Acuarela Bistro- un loc fain de mers cu copiii

Într-o duminică frumoasă, după ce am ieşit de la o piesă de teatru şi o sesiune distractivă de euritmie, ne-a apucat foamea.

La noi în familie, foamea e motiv de panică pentru că eu şi minunata mea Emily suntem “rele de foame”. Dacă ne este foame, trebuie să mâncăm ACUM şi musai să fie bun că altfel nu răspundem de acţiunile noastre.

Serios, suntem două fomiste!

Ca un exemplu aşa finuţ, după ce am ieşit din operaţia de apendicită şi mi s-a spus că nu pot mânca, în condiţiile în care nu mâncasem de dimineaţă, am început să plâng aşa de tare, încât am adormit la loc.

Nici cu Emily nu mi-e ruşine la capitolul foame. De obicei, atunci când nu ne mai înţelegem cu ea şi face “crize” prima întrebare este “Ţi-e foame” şi invariabil, printre suspine vine răspunsul “Daaaaa”.

Am vrut doar să va explic contextul şi gravitatea problemei ceea ce m-a forţat să mă gândesc repede la o locaţie apropiată, care să fie în aer liber (e mai simplu decât indoor) şi să aibă mâncare potrivită şi pentru copii. So …..Acuarela Bistro de pe str Polonă, nr. 40.

Am ajuns şi ne-am instalat în prima parte a curţii, mă gândeam eu să nu-i stresăm pe cei veniţi fără copiii la relaxare.

acuarela- curte

Am comandat o cafea, o porţie de paste Napoletane şi un desert.

Din păcate, nu ştiu cum s-au gândit la treaba asta, dar au adus desertul primul, înainte de mâncare. Norocul meu este că am copii înţelegători cu o rezilienţa de fier care au înțeles că vom mânca prăjitura dupa ce mâncăm mancare. Eeee, nu chiar amândoi… a trebuit să îi distrag puţin atenţia lui Andrei că să uite de prăjitură de pe masă.

Cât timp am aşteptat pastele, am avut timp să explorăm curtea şi să realizez că este extrem de potrivită pentru familiile cu copii. Motivul? Au pietre, iar dacă va spun că şi scrumierele sunt perfecte pentru copii, o să ziceţi că fac mişto….Ei, nu! Nu fac mişto!

Pietrele şi scrumieră din aluminiu au fost actrivitatea perfectă pentru Andrei. Timp de 10 minute nu a făcut altceva decât să umple scrumieră cu pietre şi apoi să le răstoarne… vă spun că a fost extrem de distractiv să-l privesc făcând asta, again and again cam până când a venit mâncarea.

În acest timp, domnişoară Emily a fost mai mult decât fericită să picteze, că doar eram la Acuarela, nu? Frumuseţea este că acolo puteţi şi voi să pictaţi. Cereţi personalului acuarele şi foi albe pentru că pensulele sunt deja pe masă de cele mai multe ori.

andrei la acuarela acuarela emily la acuarela

La un moment dat au făcut schimb de activităţi, Andrei a pictat, cu pensula, nu cu degetul… să nu care cumva să se murdărească, iar Emily a trecut la scormonit pietre.

andrei pietre acuarela emily si andrei la acuarela

Un alt mare avantaj la Acuarela este că baia este super baby friendly fără să fie baby friendly. Adică au un spaţiu excelent pentru schimbat copilaşii, doar că nu cred că este ăsta scopul lui 🙂 Nu am poze din baie, îmi pare rău, nu m-am gândit să fac, dar vă asigur că este perfectă pentru orice copil, chiar şi peste 3 ani să fie schimbat acolo 🙂

Deşi mâncarea a fost delicioasă, durata preparării a lăsat mult de dorit. Cu toate astea, aşteptarea a ajutat că pastele să fie mai degrabă devorate, decât savurate de către amândoi, iar eu abia dacă am prins câteva, spre sfârşit. Totuşi cred că doar am avut noi ghinion, în rest am văzut că mâncarea s-a servit destul de repede.

Acuarela Bistro- un loc fain de mers cu copiii
dav

Cam asta a fost experienţă noastră la Acuarela unde vom reveni cu siguranţă. Data viitoare voi fi pregătită și cu nişte unelte mai bune pentru scormonit pietre.

Dacă mergeţi, aştept cu drag părerile voastre!

Foto: arhivă personală, Acuarela Bistro.


Despre mineDespre mine Eu sunt Ada, mămică de doi copilaşi drăgălaşi şi diferiţi precum soarele şi luna. Ea are 3 ani şi jumătate şi este blanda, calmă, răbdătoare şi înţelegătoare, iar el are 9 luni şi a venit că o tornadă care ne da pe spate cu zâmbetele şi forţă lui. Sunt o femeie fără toate doagele în ordine, îmi plac culorile şi sunt mega îndrăgostită de jumătatea mea mai bună.

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.