Sâmbătă dimineață, balet în două, la Victoria Dance Studio

Încă din timpul sarcinii cu Andrei, m-am gândit foarte serios cum voi putea să am timpul meu doar cu Emily, astfel încât să păstrăm legătura noastră.

Mă gândeam inițial să mă duc singură să o iau de la grădiniță și să venim împreună spre casă, să povestim în metrou… nope. Nu știu exact de unde ușurința mea în a mă gândi că pot să-l las pe pișcot acasă fără lăptic 2 ore, îmi vine să râd când mă gândesc 🙂

Apoi m-am gândit că sâmbătă dimineață vom pleca amândouă la o cofetărie și la fel să stăm împreună să bem un suc de portocale și o tartă și să povestim cât se poate.

Nici asta n-a mers pentru că în prima fază, până când ne-am intrat toți într-un ritm a fost destul de haos.

Ba mai dormeam eu dimineața, ba mai dormea el dimineața, iar când în sfârșit ne-am organizat, a venit Crăciunul și a trecut deja o lună.

Apoi, am găsit un anunț pe Facebook… Victoria Dance Studio, cursuri de balet, prima lecție gratuită. Și pentru un oarecare motiv, deși am zis că nu o duc pe Emily la balet, am făcut o programare și am mers amândouă la balet. Ceea ce m-a convins a fost descrierea. Lecțiile durau doar jumătate de oră și urma să facem amândouă. Abia după vârsta de 3 ani ar fi intrat în sală fără noi.

A venit ziua.

Am intrat în sala și ne-am luat locul pe câte o salteluță. Eram foarte entuziasmate amândouă. Și … am început! Și am râs, de fapt ea a râs o grămadă, eu mă bucuram de ea. Mi-a sărit în brațe fericită după anumite exerciții și eram doar noi două, conectare pură timp de jumătate de oră. Nici nu existau restul fetițelor și restul părinților. Nici măcar pe Victoria n-o vedeam, stăteam amândouă și ne uitam ochi în ochi și ne distram maxim!

Era  exact ce aveam nevoie!

Inițial am mers și cu băieții, dar ei stăteau afară. Acum, după 4 luni împlinite ale lui Andrei, am plecat singure… doar noi două și a fost de vis!!!

Ceea ce e foarte fain este si structura cursului care s-a mulat perfect pe ce aveam noi nevoie. Ideea este așa:

  • nu trebuie să forțăm copiii să facă nimic (perfect de acord),
  • trebuia doar să facem noi și ei să învețe prin copiere (excelent am zis!!!)…

O abordare GENIALĂ!!! Nici nu puteam să-mi doresc ceva mai mult. Asta a însemnat că primele câteva ședințe Emily se uita la mine, la ceilalți și se distra. Râdea cu așa poftă încât mă făcea și pe mine să râd. Mai ales la exercițiile când “nasul face brrrr” sau “balonul face… plici”.

Și pentru că am vrut să vă arăt cum e, am rugat-o pe Simona de la Fotografiile Simonei să vină și să ne facă câteva poze ca să vă arăt cât de tare ne distram noi 😀

balet pentru copii si adulti balet pentru copii si adulti

balet pentru copii si adulti

balet pentru copii si adulti

Profesoara de balet, Victoria, este de-a dreptul minunată și chiar are talent la copii, tot cursul e un joc… ba suntem veverițe care adunăm ghinde, ba fluturași care zboară din floare în floare, ba șarpele Ka, ce sâsâie prin junglă 🙂

Vă recomand din suflet să mergeți cu piticele și, de ce nu, și cu piticii, pentru că noi îl vom duce și pe Andrei la balet așa cum și Emily va juca fotbal… nici o diferență.

Așadar vă recomand să mergeți la Victoria Dance Studio și să vă programați la o lecție demonstrativă. Vă garantez ca vă va crea cu siguranță dependență 🙂

O altă idee minunată a Victoriei este o carte de colorat pentru copii în care sunt ilustrate poziții clasice de balet alături de poezioare scurte și amuzante, perfecte pentru a fi reținute ușor.

Sunt două cărticele, gândite pe 2 segmete de vârstă exact ca și cursurile de la Victoria Dance Studio, Petite Ballet (2-5 ani) și Relevé Ballet (+5 ani).

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.