Vreau un ten curat!

Eu sunt pistruiată ca și mama și bunica. Toată copilăria mea până spre adolescență am fost foarte complexată din acest motiv. Aveam senzația că sunt cea mai urâtă pentru că am pistrui.

Pe la 13 ani l-am cunoscut pe Mark, un voluntar american de la Corpul Păcii care venise la noi la școală și îmi era și vecin. Mark era și el pistruiat. Într-o zi mi-a povestit că atunci când el era mic se plangea mereu de pistruii săi și într-o zi cineva s-a apropiat de el și i-a spus să nu mai plângă pentru că noaptea în timp ce doarme, îngerii păzitori îl pupă. Deci, pistruii sunt pupături de îngeri. Mi-a placut atât de mult acea poveste încât din acel moment am început să-mi iubesc pistruii. Pe la 16 ani un băiat mi-a zis că mă place așa cu pistrui și că nu își imaginează să fiu fără. Nu mi-a trebuit mai mult ca să fiu mândră că sunt pistruiată.

Până pe la 25 de ani tenul meu era pistruiat, dar curat. Dupa 25 de ani pistruii mei au început să fie bombardați de coșuri, lucru absolut șocant pentru mine. De atunci aspectul tenului meu a început să se inrăutățească.  De-a lungul timpului am fost la vreo 5 doctori dermatologi care imi spuneau că nu este nimic grav, așa este tenul meu, seboreic și că.. “get used to it!”. O doctoriță bătrână chiar mi-a spus că e mai bine așa pentru că

“Tenul gras îmbătrânește mai greu, deci nu voi avea riduri foarte multe la batrânețe.”

Am luat antibiotic, am încercat creme mai ieftine și mai scumpe însă tenul meu nu se făcea bine.  Extrem de rar ies din casă fără fond de ten, iar în momentele când îmi apare câte o erupție mai urâtă sunt nevoită să port și câte 2 staturi de fond de ten pentru a arăta decent.

Dar am găsit salvarea sub forma unui blog scris de Corina Allan. Când am descoperit blogul ei a fost ca o revelație pentru mine. Foarte multă informație bine structurată!

Corina este cosmetolog și s-a specializat foarte mult pe tenul cu probleme tocmai pentru că ea singură a avut această problemă cu ani în urmă. A studiat mult și a reușit să își estompeze acneea, iar în timp a ajuns să o trateze de tot.

Primul lucru pe care am decis să îl fac după ce am citit blogul Pasagerei a fost să renunț complet la a mă mai sterge cu prosop de bumbac pe față și să folosesc doar servețele de hârtie de unică folosință. Această simplă schimbare a avut un efect foarte bun asupra tenului meu. De 2 luni nu mi-au mai aparut pustule urâte cum aveam înainte și fața s-a calmat. De asemenea mi-am creat un ritual strict de curățare. Am început să mă uit foarte atent la ce pun pe față.

Când am aflat că vine la București la Conferinta organizata de Prințesa Urbană  mi-am spus că neapărat trebuie să merg să o ascult și poate să îi pun întrebări.

Vreau un ten curat!

Am aflat de la ea multe lucruri interesante și noi și am înțeles foarte bine ce am de facut si care este rutina zilnică de îngrijire pe care trebuie să o parcurg și ce produse trebuie să conțină.

Am să vă spun câteva lucruri care pentru mine au fost oarecum noutăți sau poate nu le-am dat importanță până acum.

1. Produsele de cosmetică și în special cremele NU trebuie să fie păstrate în borcănașe! Motivele: Introducerea bacteriilor în recipient atunci când băgăm degetul în borcănaș și aerul care distruge destul de repede (cam în 15 zile) toți nutrienții din produs. Ambalajul trebuie să fie opac și “airless”.

2. Fața are nevoie de protecție solară în fiecare zi a anului. Minim SPF 30. Nu este suficientă protecția solară din fondul de ten sau pudră.

3. Fructele, iaurturile si toate lucrurile comestibile sănătoase sunt mult mai benefice dacă le ingeram decat dacă le punem pe față. 🙂 Pielea nu este permiabilă, deci nu permite patrunderea nutrienților din aceste măști.

4. Produsele cosmetice nu trebuie să conțină iritanți (alcool, parfum). Pe blogul ei există un dicționar cu toate ingredientele folosite în cosmetică. Înainte de a lua un produs e bine să  studiem lista ingredientelor. Eu am început deja!:) Și spre stupoarea mea am remarcat că foarte multe crème de față din comerț conțin alcool, un puternic iritant.

5. Tenul mixt are nevoie de îngrijire corespunzatoare pentru fiecare porțiune și anume, zona T are nevoie de cremă cu regulator de sebum, obrajii de cremă pt ten uscat, buzele de balsam.

6. Fața se clătește cu apă curată chiar și după apă micelară.

Printre cele mai șocante lucruri pe care le-am aflat a fost că astăzi aproape 41% dintre femeile cu vârstă cuprinsă între 25 și 40 ani au probleme cu acneea. Un fapt la care nu te-ai gândi neapărat având în vedere coperțile revistelor pentru femei, așa-i?

Mă bucur tare că am descoperit acest blog și că am ajuns să o ascult live pe Corina Allan. Sunt multe lucruri pe care le știam de pe blog, dar și mai multe pe care le-am aflat abia acum. Sper să vă fie de folos informațiile adunate în acest articol și dacă aveți probleme cu tenul, intrați cu încredere pe blogul Pasagerei, vă va ajuta mult!

Vreau un ten curat! Vreau un ten curat!

Credit foto: Pixabay, freckles. Pozele de la conferinta sunt preluate de pe blogul @Printesei Urbane si sunt realizate de catre Ioan Stoica, pe care îl găsiți aici.

picture1 Cu drag,

Viorica, Mamă de fată, pasionată de pantofi și de croitorie,iar când am timp mai cos câte o geantă din covoare vechi pe Mamushka

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.