Experienta Zizi

Sambata a avut loc prima intalnire La Ceai cu Mamici din acest an. O intalnire modificata dupa formatul nou si anume, vom avea in fiecare luna cate doua intalniri in ultimele doua sambete din luna, prima in care vom aborda noi modalitati de joaca cu copii, de la cei mai mici pana la cei mai mari, iar a doua de informare pentru mame cu subiecte de interes pentru mamicile din comunitate.

Astfel, in luna ianuarie am stabilit urmatoarele intalniri, una intr-o sambata si una intr-o vineri din lipsa de spatiu:

– Sambata 24 Ianuarie – Cum ne mai jucam cu copiii nostri! alaturi de Oana Radu de la Experienta Zizi
– Vineri, 30 Ianuarie – Importanta invatarii unei limbi straine de la varste fragede! alaturi de Despina Hoinaru, Managing Partner la Die Biene Maja Kindergarten

 

Samabata a fost tare frumos, au venit multe mamici noi cu piticii care au stat alaturi de noi mare parte din intalnire si desi e frumos sa avem intalnirile doar intre noi mamicile, a fost tare frumos sa avem din nou efecte de lumini (adica se jucau la intrerupatoare) sa mai auzim un ta-da parca (o fetita striga un baietel tudor) si sa-i vedem cum ii distreaza un simplu batut cu palma in perete 🙂

 

Oana Radu, invitata intalnirii, este de profesie actrita si mamica a doi baieti minunati. Pe langa acestea este si administrator al site-ului Diversificare.ro si al grupului cu acelasi nume pe Facbeook. Eu de fapt asa am si cunoscut-o in cadrul evenimentului de lansare a cartii de retete scrisa de Eugenia Dobrescu, fondatoarea site-ului Diversificare.ro, iar apoi am aflat de fapt ca ea este in spatele paginii Experienta Zizi.

Experienta Zizi este un mod  special de a sarbatori ziua copilului de pana la 3 ani si despre asta a venit Oana sa ne povesteasca. Ea in cadrul aniversarilor copiilor, porneste de la jucariile sau jocurile preferate ale sarbatoritului si gandeste o serie de activitati potrivite si care sa-i tina pe copii in priza pe parcursul celor cateva ore cat este invitata. Lucrurile nu sunt tot timpul stabilite in vreun fel incat sa nu te poti abate de la scenariu si tocmai ca datorita pregatirii ei ca actrita, are o putere deosebita de a se adapta si de a transforma experienta Zizi pe masura ce jocul avanseaza.

Astfel Oana ne-a facut cateva sugestii de jocuri cu copii mai ales in privinta jocurilor de rol, sugestii pe care si ea le aplica in jocul de zi cu zi cu baietii ei. Atunci cand copilul incepe cu tine un joc de rol este foarte important sa-i respecti indicatiile si sa intrii in joc cu adevarat, sa cobori de la propria inaltime si sa pretinzi ca esti in savana si te tavalesti prin mocirla ca un purcelus fericit de tot noroiul din jur. Oana ne-a povestit cum baietelul ei cel mare se transforma in leu si in acel moment toata lumea raspunde in conformitate cu scenariul… iau copilul cel mic in brate si incep sa strige “Fugiti, fugiti, vine leul cel fioros!”

Chiar si in privinta jucariilor lucrurile sunt mult mai simple decat credem noi, un copil va fi interesat intotdeauna cu mult mai mult de lucrurile pe care le folosesc “adultii” decat de propriile jucarii adecvate varstei si trebuie intotdeauna sa consideram orice lucru ca o posibila jucarie, evidend excluzandu-le pe cele periculoase. Lucru care si mamicile au fost de acord povestind experiente in care copilul nu numai ca se juca foarte mult cu matura dar a si dormit si a facut si baie cu ea, in acelasi timp un alt copilas a facut o pasiune pentru o lingura de lemn. Totul se rezuma de fapt la povestea pe care o construiesti in jurul unui obiect, deoarece imaginatia copiilor este mult mai dezvoltata decat a noastra, noi am uitat in primul rand cum e sa ne inchipuim. Astfel ca veti putea sa convingeti un copil sa-si stranga piesele de lego, povestindu-i ca in saculetul in care trebuie sa le stranga, locuieste un spiridus fomist care doar asta mananca si atunci de cateva ori pe zi trebuie sa-i dam sa manance. Simplu, nu?

Mergand mai departe pe ideea jocului cu obiecte obisnuite bazandu-ne pe o poveste, ne-am gandit sa facem un concurs alaturi de Experienta Zizi pe care il gasiti chiar aici, pe pagina de facebook La Ceai cu Mamici. La acest concurs puteti castiga un coif din fetru personalizat, realizat chiar de Zizi si o reducere de 20% la o Experienta Zizi pentru voi si o invitatie gratuita la urmatorul eveniment La Ceai cu Mamici pentru o prietena. Iata ceea ce trebuie sa faceti:

– Like paginilor Experienta Zizi si La Ceai cu Mamici

povestiti-ne intr-un comentariu cum va jucati voi acasa cu bebe folosind o cutie de carton, care e povestea voastra? in plus daca dati tagg unei prietene, iar daca voi castigati, si ea va castiga alaturi de voi o invitatie la urmatorea intalnire La Ceai cu Mamici. Daca ne aratati si poze din jocul vostru ne bucram cu atat mai mult

– iar daca vreti sa impartasiti concursul si cu alte mamici, feel free to share 🙂

Castigatorul va fi extras din comentariile postate prin random org pe data de 2 Februarie, urmand sa anuntam castigatoarele pana pe data de 5 Februarie.

Iar pentru ca la evenimentul acesta am avut onoarea de a avea doua fotografe extraordinare, Diana Damalan si Simona Sandu, In continuare va lasam cu cateva dintre pozele de sambata realizate de catre Diana Damalan Photography, urmand sa le publicam cat de curand pe toate pe pagina de facebook.

Eveniment organizat de https://www.ceaicumamici.ro/ – GO BIG Events

Parteneri: Haine De Alaptat, Pompidoo.ro, Mamushka, Acorns Training Centre, Crazy Cat, Melek Boutique, Carti pentru copii in engleza, Scutecila.ro, Aleena, Dulapul cu Flori, Bunatati cu Andra, Covata cu Maia, ZOOM DECOR, Fundatia Crucea Alba, Noua Luni

Parteneri Media: Totul despre mame, MuJeR.ro, MobiKid.ro, Qbebe, Diversificare, Melc Codobelc, Mamicamea.ro, B24Kids – Gazeta cultură a copiilor, SuntParinte.ro, UrbanKid.ro, Euparinteghemotoc, Minicălătorii în trei

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.