Weekend de parenting cu Eu, parinte ghemotoc

Din pacate in ultima vreme am fost cam absenta de pe blog. Din fericire absenta mea a insemnat implicare intr-un proiect in care cred foarte mult. Va spuneam si in primul articol de anul acesta ca lucrez la un eveniment de suflet si acum a venit momentul sa va spun detalii.

Este vorba de un eveniment pe care il organizez alaturi de Ioana si Nicoleta de la Eu, parinte ghemotoc. Multi dintre voi le stiti pe fete de la intalnirile “La Ceai cu Mamici” despre sexualitate si despre agresivitatea la copii, sau chiar de la atelierele organizate de ele. Daca totusi nu stiti prea multe despre ele, va invit sa cititi interviul pe care mi l-au acordat anul trecut, aici.

Coincidenta este ca atat “La Ceai cu Mamici” ca si “Eu, parinte ghemotoc” au aceeasi vechime, implinim impreuna 3 ani de zile in aceasta primavara frumoasa.

Evenimentul se numeste un “Weekend de parenting” si va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, 11-13 martie la Institutul pentru fericire. Vor fi trei seminarii in 3 zile care vor conduce parintii prin tot ceea ce inseamna parenting pana la 3 ani. Seminariile au fost gandite cumva pe etape de dezvoltare, incepand din perioada sarcinii cu primul seminar unde se va discuta despre atasament si despre comunicare. Va continua Sambata cu gestionarea emotiilor, despre agresivitate, despre acel “nu” categoric care uneori vine insotit si de un batut din picior in podea si mai ales de crizele de tantrum, de care, mai devreme sau mai tarziu ne lovim toti. Duminica, in schimb, seminarul de incheie cu cel mai delicat subiect, cum sa setezi niste limite cu blandete. Cum sa creati impreuna reguli astfal incat sa existe un echilibru intre libertate si “NU”.

12789893_1316202911739245_1717452648_o

De cand am auzit de Eu, parinte ghemotoc si am participat la primul atelier, care de fapt era o intalnire de socilizare intre mamici pe tema diversificarii, mi-a placut foarte mult felul in care au transmis informatiile si mai ales subiectele abordate. Daca nu ma insel despre sexualitate au fost singurele care au tinut un atelier la acea vreme, iar agresivitatea era abordata doar prin prisma abordarii problemei in cazul in care copilul tau este violent cu alti copii, pe cand fetele au avut un atelier in care au abordat, atat problema celui atacat cat si a copilului care ataca. Au avut ateliere despre alegerea unui sistem de educatie alternativ, Montesorri vs Wldorf si multe altele foarte iteresante. Exact ca si acest weekend de parenting care este gandit ca un kit de de buna crestere parinteasca pentru primii ani cu ghemotocul.

Va invit sa intrati pe pagina evenimentului, sa cititi descrierile seminariilor si sper sa ne vedem acolo!

https://www.facebook.com/events/1712949388926319/

Cu drag,

Eu sunt Ada, mamica, sotie si teoretic aceeasi crazy person dintotdeauna :) Imi place mult sa scriu despre tot ce-mi place si-mi displace, imi place sa alerg in picioarele goale cu fie-mea, sa ies la picnic cu jumatatea mea mai buna si imi place maxim sa fiu MAMICA. Ma bucur de timpul pe care il petrecem impreuna si abia astept sa vina si noul membru al familiei.

 

 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.