Yummy Mummy – un salon cu suflet [INTERVIU cu Ana-Maria Zamfir]

Yummy Mummy este un salon de cosmetică dedicat mamelor. Asta nu înseamnă doar că produsele şi serviciile oferite se adresează mamelor, cu accent pe cele însărcinate sau care alaptează şi care trebuie să fie de două ori mai atente la produsele de îngrijire folosite. Yummy Mummy este în acelaşi timp locul în care cineva are grijă de copilul tău cât timp tu ai grijă de tine! Fie că bebe are câteva săptămâni şi ai nevoie să doarmă în sling în timp ce tu-ţi faci unghiile, fie că are nevoie să fie hrănit sau doar supravegheat în timp ce se joacă în camera special amenajata pentru ei, Ana Maria Zamfir este cea care, alături de restul echipei Yummy Mummy, va avea grijă ca toate nevoile micuţului tău să fie satisfăcute.

Ana Maria Zamfir este cea care s-a gândit la acest concept, fiind singurul asemena loc deschis în Bucureşti. Are 27 ani, un baieţel de trei ani pe nume Vladuţ, iar pe 15 Septembrie a sărbătorit 1 an de cand Yummy Mummy şi-a deschis porţile.

Dar mai bine încep prin a vă povesti experienţa mea Yummy. Vorba aceea o ştiţi: “a friend in need is a friend indeed”? Ei bine, eu am trecut prin aşa ceva cam pe când domnişoara mea avea vreo 8 luni şi începuse să-şi manifeste anxietatea de separare şi eram nedezlipite. Am vrut să mă tund şi să-mi aranjez părul pentru un botez să par şi eu cât de cât mai aranjată. Şi cum nu eram decat noi 2 şi EL la birou mai toooot timpul, unde să mă duc cu copil dupa mine şi culmea să am şi tupeul să o ţin la sân în timp ce mă aranjez. Imi zisese cineva la un moment dat să încerc salonul Yummy Mummy, recent deschis la Budapesta, cum ieşi din pasajul de la Unirii.

În capul meu hai să sun întâi să întreb dacă agreează ideea de a veni cu bebe după mine, ca să nu mă duc degeaba. Mi-a răspuns o domnişoară care părea că înţelege ce o întreb şi m-am convins să mă duc imediat ce în fundal, am auzit un râs de bebe.

Am ajuns şi de cum am intrat, Ana, proprietara salonului m-a invitat să iau loc întâi ca Ingrid să se acomodeze cu locul şi cu vocile. Ohoo, that was new!. Nu tu hi hi hi, nu tu miorlăieli sau complimente gratuite faţă de mine sau copil. Nu tu repezeală să se sperie copilul sau să-i fie invadat spaţiul. Simplu si discret. Am stat cât am avut nevoie până Ingrid s-a obişnuit şi a vrut să se joace cu jucariile de acolo, nu în camera de joacă ci lângă mine pe podea. A vrut să fie alăptată în timp ce eram pe scaun, nicio problemă: ne-am oprit din tuns şi am pus-o la sân. Calm şi fără repezeală. Timpul parcă a stat în loc şi nevoile domnişoarei au fost puse pe primul plan. Şi încă o chestie drăguţă, care mi-a plăcut de când am călcat pentru prima dată pragul salonului: aveau jucării din lemn, cărticele senzoriale, măsuţă pentru copiii mai mari, nu plastice. Mi-a plăcut mult locaţia… foarte cosy; mi-a plăcut atitudinea fetelor, calmul lor şi faptul că zâmbeau tot timpul.

Am revenit la salon, şi m-am gandit să vorbesc un pic cu fetele că tot aveam timp şi mânată de curiozitate am vrut să le intreb diverse. Voiam să înţeleg cum a pornit afacerea, ce fac ele diferit faţă de alte persoane, cum se simt fetele cu atat de mulţi copilaşi în jur şi mai ales să aflu mai în detaliu prin ce se diferenţiază salonul faţă de restul existente.

La Ceai cu Mamici (LCCM): Ana, de unde ţi-a venit ideea salonului?
Ana: Fiind foarte mult timp singură cu piciul meu, am fost nevoită să merg cu el, chiar şi la salon. Fetele unde mergeam încercau mereu să stea cu el cât timp eu ma răsfăţam. Uşor, uşor a încolţit ideea unui loc pentru mame, unde să fie o persoană dedicată îngrijirii copiilor. 

 

 Ana a ţinut cont de un lucru extrem de important, pe care adesea multe din noi, mamele, îl uităm şi anume că este foarte important ca măcar de două ori pe lună o mămică să se gândească şi la ea şi să se răsfeţe pentru „sănătatea ei mentală şi bunăstarea familiei pe termen scurt, dar şi lung.

Ana: O mamă relaxată şi fericită înseamnă o familie fericită. Şi ca să nu existe dubii, am pus această afirmaţie pe un afiş în salon, pe care să-l vadă toate mamele care ne calcă pragul.  
 
LCCM: Aveţi servicii speciale de cosmetică adresate mamelor cu nevoi speciale, care fie sunt însărcinate, fie alăptează?
Ana: Avem servicii de masaj pentru gravide, masaj anticelulitic şi de fermitate pentru a ajuta proaspetele mămici să îşi recapete formele după naştere.
În plus, inclusiv produsele noastre sunt special gândite şi alese pentru mame. M-am informat îndelung în ceea ce priveşte asupra produselor potrivite în sarcină dar şi în alăptare, să găsesc ojă mult mai rezistentă, vopsea fără amoniac, creme pentru masaj compatibile cu alăptarea, tratamente împotriva căderii părului, tratamente faciale ce atenuează semnele nopţilor nedormite şi pigmentarea tenului.
LCCM: Care sunt serviciile cele mai căutate în cadrul salonului?
Ana: Toate serviciile sunt solicitate, fiecare clientă având nevoi diferite. Prioritate vor avea însă întotdeauna coaforul şi serviciile de manichiură/pedichiură.
LCCM: Există situaţiii în care copilul să nu vrea să plece de la mami? Cum se continuă serviciile în acest caz?
 Ana: Există frecvent şi astfel de cazuri. Întotdeauna s-au continuat serviciile şi în aceste cazuri, de cele mai multe ori cu puiuţul în braţe la mami sau la sân. Există copii mai ataşaţi de mame sau pur şi simplu obosiţi şi suprasolicitaţi de spaţiul nou. Însă ne adaptăm întotdeauna pentru ca mamele să aibă parte de răsfăţul meritat.
 
LCCM: Ce anume urmăreşti să aibă fetele din echipa Yummy Mummy, astfel încât succesul la copii să fie garantat?
  Ana: În primul rând am căutat ca angajatelor să le placă copiii. Să fie zambitoare şi dispuse să lucreze în acest mediu.
Sunt convinsă că salonul nostru nu este unul obişnuit şi este dificil şi obositor să lucrezi printre ataţia copii. Însă este şi foarte frumos şi cu multă veselie în jur. Ne sunt tare dragi copiii ce ne vizitează frecvent şi îi vedem ce frumos cresc sub ochii noştri, iar ei deja ne cunosc după nume şi vin cu drag cu mami la salon
LCCM: Cât de greu este să stai cu atât de mulţi copii care nu sunt ai tăi? Sau este de fapt mai uşor?
Ana: Este o responsabilitate mare, trebuie să am foarte mare grijă să nu se lovească, să nu se ciondanească între ei, să le menţin interesul pe tot parcursul vizitei la noi. Dar este frumoasă interacţiunea cu fiecare copil, de la cei mai mici de doar câteva săptămâni pana la cei de şcoală.

Asta inseamnă că dacă copiii sunt peste 2 ani se joacă în camera de joacă cu una dintre fete, cântă împreună, citesc poveşti, colorează, se joacă cu plastilină sau cu cuburi, fac puzzele-uri. Dacă este un bebe care vrea la mami în braţe, i se acordă tot timpul necesar pentru alăptat, mângâiat, îmbrăţişat. Dacă bebe vrea, oricare din celelalte fete este dornică să îl poarte în sistem sau să îl ţină în braţe, să doarmă sau să-l plimbe. Întotdeauna s-au continuat serviciile şi în cazuri de acest gen, de cele mai multe ori cu puiuţul în braţe la mami sau la sân. Există copii mai ataşaţi de mame sau pur si simplu obosiţi şi suprasolicitaţi de spaţiul nou, iar atunci la mami este cel mai bine. Însă, fetele se adaptează întotdeauna situaţiei pentru ca mamele să aibă parte de câteva momente de relaxare.

În plus copiii mai au câteva activităţi dedicate lor, se pot tunde cu răbdare şi înţelegere din partea fetelor, iar pentru fetiţele cochete, Ana are inclusiv ojă specială ce se şterge la primul spălat pe mâini, nefiind nocivă pentru unghiuţe.

LCCM: Care a fost cea mai amuzantă situaţie în care ai stat cu un bebe?
Ana: Foarte multe situaţii sunt distractive… însă cel mai mult m-am amuzat când aveam în salon o bebiţă de 2 luni în maieu wrap, un baieţel de un an pe care îl duceam de mână şi doi flăcăi mai măricei pe care trebuia sa îi ţin interesaţi că aveau foarte multă energie. Şi s-au distrat maxim făcând mâncare la bucătăria din camera de joacă şi hrănindu-mă pe mine.
 LCCM: Acum să intrăm un pic şi în partea de business pentru mamele care ar căuta inspiraţie în ceea ce aţi realizat până acum la Yummy Mummy. Ai pornit cu un plan de afaceri? În cât timp ţi-ai propus ca salonul să se autosusţină?
Ana: Ideea mi-a venit când baieţelul avea cam 6 luni şi uşor, uşor am început să caut informaţii, să estimez costurile, să caut aparatura şi produsele necesare, să pun pe hartie (sau în Word, mai bine zis) planul de afaceri. Datorită lui şi muncii depuse în primul an, consider că am reuşit să ajungem ca salonul să se autosusţină şi să aibă o clientelă fidelă şi mulţumită.

 

Eu vă invit cu drag să veniţi şi să treceţi pragul salonului măcar o dată ca să vă convingeţi singure. Eu una mă simt acum ca acasă, iar Ingrid se joacă în voie şi am şi eu timp de socializare şi de cafea cu fetele.

În plus, mămicile băutoare de ceai beneficiează de un pensat sau un masaj facial gratuit, în plus faţa de orice alt seriviciu plătit, în baza codului #ceaicumamici pe care trebuie să-l comunicaţi la momentul realizării programării.

 

 

Acest articol a fost scris de către Cherie Libellule (Andreea) mamica de 2 ani a unei libelule zglobii si cu personalitate. ”De ceva vreme, mai precis de cand mi-am intalnit partenerul, cochetez cu un alt fel de a trai, pe care il consider foarte natural si sanatos  pentru noi.In primul rand sunt  mama full-time si ma procupa sa-mi hranesc cat mai sanatos cu putinta familia. Traiesc clipa, traiesc in prezent si ma bucur de viata asa cum vine ea pentru ca principiul dupa care am functionat intotdeauna este ca absolut nimic nu este intamplator. Sper sa va incant cu povestile mele despre cum ne traim noi viata si ce ne place sa facem cel mai mult, despre intamplarile prin care trecem si nu in ultimul rand despre acel stil de viata pe care noi il consideram sanatos.”

 

 

CREDIT FOTO: Fotografiile simonei si YUMMY mummy

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.