Planuri de weekend in familie

Weekend-ul 17-19 Februarie este un weekend plin ochi cu evenimente frumoase așa că m-am gândit să le împărtășesc cu voi.

Mai exact este un weekend plin de povești și de muzică, chiar și un seminar de parenting. Sunt două spectacole, unul de muzică și al doilea de teatru și numeroase ateliere de citit și povestit plus o lansare de carte găzduită de Otilia Mantelers.

Bonus, am adăugat la final un evenimente cu dedicație pentru mame 🙂

Din păcate, pentru că evenimentele de sâmbătă sunt cam la aceași oră, va trebui să ajungem doar la unul singur, dar duminică, ne vedem cu siguranță la Musical-ul “Cântec pentru Tisha” . În plus, dacă vreti să mă vedeți pe mine singurică, ne vedem sâmbătă după-amiază la magazinul Sweet Paprika. Am să merg să-mi arunc o geană pe hainuțele acelea frumoase!!!

Vineri:

Managementul furiei la părinți – atelier pentru părinți și copii– 18.00-20.00

Planuri de weekend in familie

Recunosc ca poza nu mă încântă foarte tare. Mă duce mai degrabă la ideea de disciplină decât la ideea unui părinte nervos, depășit de situație.

Cu toate aceastea, tema poate fi de interes dacă este abordată la modul constructiv.

Mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului

 

 

 

 

Sâmbătă

Sensory Play Date– 10.30-12.00

Planuri de weekend in familie

În descrierea evenimentului se specifică joacă senzorială adresată copiilor cu vârsta de minim 1 an și maxim 2 ani și jumătate, dar nu este specificat cine susține atelierul și ce experiență are persoana respectivă.

Totuși, atelierul este cu intrare liberă și ar putea să fie interesant pentru cei mici, măcar ca și interactionare cu alți copilași.

 

 

 

Fântâna Fermecată-spectacol pentru copii 11.00-11.45

Planuri de weekend in familie

Este un spectacol de teatru dupa basmul “Fântâna Fermecată” de Frații Grimm, adresat copiilor cu vârsta între 3 și 9 ani.

De fapt, eu și Emily vom vedea acest spectacol mâine cu grădinița, așa că vă voi putea da detalii mai repede.

 

 

 

 

 

Povești țesute la gherghef cu mămici și copii 11.00-12.30

Planuri de weekend in familie Este un atelier mamă-copil ce-mi inspiră atât de multă caldură, încât nu aș mai pleca de acolo.

Parcă îmi și închipui cum stau cu Emily (deja fascinată de cusut și gherhef de la colegii mai mari de gradiniță) cu un ceai aburind și lucrând de zor cu lâna.

Recunosc că spre acest atelier tind cel mai mult să particip.

 

 

 

 

Atelier Nemi de lectură şi pictură: Sarea în bucate 11.00-12.00

Planuri de weekend in familie Acesta este cel mai drag eveniment din acest weekend pentru că este susținut de o mămică, pe care o admir și o respect foarte mult, Cristina Oțel, pe care o puteți citi și pe cristinaotel.ro.

Atelierul este adresat copiilor de orice vârstă, în cadrul căruia, Cristina va citi cartea Sarea-n bucate, iar apoi copiii vor învăţa să deseneze şi picteze, într-un atelier coordonat de ilustratoarea basmului, Alexia Udrişte.

Lansarea antologiei “Oare peștișorul meu știe cine sunt?” 11.30-13.00

Planuri de weekend in familieUltimul eveniment din lista mea pentru Sâmbătă este lansarea de carte și atelierul susținut de Otilia Mantelers la librăria Humanitas de la Cișmigiu.

„Oare peştişorul meu ştie cine sunt? si „Întrebări mari de la cei mici” sunt două cărți scrise de către Gemma Elwin Harris

Cele două volume sunt alcătuite chiar din întrebări trimise de copii la care răspund specialişti din diverse domenii: oameni de ştiinţă, muzicieni, sportivi, vedete de televiziune, şi sunt un colac de salvare pentru toţi cei care se simt copleşiţi de curiozitatea şi inventivitatea celor mici.

Pornind de la cele două cărţi, Otilia Mantelers, expert în parenting, va vorbi părinţilor despre „Cum ne pregătim pentru întrebările năstruşnice ale copiilor“, iar cei mici vor povesti şi desena împreună cu actorul Voicu Hetel.

Atelierul este gratuit în baza înscrierii pe e-mail.

Duminică

Atelier de imaginat hărți 12.00-13.30

Planuri de weekend in familieRecunosc că la acest atelier, am dat join înainte să știu despre ce e vorba, numai după titlu. Aș fi participat singură chiar 🙂

Este un atelier adresat copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani, în cadrul căruia copiii vor avea ocazia să dezbată diferențele dintre hărțile reale, din muzeu și cele din jocurile video.  Un atelier pozneț realizat de Luciana-Brândușa Grosu.

 

Omida mâncăcioasă 11.00- 12.00

Planuri de weekend in familieUn atelier susținut de Tăpușele recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 6 ani, deși la cât de mult iubește Andrei cartea, cred că și el ar fi fascinat 🙂

Este un spectacol-atelier în cadrul căruia veți asista la metamorfoza omidei. Fructele şi legumele nu vor lipsi din meniu! Iar după spectacol veti crea propria omidă.

 

Musical “Cântec pentru Tisha”  11.00-12.00

Planuri de weekend in familieAcesta este un spectacol dedicat copiilor peste 4 anișori cât și pentru părinți care, prin interacțiune și jocuri noi, reusește să aducă în prim plan stransa relație dintre copii și părinți, importanața și nevoia de a petrece cât mai mult timp cu copilul.

Este o poveste despre o fetiță ai cărei părinți sunt plecați la muncă în străinătate și pe care fetița ii vede în fiecare zi pe Skype. Cei care îi sunt alături și o ajută să uite de dorul de părinți sunt jucăriile ei. Astfel se nasc o serie de jocuri distractive, la care vor participă activ și copiii din public.

Acestea ar fi evenimentele la care vă invit alături de copii, bunici și bineînțeles soți 🙂

La final am păstrat singurul eveniment adresat femeilor din acest weekend, cel puțin de care stiu eu 🙂

Este un eveniment de shopping cu iz de reducere într-unul dintre magazinele pe care eu le ador, cu haine realizate chiar de o mămică, Gabriela Atanasov de la Sweet Paprika.

Planuri de weekend in familie

Cam acestea sunt evenimentele pe care eu le știu pentru acest final de saptamana. Dacă voi mai știți și altele, vă aștept cu mare drag sugestiile și le voi adăuga la listă.

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.