Târg cu lucruri de la copii pentru alți copii

Please select a featured image for your post

Atunci când ai primul copil cred ca te iau hormonii de cap și nu te mai lasă până când nu cumperi o tonă de lucruri inutile pe care nici nu ajungi să le folosești de prea multe ori.

Cam așa am fost și noi la Emily, poate nu am cumpărat chiar toată tona de lucruri inutile dar jumătate tot am luat, mai ales la capitolul JUCĂRII. În primul rând, în fiecare lună, la data aniversării nașterii mai luam o jucărie, fie cât de mică, că doar deh sărbătorim o lună în plus, nu? Apoi bineînțeles veneau aniversări de nume, de an, Moș Nicolae, Moș Crăciun, întoarceri din delegații, cadouri de la nași și câte și mai câte.

Și uite așa am ajuns să mă uit acum la pozele de atunci cu Emily la joaca în casă și realizez că de fapt a avut cu atât mai multe jucării de împraștiat și nu neapărat de jucat.

La Andrei, în schimb, am schimbat foaia total. El are un dulăpior de jucării unde are prin rotație circa 10 jocuri/jucării cu care chiar se joacă si încercăm deja să le punem împreună la loc. E muuuuuult mai aerisit și mai simplu, iar pe Andrei nu pare să-l deranjeze câtuși de puțin, ba chiar cred că în felul ăsta e mai ușor pentru el să se concentreze la activitatea pe care o face. Cei care sunt adepții stilului Montessori știu exact la ce mă refer.

Acum în schimb ne confruntăm cu următoarea problemă… restul tonei de jucării cu care Andrei nu se joacă, Emily nici atât și am rămas cu ele depozitate prin cutii. Dar a aparut o minunată oportunitate atît de invățare pentru Emily cît și pentru rezolvarea problemei noastre… un târg de jucării folosite unde poți să mergi să le vinzi pe cele cu care nu se mai joacă copiii și/ sau de unde poți cumpăra altele, noi pentru voi, vechi pentru un alt copil.

Conceptul este identic cu cel al târgurilor de haine de tip yard sale unde te duci cu niște bănuți la tine, nu prea mulți și te întorci acasă cu câteva lucruri foarte draguțe, unele chiar noi, cu eticheta pe care nu vei da nici pe departe aceași sumă ca în magazin.

Târgul acesta, pentru produse adresate copiilor dar și familiei, se numește Previously Loved și va avea loc Sâmbătă de la ora 10 la ora 18 în cadrul grădiniței Waldorf Christophori

Noi urma să participăm la târg ca expozanți, Emily urmînd să fie implicată in proces, să stabilim  prețurile împreună, în comparație cu jucăriile pe care și le dorește în prezent. Apoi cu bănuții strânși să mergem să-și cumpere singurică, astfel învățând și câte ceva despre valoarea banilor. Cam așa am facut si cu bicicleta cumpărată astă vară despre care acum spune ca A muncit din greu ca să și-o cumpere :D”

14657542_1759284924332631_1423415623886991660_n

Am vrut chiar să aflu mai multe detalii despre aceste târguri așa că am stat puțin de vorbă cu cei cărora le-a venit această idee minunată. Iată ce mi-au povestit:

LCCM: Cum a apărut ideea acestor târguri?

Totul s-a născut din ideea de Previously Loved- obiecte care merită să fie iubite din nou,
 cum spunem noi haine #deIubit. Într-o societate dominată de consum, noi ne dorim 
să oferim alternativa unui shopping constructiv, cu grijă pentru mediul înconjurator și
 “buzunar”. Iar această problemă a consumului excesiv am observat-o nu numai la nivelul 
hainelor și accesoriilor de damă/ bărbat, ci și la nivelul cumpărăturilor pentru 
copii, de la haine la jucării, obiecte de puericultură cărți etc

LCCM: Câți expozanți
vor fi?

În jur de 15-17 expozanți

LCCM: Ce fel de produse vor fi aduse?

Vom avea mai multe tipuri de articole, în funcție de fiecare expozant în parte,
 în mare lucruri de la copii pentru alți copii.

LCCM: Vor fi și produse pentru părinți sau doar jucării?

Desigur, vor fi și produse care să ajute părinții în creșterea copiilor.

Tărgul este la a doua ediție momentan dar, la cum văd eu ca există interes pentru asemenea acțiuni, sigur nu va fi ultima ediție. Vă invit să mergeți și voi la scotoceală, cine știe ce comori ascunse găsiți, iar dacă nu puteți ajunge, vă invit să dați totuși un share pe pagina personală ca să afle cât mai mulți părinți despre această inițiativă și împreună să-i convingem pe organizatori că merită să mai organizeze incă o ediție, și încă o ediție, și încă o ediție 🙂

Ne vedem la scotocit!

 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.