Planuri de weekend 12-14 Mai

Atunci când rămân singură cu copiii, am descoperit că e mult mai ușor să avem planuri de weekend bine stabilite.

Daca nu avem un plan făcut, timpul în care stau să plănuiesc activitățile, fie în casă, fie afară, înseamnă timp în care ei se pot plictisi, iar plictiseala nu aduce niciodată nimic bun.

Inclusiv dacă stăm pur și simplu chill în casă, trebuie ca lucrurile să fie bine stabilite și “regulile jocului” comunicate înainte. Uneori prefer să avem o dimineață leneșă și să stau în vârful canapelei să-mi savurez cafeaua și să  mă uit la ei, să-i observ, să-i analizez, să-i văd cu adevarat.

Totuși weekend-ul acesta sunt deja multe activități programate. Sper ca vremea să țină cu noi și să reușim să le punem în practică. Momentan nu arată foarte bine, mai ales duminică având în vedere ca vrem să mergem cu bicicletele.

vremea- planuri de weekend
www.weather.com

Vineri, 12 Mai

Vineri vă recomand două evenimente extrem de frumoase, dar care se exclud unul pe celălalt din cauza orei. Unul dintre ele este un atelier de împâslit lână, treabă care mie mi se pare de-a dreptul terapeutică. Al doilea este un eveniment de parenting adresat părinților de băieți. Detalii mai jos:

Băieții din viața noastră

Un eveniment adresat părinților de băieți în cadrul căruia se va discuta despre cum putem să sprijinim dezvoltarea băieților nostri dincolo de tiparele pe care le vedem la tot pasul. Invitați să vorbească la acest eveniment sunt Gaspar Gyorgy, psiholog clinician şi psihoterapeut relaţional, Bogdana Dobre, mama de trei și blogger pe bogdanadobre.ro. Evenimentul este organizat de către Ioana Grozea, mămică de doi băieți crescuți cu multă dragoste și blândețe și pe care o puteți citi pe ioanagrozea.ro.

Evenimentul are loc la Seneca Anti Cafe, începând cu ora 18. Pentru informații și bilete intrați aici.

vineri- planuri de weekend

Atelier personaje de poveste

Un atelier de împâslit lână care te  aduce mai aproape de tine, de a elibera încordarea și a accesa acea parte de Copil Liber din interiorul tău. E un atelier la care puteți participa alături de copii, iar daca nu au chef, există și un loc special amenajat pentru ei.

Evenimentul are loc începând cu ora 18.30 la Pure & Bio, unde am găsit înghețată delicioasă, fără lapte și fără zahăr. Mai multe detalii aici.

lana-planuri de weekend

Sâmbătă, 13 Mai.

Sâmbătă, au loc două conferințe de parenting extrem de interesante, una despre relația dintre frați, despre inteligența emoțională și despre noi părinții, cum putem să nu ne mai pierdem cumpătul în fața copiilor, iar cea de-a doua este despre bullying, un subiect la fel de important și arzător.

Mi-a fost destul de greu să aleg între ele, dar având în vedere că una dintre ele se adresează copiilor peste 5 anișori, sper să o prind următoarea dată când se va organiza.

Conferințele Dr. Laura Markham

Despre Laura Markham v-am mai povestit în ultima vreme, aici și aici. Este o conferință la care merită să participați pentru că sunt abordate subiecte arzătoare precum țipetele noastre ale adulților, relația dintre frați, cum să ne dezvoltăm empatia, cum să-i ajutăm pe ai noștri copii cu emoțiile pe care le simt și multe alte tips and tricks care vă vor face viața voastră ca părinți, mai ușoară. Mai multe detalii despre înscriere și bilete, aici

laura markham- planuri de weekend

Primul workshop părinte-copil despre bullying

Acest workshop este o premieră în Romania deoarece subiectul de “bullying” va fi abordat atât cu adulții, cât și cu copiii.  Atelierul cu adulți va fi despre cum gestionăm situațiile de bullying și va fi susținut de către Ioana Agachi, psihoterapeut cetrat pe persoană și una dintre fondatoarele Eu, părinte ghemotoc.  Atelierul cu copii va fi despre cum dezvoltăm nivelul de empatie al copilului și susținut de către Cătălin Durla, psiholog și psihoterapeut. Mai multe detalii aici.

bullying- planuri de weekend

Duminică, 14 Mai

Duminică mergem la teatru apoi la Skirt bike cu noua noastră căruță, doar eu și copiii. Sper să țină și vremea cu noi pentru că îmi doresc mult de tot să mergem.

Fântâna Fermecată

fantana fermecata - planuri de weekendEste o piesă de teatru pentru copii, dar vă spun că nici adulții nu se plictisesc. Pe mine m-a fascinat maxim și mai ales m-a emoționat foarte tare. Este o piesă de teatru povestită pe ritmuri de pian în timp ce personajele de pe scena iți descriu acțiunea în mișcări de dans. La finalul piesei va avea loc chiar și un atelier de euritmie pentru copii și adulți.  Mai multe detalii aici

 

Skirtbike București 2017

O paradăbicicleta cu atas- planuri de weekend în cadrul căreia se promovează mersul pe bicicletă și nu numai asta, dar și faptul  că putem să mergem pe bicicletă la fel de aranjate și dichisite ca și într-o mașină, și pe tocuri și în fustă. Aici puteți să citiți despre prima oară când am participat la SkirtBike în 2015, când eram însărcinată în 2 luni și cu Emily în scăunel. Ne-am distrat maxim, deși spre sfârșit, Emily iși cam pierduse răbdarea.

Anul acesta îmi doresc mult să pot merge cu amândoi, chiar avem și mijloacele necesare, o caruță nou nouță 🙂

Mai multe detalii aici

skirt bike- planuri de weekend

Deci weekend-ul nostru va fi destul de plin cu activități, plus o petrecere în pijamale a fetelor, sooooo hai cu weeekend-ul ca să ne distrăm 🙂

Voi ce planuri aveți?


Despre mineEu sunt Ada, mămică de doi copilași drăgălași și diferiți precum soarele și luna. Ea are 3 ani și jumătate și este blândă, calmă, răbdătoare și înțelegatoare, iar el are 9 luni și a venit ca o tornadă care ne dă pe spate cu zâmbetele și forța lui. Sunt o femeie fără toate doagele în ordine, îmi plac culorile și sunt mega îndrăgostită de jumătatea mea mai bună.

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.