Tocuri, farduri, informații și 160 km cu mașina, adică Mămici pe Tocuri ediția a 4-a

M-am tot gândit cum să încep să vă povestesc aventurile de la Mămici pe Tocuri. Să încep ca o poveste… “Era o dimineață de Joi răcoroasă când am plecat cu mașina spre Târgoviște… ” sau să încep cu titlul “De la entuziasm la agonie” pentru că Vineri mi s-a cam făcut rău între sesiuni… hmmmm …. de fapt cel mai bine încep cu un mare OAU și cu ce am scris pe Facebook la cald imediat dupa ce am petrecut toată ziua de sâmbătă în familie.

Mi-am dat seama că a fost un adevarat fenomen ceea ce s-a intamplat Joi și Vineri atât în București cât și în Târgoviște.

La Targoviste m-am bucurat sa descopar entuziasmul mamelor pentru asemenea intalniri si mai ales energia de care imi era dor din cadrul ceaiurilor. Cine a participat @la ceaiuri pana acum stie sigur la ce ma refer. Am cunoscut mame cu copilasi mici, mititei de 2-3 luni, dornice sa socializeze, mame cu copii mai mari sau chiar la al doilea copil care s-au implicat in comunitatea locala si au pus bazele grupului de BabyWearing local, mame talentate care scot din manutele lor fuste delicate si carti senzoriale. Pur si simplu am stat intr-o margine si le-am admirat inca o data pentru frumusetea lor, frumusetea unei mame cu piticul in brate.

Cel mai mult si mai mult m-a impresionat discursul Mihaelei, mama blogger pe @maminudoarme.ro. Desi nu mai alapteaza de ceva timp, atat pe blog cat si in offline ea este o mare sustinatoare a alaptatului si foarte directa in a spune lucrurilor pe nume, ca in articolul despre “Nu mai am lapte”.

La sfârșit, draga mea Mihaela, a avut un discurs care m-a impresionat maxim, am trecut de la piele de găinășsi ochi umezi, la a rade cu poftă, dar așa e Mihaela, are darul de a scoate emoțiile oamenilor pe față, și prin articole și prin viu grai! Le-a încurajat pe mame să fie puternice și curajoase și să nu se lase impresionate de gura lumii atunci când vine vorba de binele copilului lor.Offf ce rău îmi pare că n-am filmat-o, eram prea absorbită!

Daca vreți să vedeți și voi câteva poze de la Târgoviște puteți accesa galeria prin imaginea de mai jos:

mamici pe tocuri la targoviste
Mamici pe Tocuri, 3 August 2017, prima editie la Targoviste

Vineri a venit rândul Bucureștiului: 6 ore de eveniment pe parcursul a 2 sesiuni, 6 speakeri, 53 de mame prezente și multe sticle de Sloop consumate.

Ziua nu am început-o deloc încetisor, Raluca Rizolu de la Fit&Chic Studio ne-a aratat in 5 minute cateva exercitii din circuitul de o ora pe care il face in mod normal la sala… pe tocuri. Noroc ca printre mamicile prezente erau cateva care urmeaza cursurile Ralucai ca altfel ar fi ramas curtea goala 🙁

Totusi, asa cum a spus si Raluca la eveniment, este foarte important sa incepem sa facem sport dupa nastere, bineinteles cu acordul medicului, pentru ca acest lucru nu ne ajuta doar fizic ci foarte mult si psihic si emotional. In plus, tot ceea ce cititi despre laptele care nu mai e bun dupa sport, este doar un mit, pe principiul “Ramai calma si continua sa alaptezi!”

Apoi ne-am intins la vorba cu Ilinca Tranulis despre sprijinul p care o proaspata mamica ar trebui sa-l primeasca, despre miturile de care ne lovim in alaptare. Imi place mult de Ilinca si de felul in care a vorbit mamelor, este blanda, dar in acelasi timp ferma, intelege nevoile copilului, dar nu uita nici de mama. Cred ca orice mama ar beneficia infinit dupa o singura italnire cu Ilinca pentru ca are puterea sa de-a incredere mamelor si sa le incurajeze ca fac o treaba excelenta!

Tocuri, farduri, informații și 160 km cu mașina, adică Mămici pe Tocuri ediția a 4-a

Pe parcurs ni s-a alaturat si Ana Novic, MommyCool pe care o puteti citi in fiecare luni pe blogul daddycool.ro si care este un fel de ambasador al alaptarii in randul prietenilor ei. Este o mama super curajoasa si cu o incredere oarba in puterea mamelor de a alapta! Cu un om ca Ana langa voi, cu siguranta puteti trece peste orice hop!

Tocuri, farduri, informații și 160 km cu mașina, adică Mămici pe Tocuri ediția a 4-a

Si uite asa, noi trei impreuna cu cele 20 de mame prezente ne-am intins la povesti despre alaptare cu mult peste timpul alocat, iar pe la 12.30 copiii n-au mai vrut sa accepte niciun comprimis. N-ar fi fost un lucru prea rau, doar ca asta a insemnat ca Robert aka DaddyCool, pe care l-am invitat alaturi de noi sa povesteasca mamelor experienta unui tata de copil alaptat si intarcat cu blandete, nu a mai avut loc de noi. Pentru mine acest lucru a fost o mare dezamagire, unul dintre momentele de “agonie” ale mele ca organizator al evenimentului, dar este o lectie care nu va trece pe langa mine prea usor.

Incepand cu 12.30, cu pitici adormiti si mame fericite, am incheiat prima sesiune cu o poza de grup.

Tocuri, farduri, informații și 160 km cu mașina, adică Mămici pe Tocuri ediția a 4-a

Abia acum a inceput sa ma ajunga oboseala ultimelor zile si faptul ca nu apucasem sa mananc prea bine de dimineata. Invatare de minte sa nu mai sar peste gustarea de dimineata never again!!! Incet, incet cu multa hidratare si cu o masa copioasa plus un calciu efervescent m-am energizat si eram pregatita la 16.30 sa incepem a doua sesiune, cea de rasfat.

Printre primele mame ce au intrat pe poarta de la Crayon Club, am observat niste sandale cu toc de 14 cred, cu o talpa mai groasa, de aproximativ 2 cm, dar cu niste barete transparente si cu tocul negru… DE VIS!!! abia apoi am vazut carutul cu o bebelina in rochita roz cu bentita asortata 😀

Asta inseamna mamici pe tocuri, sa ne aducem aminte ca suntem femei, ca iubim tocurile si ca suntem extrem de frumoase!!!

Cateva din aventurile de dupa amiaza au fost ca:

  • nu mi s-a printat foaia cu numele mamelor participante pentru a o folosi la tombola. A trebuit sa fac niste bilete foarte rapid pe genunchi ca sa exragem mamele ce urmau a fi coafate si machiate
  • am realizat ca pentru atelierul de hairstyling aveam nevoie de o priza afara si nu aveam prelungitor… intre timp s-a rezolvat
  • cel mai nasol a fost ca a trebuit sa gasesc inca un partener pentry distractia copiilor pentru ca am fost putin surprinsi de numarul mult mai mare de copii. Desi am intrebat mamele daca vin cu copiii, nu ne-am gandit sa intrebam si partenerii si restul echipei organizatorice . Problema a fost rapid rezolvata de partenerii de la Crayon care au chemat o persoana cu care lucreaza frecvent si care a facut teatru de papusi cu copiii mai mari si multe alte activitati super frumoase.

Am inceput atelierul de make up cu Alina Harabagiu, care ne-a povestit in timp ce machia una dintre mamele prezente, produsele pe care le foloseste, pasii urmati si mai ales ce inseamna un machiaj rapid.

Tocuri, farduri, informații și 160 km cu mașina, adică Mămici pe Tocuri ediția a 4-a

Desi era cam mare zgomotul din curte, m-am uitat asa peste multime si am vazut mame relaxate discutand la coltul fashion despre ce credeti??? fashion of course 🙂 Copii veseli care se distrau cu gura pana la urechi. Alina care machia o mamica in timp ce alte 5-6 mame erau ciorchine adunate in jurul ei. Andreea de la Yummy Mummy care si ea le povestea mamelor despre pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a ne ingriji parul vara. Mame cu copii care se uitau la produsele de la targ. Copii distrandu-se cu Craionica la teatrul de papusi. Mame care probau pantofii de la 5TH Element si hainele Anei Novic… adica exact cum mi-am inchipuit evenimentul!

Tocuri, farduri, informații și 160 km cu mașina, adică Mămici pe Tocuri ediția a 4-a  Tocuri, farduri, informații și 160 km cu mașina, adică Mămici pe Tocuri ediția a 4-a   Tocuri, farduri, informații și 160 km cu mașina, adică Mămici pe Tocuri ediția a 4-a

Dupa toate aventurile, suisurile si coborasurile inevitabile la un asemenea eveniment, sunt extrem de fericita si recunoscatoare ca am realizat acest maraton de informatii pentru mame.

Va multumesc tuturor ca ati fost alaturi de mine si de Diana de la Mame Nebune, fara ajutorul careia, acest eveniment nu ar fi existat atat de frumos si de complex.

Multumesc blogosferei de parenting ca ne-a sustinut evenimentul si pentru toate share-urile de pe Facebook. Fara ei, voi mamele care ati participt la evenimetn, poate nu ati fi aflat de el.

In final as vrea sa mentionez partenerii care ne-au sprijinit in organizarea acestui eveniment:

  • Bella Romania pentru cadourile oferite mamelor si pentru spatiul de schimbat bebelusi aprovizionat cu tot ce ar fi avut nevoie o mamica.
  • NN Asigurari de Viata pentru incredere si pentru sustinerea evenimentelor din ultimii 2 ani
  • Yves Rocher pentru ca ne-au sustinut atelierul de make up si au oferit tuturor mamelor participante un cadou
  • Sloop care au avut grija ca atat mamele cat si copiii prezenti la eveniment sa aiba parte de cel putin o portie de fructe si sa ramana hidratati
  • Covata cu Maia si Verde pe Paine pentru crantanele si placintele delicioase
  • Mamelor participante la targ: Books Dreamland cu carti Usborne, Luviane Atelier de Parfumerie cu parfumuri dedicate mamelor insarcinate si celor care alapteaza plus accesorii delicate, Amelie un brand de cosmetice bio adus in Romania de draga mea Raluca Rizolu de la Fit &Chic, Mihaela Cosescu, autoarea celor doua carti “Te iubesc orice culoare ai avea” si “Impreuna pana la capatul lumii “
  • Lycetuff Edu Center pentru atelierele de creatie din prima parte a zilei de unde copiii au plecat cu acvarii din farfurii de carton si pesti colorati
  • si nu in ultimul rand, brandurilor care au facut posibil “Fashion Corner-ul” nostru cu creatii vestimentare by Ana Novic, accesorii din piele SASH Accsessories si pantofi The 5th Element.

Va multumesc ca ati fost alaturi de noi la aceasta a 4-a editie Mamici Pe Tocuri si va astep cu mare drag sugestiile pentru anul viitor.

Ce ati vrea sa pregatim pentru voi? In ce orase sa venim?

Mai multe imagini de la eveniment puteti gasi pe pagina de Facebook “La Ceai cu Mamici”. Toate fotografiile publicate sunt realizate de catre Diana Damalan Photography.

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

8 Comments
  1. Din pacate eu am interactionat doar cu 3-4 persoane, domnisoara Fundita fiind asa mica, a trebuit sa stau dupa ea cu grija.
    Sper ca la urmatoarea editie sa fie diferit din acest punct de vedere!
    Una peste alta, draguta ideea ta. Ar trebui organizata mai des :p
    Hugs!

    1. Dar a fost asa adorabila domnisoara Fundita si la fel si mama ei!!! M-am bucurat mult ca ati venit! Multumesc!

  2. Un prilej excelent ca mămicile împreună cu pruncii să se întâlnească și să interacționeze :). Ce să mai spun de scosul tocurilor de la naftalină?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.