Un weekend de poveste

Tocmai a trecut 1 Iunie si nu numai ca a fost ziua noastra a tuturor copiilor dar mai mult a fost un weekend prelungit, un weekend de trei zile in care sa tot sarbatoresti copilaria si in care sa te distrezi la maxim alaturi de copii! Iata cateva din activitatile noastre pe scurt, iar la final am sa va spun si cateva sugestii pentru un weekend perfect alaturi de cei mici!

 

1. am mancat cirese dar nu doar asa mancat cireasa, scuipat samburi… nooooooo…. am mancat cu degetele, cu toata fata, cu picioarele, cu tricoul si pantalonii de pe noi …. CU TOTUL!!! Ce pot sa va spun este ca au fost cele mai delicioase cirese ever!!!

2. Ne-am balacit in fantana publica, ne-am stropit cu apa, am ras, am tipat si ne-am udat pana la piele

3. Ne-am ingropat in nisip pana cand nu am mai reusit sa scoatem picioarele singuri

5. Am alergat desculti pe strada, ca doar asa se alearga cel mai bine

IMG_7204  IMG_7449

A fost cel mai cel mai weekend ever!!!

Iar daca mai aveti nevoie de inspiratie va recomand 2 zile de weekend:

 

Ziua 1- Descult prin parc

In prima zi mergeti in Parcul Brancoveanu, adica Oraselul Copiilor si distrati-va in fantana cantatoare alaturi de pitici. Lasati pozele pentru o data ulterioara si intrati alaturi de ei, aletrgati printre stropii de apa, tipati cat va tin plamanii si stropiti-va cot la cot cu ei! Secretul acestei activitati este sa nu va uitati totusi in jur la ceilalti adulti pentru ca s-ar putea sa se uite la voi de parca ati uitat sa va luati pastilele 😀

Dupa ce v-ati uscat s-au v-ati schimbat de hainele ude, va recomand plaja ecologica din parc. Este o pajiste mare mare cu multi pomi dar cel mai fain este ca din loc in loc gasiti zone cu nisip, iar daca aveti si o galetusa cu voi, puteti lua apa de la dusurile din zona si puteti chiar sa faceti si niste castele alaturi de pitici. Sau pur si simplu puteti sa stati chill pe iarba si sa-i lasati sa se joace si singuri ca si asta e o activitate care ii ajuta si le dezvolta independenta.

Daca nu va place la nisip atunci puteti sa descoperiti natura, sa adunati conuri de brad pe care sa le puteti picta acasa, sa gasiti frunze si plori noi de pus la ierbar daca aveti copii mai mari sau pur si simplu sa faceti un picnic.

Iar daca nu sunteti inca rupti si mai aveti timp pana la ora de nani, un fotbal in picioarele goale prin iarba ar trebui sa puna capac zilei si sa mergeti spre casa pregatiti de somn!

Necesare la pachet:

-protectie solara: crema, palafrie, ochelari

– un prosop si/ sau schimburi pentru balaceala

– o paturica

– jucarii de nisip

– o minge gonflabila ca ocupa mai putin spatiu

 

 

Ziua nr 2- Turisti in Bucuresti

Asta a fost descoperirea secolului, ziua de duminica, in care ne-am comportat ca niste turisti si am plecat in vacanta la Bucuresti.

Ne-am trezt de dimineata, am facut bagajul (palarii, ochelari, crema de plaja, cateva fructe si evident apa)  si am plecat cu masina pe care am parcat-o in fata Palatului Parlamentului. Planul era urmatorul: sa facem turul bucurestiului cu autobuzele citytour si apoi sa ne plimbam prin centrul vechi.

Am asteptat autobuzul chiar in rondul din Piata Constitutiei, statia nu era chiar acolo, dar au fost draguti si au oprit ca sa ne putem urca. Biletul este de 25 le si este valabil 24 ore, timp in care te poti urca de cate ori vrei si sa faci turul de cate ori vrei. Ne-am suit repede, repede la etaj si uite asa a inceput distractia.

Emily a fost absolut fascinata, dar si noi!!! Ne-am uitat dupa fantani (care sunt ultima distractie) am numarat masini, i-am aratat tot felul de lucruri pe care noi le consideram interesante pe care din scaunul de masina nu le prea vede. Am jucat jocuri de genul “Cine crezi ca face nani in casa aia” sau “cati oameni crezi ca sunt in masina rosie?” Jocurile de genul asta sunt frumoase daca le provocati imaginatia cu raspunsuri de genul “Poate doarme o pisica roz….”. Cel mai distrctiv a fost ca la un moment dat pe Bd. Kiseleff nu erau cosmetizati chiar toti copacii si ne-am distrat incercand sa prindem frunze direct din copaci- mare grija la crengi, totusi, sunt cateva si mai lungi!

Ca minusuri ar fi caldura, chiar daca v-ati luat palarii tot te bate soarele direct in moalele capului; Cele doua opriri mai lungi, de vreo 10 minute cred in care cred ca e mai bine sa mergeti jos ca altfel revenim la problema cu soarele 🙂

Am coborat din autobuz la statia de pe calea victoriei, imediat dupa magazinul victoria si am luat-o la pas prin centrul vechi.

Eram toti la pantaloni scurti, care cu palarie, care cu sapca, cu ochelari de soare la ochi si cu aparatul la gat… niste turisti veritabili 🙂 Ne-am plimbat, ne-am uitat la oameni si pentru ca se apropia ora pranzului ne-am oprit la o terasa si am mancat o pizza, ocazia in care am aflat ca domnisoarei nu-i plac anghinarele :)) am baut o limonada si apoi am plecat sper casa.

 

A fost unul dintre cele mai frumoase weekend-uri din ultimul timp si va doresc din suflet sa va distrati cel putin la fel de bine in fiecare zi impreuna!

IMG_6989 IMG_7033

IMG_6989 IMG_7033IMG_7027

Cu drag,

Ada, mamica de Emily si soon to be+1

 

 

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.