Yard sale – locul unde ia naștere garderoba mea

Multe lucruri se schimbă odată cu statutul de mămică. Ți se transformă corpul, se schimbă mărimea la haine și mai ales scopul hainelor cu care te îmbraci. Și uite așa ți se schimbă și garderoba.

De multe ori ajungi să nu te mai îmbraci ca o declarație a personalității tale, să cucerești sau să impresionezi la o întâlnire de business. Brusc, din cauza oboselii și a lipsei de timp ajungi să stai numai în halat sau în pantaloni de trenning. Nici când ieși în parc nu e situația prea roz, blugi cu un tricou care eventual trebuie să aibă și acces rapid la sân ca să poți alăpta cât mai ușor.

În plus corpul tău nu mai arată ca înainte. Acum ai sânii mai mari pentru că alăptezi, încă nu și s-a retras burtica de tot (la prima sarcină cred că am avut burtă înca vreun an), te-ai mărit în șolduri și alte schimbări la nivelul pielii și părului despre care nu are sens să mai intrâm în detalii.

Aceste schimbări pot fi foarte benefice totuși atâta timp cât reușim să le abordam cu o minte deschisă, sigure pe noi și hotărâte să facem o schimbare pozitivă. Atâta timp cât încă veți mai păstra în garderoba acei blugi pentru că sigur veți slăbi, nu e cea mai bună variantă.

Îmbrăcați-vă pentru cine sunteți voi acum și pentru nevoile pe care le aveți acum!

Eu am început să gândesc așa dupa ce am ascultat-o pe Gabi Urda, consilier vestimentar, cu ocazia întâlnirilor La Ceai cu Mamici. Despre cele două dăți când Gabi a vorbit în comunitatea noastră puteți citi aici și aici.

Iată ce am facut eu dupa aceste întâlniri și după ce am văzut câteva filme despre nivelul de poluare pe care îl face industria modei. Acesta ar fi un cu totul alt subiect din care fac parte și visele mele de a avea un nivel minim de deșeuri realizate de familia noastră. Dar să revenim.

În primul rând am decis să-mi fac curat în garderobă.

Să-mi păstrez doar acele haine care mi se potrivesc ACUM. Care mă avantajează din punct de vedere al siluetei și al culorilor. Și nu în ultimul rând, să păstrez doar haine pe care le-am purtat de câteva ori în ultimele sezoane. Și uite așa am ajuns să dau 4 sau 5 saci de haine.

Apoi am schimbat felul în care îmi țin hainele.

Am transformat rafturile în sertare ca să pot să am o vizibilitate cât mai mare asupra hainelor. În sertare am încercat pe cat posibil să așez hainele dupa metoda Marie Kondo, nu turn, ci roluite și puse una laâga alta.

Ultimul pas a fost să-mi pun hainele pe umerașe ca să le pot vedea mai bine. Aici sfatul lui Gabi a fost de fapt să-mi creez ținute pe care să le pun pe umeraș gata pregătite pentru a fi purtate.

După ce am facut loc în garderobă urma partea distractivă, umplerea umerașelor cu haine noi. Aici e buba cea mai mare de obicei… de unde buget pentru haine???

Uite asa am ajuns prima oarăla Yard sale. Am cheltuit 70 lei și am plecat cu 2 tricouri și 3 rochii. 

Yard Sale este un concept pornit de Gabi Urda și se bazează pe ideea de a reduce, reutiliza și recicla.

reduce reuse recycle Are loc de două ori pe lună și este ca un targ de haine care sunt fie purtate, fie noi, fie croite de persoanele care vin să le expună. Tot la Yard Sale puteți găsi și accesorii, bijuteii, încălțăminte, genți și uneori chiar și lucruri pentru copii.

Eu am fost inclusiv ca expozant atunci când am făcut curat în garderoba, în ideea de a recupera câte ceva din investiția făcută în haine, dar până la urmă am ajuns tot să le dau pe toate.

Acum, eu numai de la Yard Sale am ajuns să-mi iau haine. Nici nu-mi aduc aminte cand mi-am luat o rochie nouă din magazin. Încălțări, da, haine, nu.

Recunosc, probabil că în momentul ăsta am devenit și un pic zgârcită. Chiar nu văd sensul pentru care să dau 200 lei pe o rochie, când, pot să achiziționez ceva similar, poate de la același producător cu doar 50 lei. O rochie la fel de frumoasă, același model, fără semne de uzură, fără defecte. De ce???

Chiar nu văd sensul pentru care să dau 200 lei pe o rochie, când, pot să achiziționez ceva similar, poate de la același producător cu doar 50 lei.

În schimb, în această discutie nu intră și hainele realizate de designeri români. Aici discuția de schimbă radical. Respect munca acestor oameni talentați, iar daca mi-aș permite aș avea cu singuranță un colț în garderoba mea micuță dedicat lor. O rochie by Sweet Paprika, o pelerină by Ana Novic și căteva piese pline de personalitate de la Iscusit.

Până atunci, imi construiesc cu atenție garderoba de la Yard Sale. Iată cu ce m-am înnoit eu ultima oară de la Yard Sale cu doar 110 lei. Scopul meu a fost să-mi iau câteva bluze uni pentru fustele pe care le am. Apoi, să-mi găsesc câteva rochițe de vară, iar cele lungi sunt preferatele mele pentru ieșirile în parc cu copiii.

Garderoba mea -Bluza matase Garderoba mea -bluza corai Garderoba mea -bluza neagraGarderoba mea -Cardigan mustar Garderoba mea -Rochie alba Garderoba mea -Rochie lunga casual

În mare sunt mulțumită de ce mi-am cumpărat. Mi-ar fi plăcut să-mi găsesc și o fustă trei sferturi, dar vor mai fi și alte ediții. Următoarea va avea loc pe 6 Mai.

Lansare Andalou  Lansare Andalou

De exemplu, rochia și bolero-ul pe care le-am purtat la lansarea gamei de cosmetice Andalou Cosmetics de la Secom au fost cumpărate tot de la Yard Sale și au costat împreună 40 lei.

Acum scopul meu este să-mi creez o garderobă capsulă care să mă salveze din orice situație. Plus câteva rochițe versatile pe care să le pot purta la diverse ieșiri.

Dar despre garderoba capsulă voi face un post separat. Va fi un interviu cu Mariana Romanica, consilier de imagine și stil vestimentar. Tot alături de ea pregătesc un eveniment tare fain în luna Iunie. Detalii curând 🙂

Daca și voi faceți shopping la Yard Sale, aștept cu mare drag să-mi spuneți ce comori ați găsit!

foto: arhiva personala si Sex and the city 1


Yard sale - locul unde ia naștere garderoba mea Eu sunt Ada, mămică de doi copilași drăgălași și diferiți precum soarele și luna. Ea are 3 ani și jumătate și este blândă, calmă, răbdătoare și înțelegatoare, iar el are 9 luni și a venit ca o tornadă care ne dă pe spate cu zâmbetele și forța lui. Sunt o femeie fără toate doagele în ordine, îmi plac culorile și sunt mega îndrăgostită de jumătatea mea mai bună.

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

11 Comments
    1. Du-te!!! Eu mi-am luat o rochie chiar cu eticheta! Urmatoarea editie e pe 6 Mai la Centru in pasajul Victoriei. Eu am uitat sa zic ca acum merg chiar cu Emily si e ca o zi intre fete 🙂

  1. Mi-a placut foarte mult articolul tau! Si eu am fost la Yard Sale si mi-am cumparat foarte multe lucruri pe care le pretuiesc si care au devenit piese esentiale in garderoba mea. Am fost si ca expozant, anul trecut, cand am decis sa imi iau ramas bun de la lucrurile care imi ramasesera mici. A fost o experienta frumoasa! Cat despre tinutele tale sa stii ca m-ai cucerit cu bluzita visinie dar si cu tinuta de la lansarea Andalou!

    1. Multumesc mult, Nico! Apropos de fusta trei sferturi, mi-ar placea una din dantela ca cea pe care ai purtat-o tu la “Art meets nature” 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.