Dragoste de tocuri

Dragostea de tocuri e veche, cam de cand imi incep amintirile.

A inceput cu pantofii mamei pe care ii luam la proba cu fiecare ocazie si faceam parada modei pe “podiumuri” facute din fulare intinse pe jos.

Dragostea a crescut apoi cand am vazut prima oara “Overboard” cu Goldie Hawn si mai ales am vazut minunatul dulap de pantofi facut de Kurt Russell care este mult mai mult decat ce se vede in imaginea de mai jos, dadeai de o manivela si se roteau dulapiorele, apareau altele… de vis : ) (click pe poza si veti vedea video detaliat)

maxresdefault

Primii mei pantofi cu toc ii am si acum, sunt numarul 25 parca si aveam un toc de 1 cm si cel mai fain era ca la metrou faceau “toc, toc” exact ca la mami. Eram fascinata, incantata si nu-mi mai incapeam in piele, doar cu pantofii aceia vroiam sa ma incalt.

Dragostea a ramas si s-a dezvoltat intr-o pasiune, am inceput sa am o “colectie de pantofi” si chiar o traditie din momentul in care am inceput sa lucrez, mi-am cumparat o pereche de pantofi in fiecare an de ziua mea, cadoul meu pentru mine. Si uite asa colectia mea s-a marit, pantofi si sandale de toate culorile si formele, cu cat mai altfel cu atat mai bine, de la 35 lei luati de la reduceri pana la 700 lei, pantofii mov pe care i-am purtat la nunta si care au fost facuti la comanda la Mihaela Glavan, una dintre preferatele mele in materie de pantofi. Si evident ca odata ce am inceput sa urmaresc “Sex and the City” cunostintele mele despre pantofi s-au diversificat, deja stiam sa deosebesc un Jimmy Choo de talpa rosie semnatura Christian Louboutin. Am descoperit pantofii Miu Miu si altii mai putin cunoscuti dar mult mai dragi stilului meu, Irregular Choice. Un univers de pantofi minunat ce s-a deschis treptat, treptat si inca il descopar 🙂

Tocurile sunt ceva special pentru o fetita ce abia asteapta sa devina femeie, sunt simbolul feminitatii insasi. Abia astepti sa cresti, sa porti tocuri! Cred ca poate fi comparat cu baietii care abia asteapta sa se barbiereasca… e o trecere la statutul de adult. Un tata ar trebui sa-si invete fiul cum sa se barbiereasca, iar o mama ar trebui sa-si invete fiica sa mearga pe tocuri si sa stie sa aleaga un pantof bun.

Acum sunt mama si sunt mama de fata, care este deja cocheta, poarta margele colorate, inele si bratari, se uita cu ochi mari la mine cand ma machiez, iar cand m-am urcat prima oara pe tocuri in fata ei a fost PRICELESS… se uita fix la pantofi si nu intelegea ceva, s-a pus in genunchi si se uita foarte atent, ceva e in neregula… “”arata altfel astia” cred ca-si spunea in gandul ei si apoi a zis foarte natural… “mami sus” logic, mami s-a urcat undeva la cucurigu pe tocuri si acum e sus, ce poate fi mai simplu si mai logic 😀

Si are pantofiorii ei si colectia ei de incaltaminte, fara toc momentan, dar e tare mandra de toti si nu de putine ori insista sa si doarma cu ei.

Pana atunci exista cateva alternative ca se ne asortam, cum de altfel am si facut-o la un eveniment… amandoua cu pantofi mov  si a fost super haios :).

10448247_10204062378538382_4158494118680412033_n      1406140758

Pentru mamicile doritoare de tocuri asortate cu incaltamintea piticilor, puteti gasi la @MiniMee si @Diane Marie Studio, iar acestia sunt preferatii mei si sunt pe wish list pentru prima cazie 😀

10686630_1467462930188912_6754230570918262973_n

Faptul ca sunt mama nu inseamna ca am trecut instant la tenesi si balerini sau incaltaminte fara toc. Poti fi mama si sa porti tocuri in continuare, poti sa fii cocheta si aranjata in continuare. Ok, poate nu in fiecare zi pentru ca nu ai timp, dar intr-o zi poti sa-ti acorzi 10 minute si sa te rasfeti cu o tinuta frumoasa si o pereche de pantofi colorati.

Un pantof cu toc va face minuni intotdeauna asupra starii tale de spirit, te va innalta si te va trezi din orice stare nu chiar placuta pe care ai putea sa o ai, iar exemplu pe care il vei da fiicei tale este de nepretuit. Fetita ta o va vedea pe mami aranjata, dichisita, super frumoasa si va avea cel mai bun exemplu pe care ar putea sa-l urmeze, o femeie puternica si frumoasa, o mama atenta si iubitoare care stie sa aiba grija si de ea alaturi de familie!

Eu asa mi-o aduc aminte pe mama mea de cand eram mica, cu unghiile facute, rosii de cele mai multe ori, cu parul scurt dar tot timpul aranjat si cu fuste vaporoase de vara cu flori colorate, iar de pantofi nu va mai spun! Singurul regret este ca mie mi-a crescut piciorul cu un numar mai mare decat al ei, pentru ca la sandalele din piele intoarsa bej, pe care le-a purtat la nunta de argint, poftesc si acum 😀 mai ales ca  i-am si cumparat impreuna 🙂

Vestimentatia la fete mi se pare extrem de importanta, cu atat mai mult cu cat exemplele pe care le vezi peste tot in jurul tau nu sunt chiar cele mai pozitive. Conteaza foarte mult sa le aratam fetelor noastre un exemplu demn de urmat asa cum de altfel facem cu toate celelalte pentru ca cel mai usor copii invata prin puterea exemplului. Cred ca e important sa faca propriile alegeri inca de mici, mici, de la cu ce se imbraca pana la jocurile pe care le jucam si asa mai departe. Sa le explicam usor si cu rabdare daca alegerile lor nu sunt tocmai potrivite pentru varsta lor, si nu doar prin afirmatii de genul esti prea mica ci cu cat mai multe cuvinte posibile astfel incat sa le dam ocazia sa proceseze informatia in felul lor si in ritmul lor.

Cam asa aratam noi doua pe la evenimentele noastre de La Ceai cu Mamici sau chiar Mamici pe Tocuri chiar si insarcinata in 7 luni si inca ma mai bucur de tocurile mele 🙂

mici_AdinaVoinea-1278  de-ziua-ei-e1441790251547  

10014533_867146103325604_9093028324404233252_n    mamici-pe-tocuri

Abia astept sa creasca, sa mergem impreuna la cumparaturi de pantofi, desi parca vad ca va atenta la rezerva mea.

Cu acest articol particip la CONCURSUL organizat de FashionUp.ro, cu ocazia Zilei Naționale a Femeilor #PeToc, care va avea loc pe data de 14 septembrie. Marele premiu constă în 12 perechi de pantofi din magazinul FashionUp. Tot pe 14 septembrie magazinul FashionUp le oferă clienților reduceri importante la toate modele de pantofi de pe site, pentru 24 de ore!

In plus va invit sa ne vedem pe 14 Septembrie pe Calea Victoriei sa fim gasca mamicilor pe tocuri si sa aratam tuturor ca statutul de mama nu-l afecteaza catusi de putin pe cel de FEMEIE!!!

Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/889042624466559/892391070798381/

11145006_952407964818139_8495041633358892977_n

Eu sunt Ada, mamica, sotie si teoretic aceeasi crazy person dintotdeauna :) Imi place mult sa scriu despre tot ce-mi place si-mi displace, imi place sa alerg in picioarele goale cu fie-mea, sa ies la picnic cu jumatatea mea mai buna si imi place maxim sa fiu MAMICA. Ma bucur de timpul pe care il petrecem impreuna si abia astept sa vina si noul membru al familiei.
Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.