Prima Separare de bebe cu Lidia Gheorghe

Sambata 8 Noiembrie, ne-am reintalnit pentru o dupa amiaza de socializare atat pentru noi cat si pentru pitici care s-au distrat alaturi de tatici in locul de joaca special amenajat de la Funny Land

8-Nov-Prima-Separare-300x245

Intalnirea a inceput usor, Lidia ne-a introdus in acest subiect atat de delicat, cu pasi marunti incat sa nu ne copleseasca emotiile.

Ne-am spus fiecare pasul si stadiul la care ne aflam fie ca suntem in cautare de cresa/gradinita, fie ca cel mic a inceput deja cresa/gradinita si aveam nevoie de sfaturi sau pur si simplu vroiam sa aflam cum am putea trece mai usor peste prima despartire pentru ca uneori ne este noua mai greu decat le este piticilor.

In primul rand, trebuie sa ne pregatim noi. Sa stam un pic noi cu noi si sa acceptam faptul ca asta este pasul urmator in dezvoltarea celui mic, mai devreme sau mai tarziu trebuie sa-l pregatim pe bebe sa accepte si alte persoane in jurul lui in afara de noi. Lucrurile vor fi un pic mai usoare daca bebe va simti ca sunteti increzatoare in decizia luata si in alegerea facuta de a-l lasa la o cresa, cu bunicii sau cu o bona.

E adevarat ca ideal ar fi sa stam cu ei macar pana la varsta de 2 ani si apoi sa continue inca un an acasa alaturi de bunici, intr-un mediu familial in care se simte in siguranta, urmand ca abia la trei ani sa inceapa gradinita. Din pacate nu toata lumea poate avea aceasta optiune si atunci trebuie sa tineti minte ca oricare ar fi decizia pe care o luati pentru cel mic, trebuie sa aveti incredere ca este cea mai buna decizie pe care o puteti lua.

Lidia ne-a recomandat ca in perioada de tranzitie atunci cand incepem cresa/ gradinita sa vorbim cu educatoarele sa va permita sa petreceti ceva timp alaturi de copil, iar daca nu se poate in clasa atunci pe hol, incat sa stie ca sunteti acolo si in acest fel plasa lui de siguranta exista in continuare, permitandu-i sa se desprinda incet si bland.

Nu exista ore suficiente sa vorbim despre acest subiect mai ales ca multe din bagajele pe care le avem noi si de care ne temem pentru copii nostri vin de fapt din propria copilarie si propriile frici. Cel mai important este:

– sa avem incredere in copii nostri

– sa ascultam semnele lor, fie ca asta inseamna crize de tantrum, fie ca fac pisu peste noapte sau pur si simplu ca pleaca prea usor din bratele noastre cand ajung la gradinita

– si cel mai important sa ii respectam si sa le vorbim deschis despre intregul proces.

Vom continua acest subiect si data viitoare pe data de 29 Noiembrie cand vom discuta cu 2 gradinite private care au si grupa baby de la 1 an si speram sa reusim sa ne accepte invitatia si o educatoare de la grupa mica de la o gradinita de stat.

Va multumim inca o data ca ne-ati fost alaturi si va asteptam cu drag si data viitoare!

Evenimentul a fost organizat de:

GO BIG Events – Partenerii tai pentru un eveniment cu suflet

Multumim partenerilor care ne-au oferit premii la tombola: Haine de alaptat, Lidia Gheorghe, Cursuri Bebelusi, Mamici cu talent, Zoom decor, Melek Boutique, Centrul 9 luni, Noua Luni, Yummy Mummy

Dar si partenerilor media care ne-au ajutat sa dam sfoara in tara despre intalnirile noastre:

Mamici cu talent – “Mama full time, afacere part time, venituri depline!”
MuJeR.ro, MobiKid.ro, Totul despre mame, Euparinteghemotoc, UrbanKid.ro, B24Kids – Gazeta cultură a copiilor, Mamicamea.ro, SuntParinte.ro, Melc Codobelc, Qbebe

Inainte de a va lasa sa admirati pozele de la intalnire, as vrea sa v-o prezint pe Simona, mamica de Taina, si cea care a realizat aceste poze minunate. Simona este si ghid in cadrul tururilor pentru mamici Pas Pitic pe care vi le recomandam din suflet, dar este mai ales un fotograf pasionat de portretele de familie si de copii asa cum puteti vedea si din imaginile surprinse la locul de joaca.

Albumul cu fotografiile de la eveniment il gasiti aici.

 copii

Ada Chindea

Eu sunt Ada, mamă și o femeie îndrăgostită de oameni și culori și am pornit această comunitate în 2013 în anul în care și eu am devenit mamă. Astăzi, sunt coach transformațional și mă bucur să-mi trăiesc visurile alături de copii, vizitând lumea în timp ce formez noi comunități în cadrul cărora ghidez oamenii să-ți (re) descopere culorile adevarate și astfel să-și trăiască visurile AZI și nu într-o zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.