Cum mi-am găsit sportul ideal?

Pe cât de nasol am încheiat anul 2016, pe atât de în forță am început 2017. Nu neapărat ca o rezoluție de sfârșit de an, ci pentru că pur și simplu am început să-mi regăsesc drumul către mine.

Aveam multe gânduri la început de an: să încep să fac sport, poate o schimbare de imagine, diverse obiective personale, dar nu se lega nimic. La schimbarea de imagine, oscilam între blond și înapoi la roșcat, încă mă gândesc și acum… La sport nu știam de unde să o apuc, unde să mă duc, parcă nu m-aș duce chiar singură… tot amânam.

Apoi a apărut o super oportunitate de a face câteva clase de spinning cu Radu Restivan, antrenor certificat Schwinn Cycling și inițiatorul celei mai frumoase și responsabile comunități din sportul din România, 321sport!

Atunci când am primit invitația pe mail, am zis “Da!” așa de repede și de tare încât era să-l trezesc pe Andrei din camera alăturată. Am fost mega entuziasmată de idee, iar după prima oră de spinning am fost și mai entuziasmată. Am descoperit că spinning-ul chiar este sportul perfect pentru mine! Iată de ce:

În primul rând datorită faptului că spining-ul este printre puținele sporturi pe care le pot face, având în vedere faptul că eu am rămas cu o diastază abdominală considerabilă după cele două nașteri. Din cauza asta nu pot face niciun sport care pune prea mare presiune pe abdomen. Dimpotrivă, dacă mă concentrez și îmi aduc aminte să respir așa cum am învățat de la kinetoterapeut, chiar pot să îmi ajut mușchii să revină încet, încet la locul lor de drept, chiar și în timpul spinning-ului.

Cum mi-am găsit sportul ideal?

Doi. Este un sport ultra, mega plin de energie!!! Mai ales dacă instructorul este bun, iar Radu chiar este un adevărat profesionist cu un zâmbet și o energie molipsitoare. Pe lângă energia pe care o ai de la muzică, este energia pe care ți-o dă pedalatul în sine și apoi este energia oferită de instructorul care te încurajează și te energizează cu fiecare etapă a traseului pe care o parcurgi. Instructorul impune ritmul și de el depinde ca ora să fie exact ca o plimbare cu bicicleta, fie că este în deal sau în teren plat, el chiar te duce cu gândul acolo!

Cum mi-am găsit sportul ideal?

 

Trei. O oră în care uiți de toți și de toate, în care doar te bucuri de moment, iar pentru mine asta chiar se întâmplă foarte rar. Eu tot timpul mă gândesc la prea multe lucruri, tot timpul funcționează rotițele în capul meu. De exemplu, la alte clase de aerobic, zumba, etc. uneori devenea frustrant pentru mine să mă încurc în pași și atunci nu mai era atât de multă relaxare.

Cum mi-am găsit sportul ideal?

Patru. Spinning-ul este un sport super potrivit pentru articulații. Având în vedere că la acest capitol am cam început să am probleme în ultima perioada, e un mega avantaj. Nu știu dacă a fost doar în capul meu sau nu, dar după 4 ședințe de spinning chiar am simțit îmbunătățiri, parcă nu ma mai aveam acel disconfort la urcatul scărilor. Acum, după o pauză de două săptămâni încep să mă resimt. Sper să nu ratez și următoarea ședința!

Practic, de la acest ultim argument a pornit campania inițiată de Secom Romania, intitulată “Catalogul Provocărilor Moderne”. Din această campanie, face parte și “Articulo Ruginoza”, un concept  gândit cu scopul de a informa asupra gamei de produse MSM, un supliment alimentar ce ajută la menținerea sănătății osteoarticulare.

Pe scurt, atât spinning-ul, cât și gama MSM de la Secom, ajută la reducerea disconfortului articular.

Asta mi-a placut întotdeauna la Secom. Este o companie care realizează campanii responsabile și în cadrul cărora încearcă tot timpul să aducă informații utile pentru fiecare. Astfel că au ales încă o dată să facă o astfel de campanie și să informeze oamenii asupra celor mai importante lucruri care ajută la articulații: spinning-ul și gama MSM. Cum mi-am găsit sportul ideal?

Tot în cadrul campaniei am avut ocazia să discut și cu un medic despre acest subiect. Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă și medic coordonator al F.R. Rugby. Doctorul Popescu ne-a explicat pe larg despre articulații, despre posibilele probleme ale articulațiilor și cum putem să le întârziem să apară. Pentru că, spune el:

“Degradarea nu poate fi oprită, ci doar încetinită”.

Acest lucru îl putem face prin:

  • Mișcare zilnică! Daca este posibil, să alegem să mergem pe jos mai degrabă, decât să luăm autobuzul 2-3 stații.
  • Să practicăm sport o dată, chiar de doua ori pe săptămână. Legat de sport a spus că:

“Sportul de performanță este dușmanul articulațiilor, dar sportul de plăcere, făcut cu cap, este cel mai bun prieten al acestora”

  • Pe lângă înot, unul dintre cele mai bune sporturi pentru articulații este spinning-ul care

“ajută articulațiile, dar și mușchii, este 2 în 1”

Cum mi-am găsit sportul ideal?

Despre Gama MSM de la Secom® pot să vă mai spun că ea conține 3 produse:

  • MSM 750mg, are o formulă naturală complexă cu cinci ingrediente active, ce ajută la reducerea disconfortului articular.
  • MSM Advanced Tablets oferă condroprotecție completă, datorită formulei îmbogățite cu glucozamină, condroitină, acid hialuronic, Curcuma și calciu (principalul mineral din țesutul osos) și
  • MSM Advanced Cream, ce susține procesele de regenerare și contribuie la refacerea rezervelor de acid hialuronic. Formula pe bază de MSM, îmbogățită cu ulei de Luminița nopții (sursă importantă de acid gama-linolenic). MSM Advanced Cream acționează la nivel local, se absoarbe ușor și acționează sinergic împreună cu MSM 750mg și MSM Advanced Tablets.

Vă recomand din suflet să încercați măcar o oră de spinning pe săptămână, va face minuni la starea voastră de bine!

Cam așa a fost pentru mine 🙂

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.