Crayon Club, un loc de joacă și de suflet [Ghidul locurilor de joacă]

Crayon Club a fost primul loc de joacă pe care l-am descoperit ca mamică și a fost dragoste la prima vedere. Totul foarte colorat, jucăuș, cu jucării pentru toate categoriile de vârstă, dar și cu un spațiu generos pentru adulți atât la interior cât și la exterior.

Când intri în curte la Crayon, intri direct într-o zonă cimentată unde sunt câteva mese cu scaune. În dreapta este locul de joacă cu două tobogane, unul mare și unul mai micuț, un tunel, o căsuță, o bucatarie mare și alte jucarii. Cel mai mult în zona asta îmi place băncuța ce împrejmuiește copacul – acolo îmi placea să-mi beau cafeaua pe vremea când mergeam doar cu Emily. În partea opusă, se află curtea cu verdeață, hamace și o zonă considerabila unde astă vara am făcut cu câteva prietene gimnastică cu piticii pe păturică, dar asta e altă poveste. Hamacele sunt strategic amplasate la umbră, încât poți inclusiv să adormi un bebeluș obosit, legănat încet în foșnet de frunze.

Crayon Club, un loc de joacă și de suflet [Ghidul locurilor de joacă] Crayon Club, un loc de joacă și de suflet [Ghidul locurilor de joacă]

Curtea este destul de mare încât să poți să te alergi la o leapșa sau să ai unde să te ascunzi la o v-ați ascunselea. De ce nu, poți chiar să joci și un elastic în iarbă. Ba chiar poți organiza și o petrecere de botez. Nu chiar de 100 de persoane, dar pentru 40-50 spațiul e perfect.

Și la interior spațiul este împărțit foarte bine. Atunci când intri este o zonă cu mese și câteva băncuțe așezate de-a lungul peretului extrem de colorat și vesel.  Apoi, casa este de tip vagon, intri dintr-o cameră într-alta. Prima este un mic holișor unde trebuie să te descalți dacă vrei să mergi mai departe sau să porți ciupici din plastic. Mie mi s-a părut mai confortabil să mă descalț decât să risc să calc pe cineva pe mâini sau picioruțe.

În zona asta, cel mai mult îmi place spațiul de la geam, extrem de frumos și intim, cu un mare raft de cărți deasupra. Este exact locșorul la care am visat toată copilaria să îl am în camera mea.

Următoarele camere sunt pline cu jucării pentru toate preferințele. O căsuță de păpuși, piese de lego duplo, instrumente muzicale, mai multe bucătării (aici tot timpul a fost cerința cea mai mare), un banc de lucru și alte piese de construit, un panou cu ușițe și încuietori și chiar o căsuță.

Din păcate, de când nu mai ai voie cu băuturi la locul de joacă din interior, nu mai e așa de relaxant să stai, decât dacă ți-ai băut cafeaua înainte să vii. La interior vii doar să te joci ceea ce poate fi un plus major, un timp de calitate doar cu ei.

Crayon Club, un loc de joacă și de suflet [Ghidul locurilor de joacă]

Crayon Club, un loc de joacă și de suflet [Ghidul locurilor de joacă]

Crayon Club, un loc de joacă și de suflet [Ghidul locurilor de joacă]

Din punctul meu de vedere, Crayon Club este genial pentru copii cu vârsta de până la 6-7 ani  deoarece are un spațiu perfect pentru a fi explorat în voie fără să aibă nevoie de prea multă interacțiune din partea unui adult. Bineînțeles că este potrivit și pentru copiii mai mari în condițiile în care gândești de la început activități potrivite vârstei.

 

Pe scurt:

Ce-mi place cel mai mult:

  • curtea mare cu copaci fructiferi, exact ca la bunica
  • mocheta de la interior, mai potrivită decât parchetul rece
  • de afară poți vedea ce fac copiii înăuntru fără să-i derajezi din joacă
  • baie speciala pentru copii
  • hamacele- bune și pentru copii și pentru părinți
  • spațiul generos, astfel încât nu te simți călcat pe bătături chiar daca sunt 20 de copii prezenți

Alte lucruri frumoase:

  • jucăriile de la exterior- bucătăria mare, în care pot găti în același timp doi copii, doua tobogane, unul mic și unul mare
  • scaunele relaxante de la exterior, cele albe din plastic
  • limonada proaspătă și delicioasa cu puțină mentă
  • leagănele de sub cireș
  • panoul cu încuietori de la interior
  • colecția de cărți

Ce nu-mi place:

  • lipsa înghețatei, desi poate e mai degrabă un avantaj
  • toboganul mare pentru perioada 1-3 ani atunci când vor sa se dea pe el dar, nu pot singuri. Sau pot singuri dar ție îți stă inima în gât și preferi să stai tot în spatele lor
  • prea puțină umbră vara

Vă invit și pe voi să mergeți și să descoperiți singuri ce vă place și ce nu vă place la Crayon Club. Apoi, vă aștept cu părerile voastre ca să mai adăugam la lista de mai sus.

La Crayon puteți face petreceri aniversare, de botez, ateliere sau evenimente pentru copii și/sau părinți. Puteți pur si simplu să mergeți să petreceți câteva ore frumoase în compania copiilor într-un loc relaxant atât pentru voi, cât și pentru copii. Tot ce trebuie să faceți este să verificați pe pagina de Facebook care este programul din ziua respectivă și să vă asigurați că nu este rezervat pentru un eveniment privat.

În încheiere vreau să vă arăt o poză cu aminitrea mea preferată de la Crayon. Este de anul trecut, când, obosită după petrecerea de ziua mea, Emily a capitulat pe pernele de la Crayon 🙂

Crayon Club, un loc de joacă și de suflet [Ghidul locurilor de joacă]

Distracție păcută!

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.