Viața la cort e simplă și frumoasă

 

Tocmai ne-am întors dintr-o mini vacanţă de 5 zile la mare unde am mers cu cortul, cu bicicletele şi bineînţeles cu cei doi copii din dotare şi asta este concluzia mea după aceste zile, viaţa la cort e simplă şi frumoasă.

La asta mă gândeam eu stând pe plajă și uitându-mă la ai mei trei (Hubby included) cum construiesc castele din nisip.Viața la cort e simplă și frumoasă

Am mai scris şi acum doi ani despre asta, atunci când am mers prima oară. Anul trecut chiar am îndrăznit să plec singură cu amândoi şi pot să vă spun că drumul până la mare a fost mai greu decât voiajul de 4 zile la cort cu doi copii.

Copiii în general nu au nevoie decât de părinți.

Nu au nevoie de hoteluri de 5 stele all inclusive pentru că nu simt diferenţa, mai ales dacă dorm în acelaşi pat cu părinţii. Acelaşi pat este şi la cort.

Nu simt bufetul cu zeci de feluri de mâncare având în vedere că mănâncă tot doar ce le place. Asta se traduce la cort în a cumpăra doar ceea ce ştii că-i place copilului tău. În felul ăsta se vor exclude situaţiile în care copilul va vrea să mănâce cocktail de creveţi pentru că arată cool în paharul ăla de martini şi să ajungi să te întorci să iei altceva pentru că de fapt nu mănâncă.

Viața la cort e simplă și frumoasă

„Mai puține opțiuni, mai multă liniște la masă”

În schimb, ce au nevoie copiii, din punctul meu de vedere, este de natură, de experienţe din care să înveţe lucruri noi, de oameni diferiţi pe care să aibă ocazia să-i cunoască alături de confortul oferit de familie şi toate astea le găseşti la cort. Iarbă, flori, păsări, insecte, prieteni noi cu care ajungi să te revezi şi după un an, spălat vase la comun, desenat pe păturică, discotecă în aer liber şi multe alte năzdrăvănii.

Viața la cort e simplă și frumoasă

Atunci când stai la cort, de fapt îţi petreci toată ziua afară cu copiii tăi. Nu există un televizor care să te distragă şi de multe ori nici măcar un telefon dacă nu-ţi tragi curent la cort.

Copiii aleargă în picioarele goale prin iarbă şi se caţără în copaci.

Viața la cort e simplă și frumoasă

Noi inspirăm aer curat şi răcoros în muzică de valuri.

Copiii spală entuziasmaţi vasele la spălător pentru că e fun şi e în aer liber

Stau curioşi să vadă ce mai gătim la aparatul ăla mic şi interesant care seamănă cu un aragaz dar nu e.

Viața la cort e simplă și frumoasă

 

Mergem la duşuri şi e distractiv să ne întoarcem la cort în prosop

Facem discotecă în aer liber şi adunăm şi alţi copii de prin camping

iar în lipsa jucăriilor obişnuite de acasă, copiii îşi vor găsi tot timpul noi jucării făcute din beţe şi frunze şi iarbă şi tot ce mai găsesc în jur.

Viața  la cort e simplă și e mega mișto!!!

Viața la cort e simplă și frumoasă Eu sunt Ada, mămică de doi copilași drăgălași și diferiți precum soarele și luna. Ea are 3 ani și jumătate și este blândă, calmă, răbdătoare și înțelegatoare, iar el are 9 luni și a venit ca o tornadă care ne dă pe spate cu zâmbetele și forța lui. Sunt o femeie fără toate doagele în ordine, îmi plac culorile și sunt mega îndrăgostită de jumătatea mea mai bună.

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

16 Comments
  1. Cata verdeata! Noi am evitat mersul la mare cu cortul de frica sa nu murim de cald. Dar pare chiar ok acolo. In ce camping ati fost?

    1. Noi avem cort special pentru mare cu aerisire pe toate partile. E atat de fain incat dormim in el pranz.
      Gpm Camping in Mamaia Nord si e super fain. Mergem acolo de cand eram insarcinata cu al doilea copil si ne-a placut de fiecare data. Recomand cu incredere!

  2. Doamne, ce imi doresc sa mai merg cu cortul! Al meu soț insa se uita chioras cand e vb de asta. Am luat cortul cu noi in concediu, eram pregatiti si pana la urma nu l-am mai folosit. Cu ai mei mergeam tot timpul si era super super. Sunteti minunati!

    1. Mami si al meu sot se uita stramb, morala il las acasa si plec singura cu copiii la cort si e mult mai bine, toata lumea e fericita :)))
      Go Ada go!

  3. Minunat! Mi-e tare dor de mersul cu cortul, dar încă nu reușesc să îmi iau avânt să merg cu copiii. Dar sunteți așa fericiți în poze că îmi faceți poftă de o astfel de ieșire.

    1. Noi de exemplu nu am fost cu cortul ca adulti singuri, doar cand eram noi copii si acum cu copiii nostri 🙂 probabil ne retraim copilaria 😀

  4. Unde ați fost? Pare fain campingul.
    Altfel total de acord, vara ăsta e al 14-lea an la cort cu copiii. Nu cred ca știu la ce foloseste cartela în hotel, dar îți ancorează cât ai clipi cortul.

    1. Ce tare e asta cu cartela :))) totusi si la hotel e o experienta pe care ma gandesc sa le-o ofer mai tarziu. Atunci cand o sa alerge mai putin, pe la 14-15 ani? 😀

  5. Ada, ce frumos! Sunteti niste parinti extraordinari! Sunt sigura ca a fost o experienta mimunata pentru copii si o bucurie pentru voi sa le puteti oferi ceva ce nu multi nici nu au curaj sa faca! Asta da vacanta! Si noi visam la cateva zile cu cortul si poate vara asta avem noroc! 🙂

    1. Posibil ca pentru voi si Diana sa fie mai distractiv campingul din Jupiter, au si piscina 😀
      Distractie placuta in vacanta, oriunde o veti face!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.