#ShoeBox 2015 – Cadoul din Cutia de Pantofi

Prima oara am auzit de #shoebox acum 2 ani. Cei de la Crayon Club erau punct de colectare pentru cutii, dar din pacate nu am reusit sa ajung sa ducem si noi. Anul trecut, in schimb, ne-am facut temele si dupa ce am citit despre acest program si cata fericire a adus copiilor, ne-am hotarat sa ajutam si noi, si pentru ca aveam si sediu ne-am hotarat ca pe langa cutiile pe care le pregatim sa fim si punct de colectare alaturi de fetele de la Yummy Mummy.

Asa ca ne-am printat materialele, etichetele pentru cutii, afisele prin care informam oamenii ca pot la sa cadouri la noi, am dat sfoara in tara cat am putut si apoi am asteptat sa vina cadourile. Cadourile pot fi aduse in locatie incepand cu data de 1 Decembrie si pana pe 15 Decembrie, urmand apoi a fi distribuite catre copii pana sa inceapa sarbatorile de Craciun.

Buuuuuun…. si am asteptat, nu au prea venit oameni la inceput, 1-2 cutii, in schimb spre final au inceput sa vina, oameni care aduceau portbagaje pline cu cutii, au adus si 10 odata, lucruri noi, cu eticheta, altele folosite dar in stare buna. Am inceput sa primim cadouri de la companii care le adunasera intern si apoi le-au adus la noi. Cutii facute de copilasi pentru alti copilasi, povesti din partea fiecarora, despre dragostea cu care au facut acele cutii cu gandul la copii. Felicitari scrise pentru niste copii pe care nu-i cunosteau, cu sfaturi despre viata, cu povesti despre lucrurile din cutie. Tin minte ca a fost o felicitare la care n-am avut nici o sansa sa ma abtin din plans, curgeau lacrimile in mod natural. O doamna pusese in cutie o papusa care fusese a ei de cand era mica si ii scria copilului in felicitare ca i-o darruieste din suflet ca sa aiba grija de el, asa cum a avut grija si de ea, ea neavand copii carora sa le-o lase. Au adus cutii de pantofi pline cu cadouri, copii alaturi de parinti, studenti, bunici, familii intregi. Am ramas socata de dorinta atator oameni, de toate varstele sa aduca un zambet pe fata unor copii pe care nici nu-i cunosc. A fost incredibil!!!

Asa ca decizia de a participa in fiecare an la #shoebox nu a fost greu de luat. Desi am stat cateva nopti bune sa stam sa sortam pachetele, sa le verificam (PEENTRU CA NU PUTEM LASA LUCRURI MURDARE, RUPTE, PERISABILE sa ajunga la copii), o vom face in fiecare an atata timp cat va continua!

Acum sa va explic mai in detaliu, pentru cei care nu au auzit inca de #shoebox ce presupune si cum puteti oferi si voi un cadou intr-o cutie de pantofi.

Ce inseamna #shoebox?

#Shoebox nu este legat de Craciun sau de Mos Craciun, este doar un cadou oferit de un suflet altui suflet. Inclusiv atunci cand ducem cadourile avem grija sa spunem tuturor ca ele provin de la niste oameni care s-au gandit sa le ofere un cadou, atat!

Cum puteti oferi si voi un cadou?

Ideea este sa oferiti cadouri in cutii de pantofi deoarece este un cadou egal pentru toti. E ca si cum ai stabili intre prieteni o suma maxima pentru cadourile de Craciun astfel incat sa nu se supere nimeni. Va dati seama ca atunci cand mergem cu o cutie de pantofi si in acelasi timp avem cutii de xerox sa zic, normal ca se vor uita unul la altul sa se intrebe de ce cutia lui x e mai mare ca a lui… They are kids you know!!!

Ce aveti nevoie?

– o cutie de pantofi- nesigilata

– hartie de impachetat, scotch, foarfeca- pentru a ambala cutia. Este foarte important sa ambalati separat cutia de capac pentru ca atunci cand ajungeti cutia la noi, noi trebuie sa verificam continutul.

– cadouri potrivite pentru copii cu varsta intre 2 si 18 ani: dulciuri dar nu fructe, articole scolare, produse de igiena personala, haine, o felicitare in care iti poti lasa si datele de contact daca vrei, orice altceva care credeti ca v-ar placea voua sau copiilor vostri si care sa fie adecvate varstei. NU PUNETI IN CUTII LUCRURI DE CARE VRETI SA SCAPATI, NU LUCRURI PERISABILE, NU RUPTE, NU MURDARE, NU PATATE- NIMIC DIN CE NU V-AR PLACEA SA PRIMITI!!!

Unde puteti sa duceti cutiile?

Pe site-ul oficial #ShoeBox gasiti o lista completa de locatii, nu trebuie sa le aduceti la noi neaparat mai ales daca aveti vreo alta locatie mai apropiata. Sunt locatii deschise in toata tara, ba chiar si in afara, iar pentru Bucuresti gasiti in fiecare sector locatii deschise, poate chiar mai multe in acelasi sector, sigur gasiti una care sa va fie in drum.

Pe noi ne gasiti in urmatoarele locatii:

– Salonul Yummy Mummy, Bd Marasesti, nr 55, avand urmatorul program: Marti-Vineri: 10-19, Sambata 10-18, Duminica/Luni inchis

– Str sistematizarii, nr 30, Luni-Duminica 8-20

Care este procedura?

Veniti cu cutia/cutiile NESIGILATE intr-o locatie #shoebox, ne spuneti pentru cine ati pregatit cadoul ca noi sa-i punem o eticheta cum este cea de mai jos, va trecem intr-un tabel, sau le puteti lasa anonim si gata.

#ShoeBox 2015 - Cadoul din Cutia de Pantofi

 

Cu ce mai puteti ajuta?

– daca lucrati intr-o companie mare, anuntati si colegii, poate vor vrea si ei sa ofere o cutie cu cadouri

– daca aveti un blog, scrieti despre #SHOEBOX astfel incat sa afle cat mai multi oameni

– daca doriti sa dati o mana de ajutor puteti deveni voluntar si sa ne ajutati la sfarsitul campaniei pentru a sorta cutiile si pentru a le imparti la copii

-puteti folosi la poza de profil imaginea campaniei pe care o puteti descarca de aici

– puteti sa ne semnalati cazuri de familii unde putem sa ducem cutiile cu cadouri

Ce facem noi?

Noi, La Ceai cu Mamici si Yummy Mummy, vom strange cutii de cadouri in cele doua locatii deschise in sectorul 4:

– Bd Marasesti, nr 55, avand urmatorul program: Marti-Vineri: 10-19, Sambata 10-18, Duminica/Luni inchis

– Str sistematizarii, nr 30, Luni-Duminica 8-20

Apoi vom verifica toate cutiile, inclusiv cele sigilate sa nu contina lucruri MURDARE, STRICATE, PATATE, NEPOTRIVITE PENTRU COPII, iar daca sunt sigilate le vom reambala. Vom citi inclusiv felicitarile in ideea de a nu ajunge la copii lucruri nepotrivite.

Pana la acest moment vom fi luat legatura cu diferite centre de ingrijire a copiilor, orfelinate, familii cu posibilitati limitate. Apoi vom incepe sa organizam cutiile astfel incat sa le impartim cat mai bine intre centrele identificate

Apoi in perioada 16- 20  Decembrie vom face impartirea cadourilor

Pentru orice intrebari sau informatii suplimentare va stau la dispozitie la telefon 0722 655 507 sau e-mail ada@ceaicumamici.ro. Daca nu va raspund chiar imediat, promit sa revin cat de repede, e posibil sa am mainile ocupate cu cel mai nou membru al familiei pe care il asteptam din clipa in clipa 🙂

 

Nu e greu deloc sa faci o cutie care sa aduca un zambet imens pe fata unui copil, asa ca va asteptam dupa data de 1 Decembrie cu cutiile voastre, fie intr-una din locatiile de mai sus, fie in orice alta locatie deschisa, iar daca nu puteti ajunge in niciuna dinttre aceste locatii, puteti trimite cadoul vostru prin posta direct la organizatorii acestei campanii: Valentin Vesa, Calea Florești 6/68, Cluj-Napoca, 400509, Cluj.

Mai multe detalii despre proiect gasiti aici: https://www.shoebox.ro/2015/11/02/pe-1-decembrie-incepe-shoebox-2015/#.VkmwfzD9cqj

Lista completa a locatiilor, aici: https://www.shoebox.ro/locatii/#.VkmwYjD9cqh

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.