Cum mai furam 15 minute de somn atunci când eram doar 3?

Pe vremea când eram încă 3 și Emily avea cam 1 an și jumătate, lucrurile erau tare simple dimineața. Nici acum nu sunt prea complicate doar că somnul nu prea mai poate fi prelungit mai ales dacă se trezesc amândoi pentru că încep să se joace și sigur se apucă să facă cine știe ce năzdrăvănii.

Pe vremea aia, aveam televizorul în sufragerie, acolo unde dormeam și noi de alfel și unde se trezea și Emily de cele mai multe ori (adica 99% din timp). Așa că era tare simplu să dăm drumul la desene la ora 7 când se trezea ea și să reușim să mai ațipim și noi până când unul dintre noi reușea să se trezească.

Și uite așa a descoperit Emilușa noastră “Clubul lui Mickey Mouse”

Așa am ajuns să le descopăr și eu, pentru că deși eram semi adormită, tot auzeam dialogurile. Plus că mă distra maxim că la intrebările lui Mickey, Emily încerca și ea să răspundă.

“Vreți să intrați cu noi în clubul lui Mickey Mouse?”

Așa am descoperit noi acest serial de desene animate, care momentan mi se pare cam cel mai interactiv program pentru copii.

În caz că nu v-ați uitat până acum pot să vă spun câteva lucruri frumoase care se întâmplă pe parcursul lui:

  • copiii sunt implicați prin dialog să răspundă la întrebările lui Mickey și ale prietenilor lui. Întrebări educative despre numere, culori, forme. Perfecte pentru etapa ei de dezvoltare de atunci
  • pun copii la dans, atat la început cît și la sfîrșit. Emily dansa odată cu personajele pe muzica de la generic
  • îi implica pe copii în aventurile lor pentru că tot timpul aveau de realizat sarcini pentru care aveau nevoie de tot felul de unelte așa că îl strigau pe Toodles și Emily odată cu ei. Aici e mai potrivită interacțiunea cu copii mai mari. Emily a început să răspundă și la întrebările astea dupa 2 ani și jumătate, cred
  • sunt povești despre prietenie, despre cum să îi ajuți pe cei din jurul tău, cum să ai grijă de animale, de flori, de natură.

La un moment dat serialul n-a mai fost difuzat dimineața așa că nu l-am mai urmărit, dar se pare ca pasiunea se “moștenește”. Andrei, deși nu a mai avut acces la desene pentru că nu mai avem televizorul în casă, atunci când a prins Mickey la tv a rămas extrem de atent și fascinat. Mă gândesc că la noul serial “Mickey si Piloții de curse” va fi și mai și.

Cred că va fi un moment pe care îl vom împărtăși sâmbăta dimineață, toți pe canapea să urmărim o nouă aventură. Eu imi voi bea cafeaua lângă ei și parcă o vad pe Emily cum îi va explica lui Andrei să intre și el în joc și să răspundă la întrebările lui Mickey,

“Hai Andrei, zi și tu “Da”!”


Noua animație Mickey și Piloții de Curse își va face debutul la Disney Junior pe 22 aprilie, la ora 10:30. Serialul dedicat preșcolarilor este plin cu aventuri îndrăznețe, avându-i ca protagonisti pe Mickey Mouse, cel mai îndrăgit personaj Disney, și prietenii lui, Minnie, Pluto, Goofy, Daisy și Donald.

Programul ni-i prezintă pe Mickey și gașca lui la volanul mașinilor lor unice, în curse amuzante și curajoase în jurul lumii, dar și făcând năzdrăvănii în orașul lor natal Hot Dog Hills. În afara pistei de curse, Minnie și Daisy au propria afacere de succes ca Ajutoarele Abile, rezolvând problemele oricui are nevoie de o mână de ajutor. Special create pentru copiii cu vârsta între 2 – 7 ani, poveștile sunt concepute astfel încât să împărtășească lecții sociale și emoționale despre prietenie, munca în echipă, optimism și fairplay.

Cum mai furam 15 minute de somn atunci când eram doar 3? Cum mai furam 15 minute de somn atunci când eram doar 3? Cum mai furam 15 minute de somn atunci când eram doar 3?

Voi vă uitați la Mickey Mouse?


Cum mai furam 15 minute de somn atunci când eram doar 3?Eu sunt Ada, mămică de doi copilași drăgălași și diferiți precum soarele și luna. Ea are 3 ani și jumătate și este blândă, calmă, răbdătoare și înțelegatoare, iar el are 9 luni și a venit ca o tornadă care ne dă pe spate cu zâmbetele și forța lui. Sunt o femeie fără toate doagele în ordine, îmi plac culorile și sunt mega îndrăgostită de jumătatea mea mai bună.

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.