcut ziua Acasă La Ceai cu Mamici, locația noastră de evenimente din Timpuri Noi. Am avut noroc că am avut acel spațiu pentru că altfel am fi riscat să nu facem nimic 🙁

Așa cum spuneam și în video, pentru noi, amintirile sunt la mare preț. De obicei avem și fotograf plătit pentru a importaliza momentele frumoase. În felul asta nu ne mai stresăm noi cu telefoanele. Totuși, la această aniversare nu am mai avut buget de poze și cumva nimeni nu a făcut poze. Această e singură poză pe care o avem 🙁 Deci mare atenție la acest aspect.

Cafeaua de la 10- Ep. 4- Despre aniversările copiilor

La 3 ani și-a ales Casa Pixie. Deja era destul de mare ca să ia alegerile singură. Noi ne-am plimbat tot timpul pe la locuri de joacă așa că știa despre ce era vorba în cazul fiecăruia. Casa Pixie și pentru mine e un loc tare special, care te îmbie să visezi alături de copii.

emily 3 ani

emily 3 ani -1

La 4 ani si-a dorit foarte mult sa-si faca ziua acasa si am intors problema pe toate partile. Dar ca sa facem asta trebuie eventual sa le spunem adultilor sa vina doar cate un singur membru. Eventual sa si excludem din familie, ceea ce nu am vrut. Motivul e simplu. Pentru noi, aniversarile sunt o ocazie sa stam impreuna cateva ore si sa ne simtim bine.

Asa ca am discutat cu Emily si pana la urma i-am facut ziua la Conacul Colecu Grant. Ziua a fost extraordinara, iar copiii s-au distrat de minune. Au avut pe unde sa alerge si afara si la interior, iar noi adultii am avut loc berechet sa stam si sa socializam.

aniversare emily 4 ani

aniversare emily 4 ani

În ceea ce privește bugetul. Atunci când am avut nevoie să strângem cureaua, am strâns-o la capitolul mâncare. Practic, în loc să comandăm ceva de mâncare, am preferat să facem în casă. Cumva ne-a ajutat și faptul că petrecerile au fost tot timpul dimineața.

Iată cum a arătat meniul de petrecere de anul acesta:

  • Bețe de legume- vreo 10 pahare cu ardei gras roșu și galben, morcov și castravete
  • Tartine cu pâine prăjită și pastă de avocado
  • Quiche cu șuncă și legume făcut de o prietenă
  • Vreo 30 de brioșe sărate cu cașcaval sau cu brânză
  • Aproximativ 30 de brioșe cu pudră de roșcove și banane.
  • la final tort

Ca idee, quiche-ul a fost mâncat în mare de adulți. Copiilor le-a fost foarte ușor să mănânce bețele de legume și să mai ronțăie câte o brioșă.

Animatorul tot timpul îl luam doar o oră pentru că:

  • prima jumătate de oră- o oră vin copiii și numai bine au timp să se joace puțin ca să-și găsească ritmul
  • o oră vine animatorul și face diverse jocuri și activități cu ei
  • jumătate de oră este mâncarea și tortul
  • și ultima jumătate de oră este din nou joacă liberă, pentru că au nevoie și de asta.

Apoi, o alta cheltuială importantă a fost foto și gata.

Anul acesta am ajuns cu cheltuielile de petrecere la vreo 700 de lei.

Consider ca este foarte important să sărbătorim într-un fel sau altul aniversările copiilor. Să reușim să-i transmitem copilului că acea zi este o zi specială atât pentru el căt și pentru noi, părinții lui. Și nu mă refer doar la cadourile primite ci la un moment pe care îl sărbătorim alături de familie.

Vă doresc distracție maximă la fiecare aniversare a copiilor, fie că o faceți acasă sau la un loc de joacă, în parc sau într-o excursie doar voi!


Noi 4 - ceaicumamici.ro

Eu sunt Ada, mămică de doi copilași drăgălași și diferiți precum soarele și luna. Ea este blândă, calmă, răbdătoare și înțelegatoare. El este energic ca o tornadă care ne dă pe spate cu zâmbetele și forța lui. Sunt o femeie fără toate doagele în ordine, îmi plac culorile, pantofii și sunt mega îndrăgostită de jumătatea mea mai bună. 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

5 Comments
  1. Bun subiect. Pregătesc și eu petrecerea juniorului meu, de 3 ani. Mulțumesc pentru inspirație. Poate ne vedem și noi la o cafea 🙂 Cred ca avem ce vorbi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.