Un copil rasfatat= un copil fericit!

De fiecare data cand zice cineva de Emily ca este rasfatata, eu zambesc si spun “Multumesc” pentru ca ce aud eu este: “Emily este foarte fericita!”

Nu stiu cine a zis vorba asta, dar stiu ca am auzit-o undeva, “Un copil rasfatat este un copil fericit”. Cert este ca eu nu cred in cuvantul rasfat, nu consider ca exista decat ca alint, in niciun caz sa aiba conotatie negativa. Doar pentru ca nu ma deranjeaza sa-i satisfac o dorinta in loc sa-i spun “NU” din principiu, nu consider ca o rasfat, ba din contra ii arat limitele reale.

Cel mai bun exemplu este fascinatia ei cu podul Vacaresti pe sub care trecem in fiecare zi in drum spre gradinita si in fiecare zi ea ne roaga sa o luam pe podul mare. Din pacate raspunsul este nu. Dar, cu amendamentul ca seara, putem sa mergem acasa pe podul mare. Iar seara, atata timp cat suntem cu masina, invariabil ne tinem de promisiune si o luam pe podul mare. Cu ce ma deranjeaza ca ocolesc cativa km? Sau ca nu asta e ruta obisnuita spre casa. Asa ca o luam pe podul mare si Emily este fericita. Ba mai mult, de fiecare data cand suntem in zona deja ne-a intrat la amandoi in reflex sa ne stabilim ruta de a ajunge unde trebuie sa ajungem, incluzand si podul mare. Concluzia este ca acum dupa vreo 2 saptamani, Emily nu ne mai cere in fiecare dimineata ca vrea pe podul mare, probabil i s-a luat de cat l-a vazut. E normal, s-a plictisit.

Si iata cum reusim, nu numai sa avem un copil fericit dar salvam crize interminabile in care ea ar fi vrut pe pod, noi i-am fi spus nu, ea s-ar fi incapatanat ca vrea pe pod, crize, urlete etc … PENTRU CE? cand puteam pur si simplu ca o luam pe pod.

Din acelasi motiv nu inteleg intrebarile din partea celor din jur, parca ei ar fi in faza de “De ce” si nu copiii de 2-3 ani

– De ce in fiecare zi in parc? Pentru ca vrea si pentru ca pot!!!

– De ce sa mai vii in parc, doar pentru jumatate de ora? Pentru ca vrea si pentru ca pot!!!

– De ce o las sa poarte pijamaua afara? De ce nu??? Ma scuzati… Pentru ca vrea si pentru ca ce legatura are daca iese in pijama? Nu sunt tot haine si alea???

ETC ETC

Eu stiu despre copilul meu ca l-am crescut intr-un mediu in care comunicarea si compromisul au fost tot timpul pe primul loc, si sunt extrem de mandra de ea, mai ales cand avem discutii in care Emily ne ofera doua variante din care sa alegem, exact cu acelasi discurs pe care il folosim si noi. Sa auzi un copil de 2 ani si jumatate spunandu-ti cand il iei de la gradinita :

“Avem doua vaiate: Oli megem in pacu caiol, oli megem in tinetuui. Aiege! Tze vei?”

este absolutamente MAGIC!!!

Asa ca eu voi continua sa-mi rasfat copilul, ceea ce va doresc si voua!!!

Un copil rasfatat= un copil fericit!

Eu sunt Ada, mamica, sotie si teoretic aceeasi crazy person dintotdeauna :) Imi place mult sa scriu despre tot ce-mi place si-mi displace, imi place sa alerg in picioarele goale cu fie-mea, sa ies la picnic cu jumatatea mea mai buna si imi place maxim sa fiu MAMICA. Ma bucur de timpul pe care il petrecem impreuna si abia astept sa vina si noul membru al familiei.

 

 

 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.