Digital Parents Talks sau “ceaiurile” mele

E sâmbătă dimineața. Mă trezesc fără să mai lenevesc în pat.  Trebuie să mă trezesc, să mănânc cu piticii și apoi să încep să mă pregătesc. Urmează să ies la o noua ediție Digital Parents Talks. Abia aștept să mă aranjez, să văd cu ce mă îmbrac, cu ce mă încalț, să mă machiez un pic poate și să plec.

Entuziasmul e la maxim chiar dacă afară plouă.

Asta este starea pe care mi-o oferă mie evenimentele Digital Parents Talks. Stare care multe dintre voi mi-ați descris-o despre întâlnirile, La ceai cu mamici.

Așa ajung eu la Digital Parents Talks, plină de energie și cu un chef nebun să cunosc mame care scriu și pe care le citesc. Să socializez și să învăț de la alte femei, bloggerițe și mame cu mai multă experiență ca mine.

De exemplu am cunoscut, în persoană, o mamică pe care o și citesc de curând, maminudoarme.ro și care este la fel cum mi-am închipuit-o din scris, extrem de drăguță și cu mult simț al umorului! Apoi chiar și un proaspăt tătic, DaddyCool.ro, al cărui tatuaj mi-a facut poftă de unul nou, așa colorat și frumos 🙂

Digital Parents Talks sunt evenimente organizate de Parenting PR, o agenție de PR fondată de Ana Nicolescu aka Mamica Urbană. Scopul întâlnirilor este să fie ca o școală pentru bloggeri aflați la început de drum, așa ca mine.

În cadrul întâlnirilor, Ana, aduce speakeri pe subiecte de interes pentru bloggeri: cum să spui povești, cum să faci față oamenilor agresivi și altele la fel de interesante.

De data aceasta, subiectul a fost unul extrem de interesant, deși m-am lovit prea puțin de el- Hateri și Crize de imagine. Ca speakeri au vorbit Ioana Agachi, psihoterapeut, despre am mai scris și în trecut pe blog (vezi articole aici și aici), Ana Maria Diceanu, Senior Partner și Head of Crisis Department, GMP PR și Bianca Severin Commercial PR Coordinator la Philips, ale cărei cizme marca Mihaela Glavan le-am admirat mai tot timpul cât a vorbit 🙂

Digital Parents Talks sau "ceaiurile" mele

Ca de obicei, mi-a plăcut la nebunie stilul relaxat și chiar jucăuș al Ioanei de a aborda un subiect, fie el de parenting sau altceva. Nu e prima oară când o văd la o prezentera, mai ales de când ține weekend de parenting, dar de fiecare dată mi se pare ca devine un speaker și mai abil! A vorbit despre profilul unui hater și ce îl face de fapt să ajungă așa. Că de fapt, mulți dintre ei sunt fani declarați ai unei persoane publice, chiar și bloggeri. Doar că, aceștia se vor transforma din fani în hateri, atunci când persoana respectivă va aborda un subiect cu care el, haterul, nu este de acord. Acest lucru se va întâmpla 100% atunci când ajung să te citească o mulțime de oameni.

E ca la nuntă, nu o să reusești să-i faci pe toți fericiți oricât ai încerca.

So…stop trying!

Fă ceea ce faci, cu aceeași convingere cu care ai făcut-o și până în punctul t0 și în final tu vei fi mai liniștit(ă)!

Recunosc că mi s-a părut fascinant să aflu că sunt oameni care ajung să se îmbolnăvească de “hatereala”. Ca apoi să petreacă niște ani în terapie și să reușească la un moment dat să povestească ce i-a făcut să facă asta și cum se tratează. Am înțeles că sunt bloguri de succes pe această temă. Ba mai mult, sunt oameni plătiți, specializați pe hatereală, care asta fac. Wow!!!

Digital Parents Talks sau "ceaiurile" mele

Apoi, Ana Maria Diceanu, a vorbit și ea despre hateri și crize de imagine, dar din prisma omului care rezolvă o criză. Vaaai aș fi stat să o ascult toată ziua despre cum rezolvă ea crizele companiilor pentru care lucrează. Deja la punctul ăsta nici nu-mi mai păsa de hateri și agresvitatea lor, mai ales că nu m-am lovit de ei pana acum.

Pentru un om îndrăgostit de serialul “SCANDAL”, this was it, sâmbăta perfectă! Să ascult asemenea povești, mai ales că și eu mă consider uneori un mic problem solver 😀

Mi se par extraordinari acești oameni, cum e și Ana Maria, un problem solver. Care tot timpul e pregătit cu o soluție de back up. E ca și cum ar avea buzunarul plin cu trucuri pe care să le aplice imediat.

Ca și profesioniști, aceștia îmi plac cel mai mult, oamenii ca Ana Maria Diceanu. Sunt în top 3, chiar lângă oamenii de PR și jurnaliști. Trei categorii de oameni care mi se par că vor avea tot timpul câte o poveste interesantă de povestit, o experiență care te va lăsa cu gura căscată! Astia sunt oamenii cu care aș sta oricand la un pahar de vorbă :)!

Per total a fost o sâmbătă dimineață perfectă pentru mine!

Abia aștept următoarea întâlnire Digital Parents Talks și oamenii pe care voi avea ocazia să-i cunosc!

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.