Alăptează Oriunde Oricând!

Bună, numele meu este Ada şi alăptez de 4 ani şi jumătate cu o pauză de 10 luni, iar mai jos sunt eu şi Andrei în timp ce îl alăptam în tramvaiul 1.

Alăptează Oriunde Oricând!

Dacă ești mamă și nu ai alăptat, nu pleca!

Acesta nu va fi un articol în care să te blamez pe tine! Nu contează pentru mine daca ai alăptat sau nu,  fie ca a fost o alegere să nu alăptezi sau pentru ca nu ai putut din motive medicale/ personale/ meteorologice etc.

Astăzi am nevoie de ajutorul tău și al tuturor mamelor care citesc aceste randuri pentru că acesta este un articol prin care vreau să încurajez viitoarele mame că pot să alăpteze ușor atâta timp cât ambele părți implicate iși doresc asta, adica mama și bebe.

Dincolo de toate beneficiile aduse bebelușului sunt foarte multe beneficii pentru femeia din tine! Alăptarea iți permite să pui bazele unei relații de atașament cu copilul tău. Iți permite să rămai la fel de activă cum erai și înainte de a avea un copil. Poți să mergi în oraș cu fetele, să te plimbi în parc cu soțul, să faci cumpărături pentru că nu trebuie să-ți faci griji că nu e laptele încălzit, că trebuie să sterilizezi biberonul …. mâncarea e cu tine și e la temperatura optimă!

Alăptează! E chiar ușor!

Fie că ai alăptat, fie ca nu, fie că-ți porți copilașul la piept, fie că nu, fie că ai mers pe auto-diversificare, fie că nu, fie că…. cele ‘nșpe mii de abordări diferite ale creșterii unui copil până ajunge la maturitate… poți în continuare să susții mesajul nostru.

De curand am pornit pe Facebook alături de Diana de la Mame Nebune , o campanie cu mesajul “Alăptează Oriunde Oricând”, în cadrul căreia am pozat mame alăptând în public în diferite ipostaze de zi cu zi. Prin această campanie dorim foarte mult să depașim rușinea  pe care societatea a asociat-o cu alăptatul în public pentru că nu este nimic rușinos în a-ți alăpta copilul acolo unde are nevoie, cand are nevoie, ci este de-a dreptul minunat!

Alăptează Oriunde Oricând!

Alăptează Oriunde Oricând!

ALĂPTEAZĂ ORIUNDE ORICÂND

Pentru că:

  • Nu trebuie să-ți fie rușine să hrănești copilul atunci când îi este foame! Și tu mănânci un covrig pe stradă!
  • Un copil nu știe că au trecut 3 ore sau 20 minute de la ultima masă! Lui îi este foame atunci, sau poate doar s-a speriat de un claxon și are nevoie de siguranța prezenței tale.
  • De fiecare dată când răspunzi nevoilor copilului tău, el va știi că tu ești acolo lângă el și se va simți în siguranță!
  • Mamele care alăptează sunt superbe, strălucesc de dragoste pentru copilașul din brațe și asta se vede!
  • Nimeni nu are dreptul să te facă să te simți rușinată pentru că iți crești copilul cu dragoste și îl îngrijești atunci când are nevoie!

Urmăreşte #MămiciPeTocuri pe Instagram sau pe Facebook pentru a vedea toate imaginile din campanie şi nu uita, share-ul tău poate ajunge la acea mămică ce are încă întrebări despre alaptat.

Conceptul #MamiciPeTocuri l-am gandit acum 4 ani, iar anul acesta mi s-a alăturat și Diana, mămică tot de 2 copii, tot o fată mai mare și un băiat mai mic pe care i-a alaptat atat cat au avut nevoie… ne-am găsit 🙂 !.

 


Alăptează Oriunde Oricând!  Eu sunt Ada, mămică de doi copilași drăgălași și diferiți precum soarele și luna. Ea are 3 ani și jumătate și este blândă, calmă, răbdătoare și înțelegatoare, iar el are 9 luni și a venit ca o tornadă care ne dă pe spate cu zâmbetele și forța lui. Sunt o femeie fără toate doagele în ordine, îmi plac culorile și sunt mega îndrăgostită de jumătatea mea mai bună.


Despre edițiile trecute #MamiciPeTocuri:

Petrecere cu mamici si Ulei de Cocos

Totul despre … TOCURI!!!

Mamici pe tocuri Editia a III-a, 2015

Mamici pe tocuri 2014, Editia a II-a

Mamici pe tocuri – Editia I

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

8 Comments
  1. Dragă Ada, alăptez de 6 ani și am făcut-o în cele mai trăznite locuri și poziții, fără să mă feresc vreun pic.
    Foarte faină inițiativa ta. Felicitări!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.