Tatăl blogger, important în viața copilului și în blogosfera de parenting!

Am început să scriu din nou cu regularitate pe blog la începutul acestui an.

În paralel am început să fiu invitată la diferite evenimente de parenting sau de promovare a diferitelor produse şi uite aşa am început să cunosc şi în offline oameni pe care îi citeam online.

Conferinta Oana Moraru- mame bloggerLa conferința Oanei Moraru alături de o mică parte din mamele blogger pe care le citesc, de la stânga la dreapta: Marina Bliderișanu, Bianca Timța Stoicescu, Magda Popescu Biclineru, Andreea Carmen Radu, Eu, Ana Nicolescu, Denisa Manica, Dina Taralunga și draga mea Mihaela Niță aka MamiNuDoarme.ro


Primul eveniment care m-a scos din casă anul acesta a fost Gala Premiilor Itsy Bitsy unde am întâlnit primul tată blogger, pe Robert Diaconeasa aka daddycool.ro.

Nu-l cunoşteam din online la momentul acela. Singurul tată blogger pe care îl citisem vreodată era Dedi Grigoroiu care scria pe ta-su.blogspot.ro – l-am descoperit prin 2013 cred, citind un articol despre cum dormeau ei toţi împreună. Îmi plăcea maxim să-l citesc pentru că majoritatea articolelor lui sunt mega amuzante şi în plus le citeam împreună cu Hubby.

După ce l-am cunoscut pe Robert, am început să-l citesc şi pe el şi iar m-am îndrăgostit de un blog 🙂

În primul rând îmi place că e un tată modern şi care petrece foarte mult timp cu fiica lui. Îmi place că ei, că familie, sunt super activi şi călătoresc tot timpul şi mai ales tot timpul cu Ingrida după ei, dar cel mai mult m-a cucerit definitiv şi irevocabil dragostea lui faţă de Ana. Dacă o să intraţi pe blogul lui sau chiar pe Instagram, veţi vedea cam câte de multe declaraţii de dragoste îi face Anei şi cât de frumoşi sunt ei doi, super lovey dovey 🙂

Ce vreau să vă spun de fapt este că, în ultimii ani, printre zecile de voci feminine ale mamelor blogger, au început să răsară, una câte una, nişte voci mai groase, mai pline de umor şi ironie, dar cu aceaşi dragoste faţă de copii.

Aceşti tătici blogger, nişte unicorni ai blogosferei de parenting, ne oferă nouă mamelor, o altă perspectiva asupra parentingului şi mai ales a relaţiilor de cuplu, dar cel mai mult le oferă tăticilor din toată ţară o voce cu care se pot identifica şi de la care pot învaţa mult mai uşor.

În plus, pe lângă blogurile scrise de taţi, au început să apară diferite acţiuni, evenimente şi emisiuni, dedicate în întregime tăticilor din România.

Modern Dad’s Challenges sunt o serie de evenimente organizate exclusiv pentru taţi pe diferite subiecte de interes.

Prima ediţie Modern Dad’s Challanges a avut un subiect care să-i ajute pe taticii prezenti sa intre încet, încet în atmosfera de părinţi, “Rolul tatălui în perioada pre şi post natală”,. Un subiect foarte important de altfel, pentru că mulţi fac cursurile de puericultură doar pentru a sta o săptămâna în plus acasă şi prea puţini ca să înveţe cum să schimbe un bebeluş.

Au continuat cu importanţa jocului şi cu moduri în care tatăl poate interacţiona cu copilul pentru a crea o legătură cât mai strânsă cu el. Apoi a venit vremea concediilor aşa că tema logică a fost siguranţa copilului în maşină şi călătoriile. Cred că mulţi părinţi au beneficiat în ultimele luni de informaţiile aflate la acest eveniment.

Următorul eveniment are loc pe 10 Octombrie la 18.30 şi va avea că subiect “Alimentaţia copilului pe etape de vârstă”. Evenimentele sunt gratuite, trebuie doar să vă înregistraţi online pentru a vă rezerva un loc în sală.

Modern Dads Challanges

O altă acţiune importantă pentru tăticii din România este noua emisiune de la Itsy Bitsy cu Alex Zamfir aka celmaibuntata.ro, care se numeşte “Tați în dialog” şi are loc în fiecare miercuri de la 12.

Nu am reuşit să ascult prima emisiune în direct, dar tocmai ce am ascultat-o mai devreme. Invitat a fost Chef Florin Dumitrescu, care are două fete şi povesteşte cu emoţie despre experienţa lui.  Puteţi să ascultaţi şi voi Podcastul aici:


Alex promite să aducă în emisiune invitați alături de care “să deslușească din tainele celei mai frumoase și mai grele meserii din lume, aceea de a fi părinte, pentru a-l sprijini pe copil să ajungă Om Mare.” 

Inspirată de toate aceste acțiuni ce vin în sprijinul tuturor tăticilor din România, am decis să dau și eu o mână de ajutor.

Începând de Vineri, 15 Septembrie, voi publica o serie de interviuri cu partea masculină din blogosfera de parenting din România. In fiecare zi de Vineri, un interviu scurt, dar cuprinzător prin care să ajungem să-i cunoaștem un pic mai bine. Primul interviu este chiar cu Alex Zamfir si va apărea Vineri, 15 Septembrie.


Tatăl blogger, important în viața copilului și în blogosfera de parenting! Eu sunt Ada, mămică de doi copilași drăgălași și diferiți precum soarele și luna. Ea are 3 ani și jumătate și este blândă, calmă, răbdătoare și înțelegatoare, iar el are 9 luni și a venit ca o tornadă care ne dă pe spate cu zâmbetele și forța lui. Sunt o femeie fără toate doagele în ordine, îmi plac culorile și sunt mega îndrăgostită de jumătatea mea mai bună. 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

9 Comments
    1. Așa este! Voi aveți puterea să inspirați bărbații să se implice mai mult în creșterea copiilor și nu doar de la liceu, cum zicea tata 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.